gunrika Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Hos oss hører dajmiskake til. Når jeg lager ostekake bruker jeg sitrongele i kremen, men har gele på toppen - kan gjerne være skogsbær. Jeg har blåbær og bringebær i gelelokket 0 Siter
Axcia Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Tropisk aroma? Bytt den gjerne ut med med ei saftig sjokoladekake :-) 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Men tropisk aroma er ikke noe god. ( Den jeg har som heter Tropisk Aroma er god, men den er ikke lik de jeg har sett når jeg har søkt på det. Min er i grunn mer lik vanlig sjokoladekake. Hvorfor den heter Tropisk Aroma da kan man jo lure på moren min jeg fikk oppskriften av. 0 Siter
Line Skrevet 5. mars 2010 Forfatter Skrevet 5. mars 2010 Kan godt være jeg har smakt den typen som ikke er så god da. Jeg hadde uansett satset på en saftig sjokoladekake med mye sjokoladesmak. Jeg skal prøve ei kake jeg så oppskrift på på nett. Hamstret Dronningens kokesjokolade på Ica Maxi til 10 kroner plata i går, så da får jeg gjøre en liten test og invitere noen til prøvesmaking: http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=kake&Id=12088072&Order=Search%2cId&Sort=rating Hva tror du? 0 Siter
Lillemus Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Jeg skal prøve ei kake jeg så oppskrift på på nett. Hamstret Dronningens kokesjokolade på Ica Maxi til 10 kroner plata i går, så da får jeg gjøre en liten test og invitere noen til prøvesmaking: http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=kake&Id=12088072&Order=Search%2cId&Sort=rating Hva tror du? Når skal jeg komme? 0 Siter
Gjest Vancouver Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Kan godt være jeg har smakt den typen som ikke er så god da. Jeg hadde uansett satset på en saftig sjokoladekake med mye sjokoladesmak. Har du smakt barnehagekaka? Den er dritsaftig og god 0 Siter
l@bamba Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 moccakake, Langhammers gulrotkake er våres favoritter, moccakaken kan med hell fryses og tines opp igjen. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Jeg skal prøve ei kake jeg så oppskrift på på nett. Hamstret Dronningens kokesjokolade på Ica Maxi til 10 kroner plata i går, så da får jeg gjøre en liten test og invitere noen til prøvesmaking: http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?Search=kake&Id=12088072&Order=Search%2cId&Sort=rating Hva tror du? Den ser knallgod ut ))) 0 Siter
l@bamba Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Har du smakt barnehagekaka? Den er dritsaftig og god Har ei som heter kjærlighetskaka,den er en vinner! 0 Siter
Gjest Vancouver Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Har ei som heter kjærlighetskaka,den er en vinner! Å få oppskrifta 0 Siter
l@bamba Skrevet 5. mars 2010 Skrevet 5. mars 2010 Å få oppskrifta Kjærlighetskaka 6 egg 6 dl sukker....piskes LETT sammen...ikke eggedosis, bare en 2- 3 minutt med visp for hånd. (det er dette som gjør den saftig,tror jeg) 6,5 dl hvetemel 4,5 ts bakepulver 4,5 ts vaniljesukker 2,5 ss kakao 300 g smelta smør 3 dl lunka melk (bruker å slå melka i smøret) Visp egg og sukker, ha i det bløte, så siktes det tørre. Langform 200grader ca 20-30 minutt Vanligvis er den stekt etter 20 minutt, men det varierer fra ovn til ovn noen få minutter. Glasur 3 dl melis 1,5 ss kakao 1,5 ts vaniljesukker 75 g smelta smør 3 ss kald sterk kaffi. (om du vil lage litt luxus,kan du smelte en plate sjokolade og ha den i kremen) Originalen sier at du skal strø over med kokosmasse, men her i huset bruker vi ikke det. kan fryses Lykke til og vel bekomme 0 Siter
Line Skrevet 7. mars 2010 Forfatter Skrevet 7. mars 2010 moccakake, Langhammers gulrotkake er våres favoritter, moccakaken kan med hell fryses og tines opp igjen. Du har ikke tilfeldigvis oppskrifter på disse, som du kan dele? 0 Siter
l@bamba Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Du har ikke tilfeldigvis oppskrifter på disse, som du kan dele? Selvfølgelig Moccakake 200g mandler,malt 200g melis 1 ts bakepulver...bland dette godt sammen 4-5 eggehviter,stivpiskes og røres forsiktig inn. Stekes v 180 grader i ca 35 minutt. krem 100g melis 100g meierismør 4-5 eggeplommer 2 ss kaffi Smelt 100 g sjokolade i vannbad. Her bruker jeg å varme opp vann, legge sjokoladen i en pose i vannet til den er smeltet,, klippe av en ende og trykke det i bollen tilslutt, rør godt. Jeg bruker å ha papir bare i bunnen av en rund form, ikke smøre kantene sånn at kaken får steke seg fast i kantene på formen, avkjøle, tømme på kremen. Sett kaka rett i fryseren. Når jeg tar den opp,skjærer jeg rundt kanten med en varm kniv, tar av formen og setter den på fat. Den er tinet på ca en halv til 1 time. Lykke til (denne er litt mektig, men en suksess allikavel) 0 Siter
l@bamba Skrevet 8. mars 2010 Skrevet 8. mars 2010 Du har ikke tilfeldigvis oppskrifter på disse, som du kan dele? Langhammers gulrotkake 5 egg eller 4 store egg 3 dl sukker...eggedosis-skikkelig stiv 3 dl hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel 1 ts salt 1 ts vaniljesukker 1,5 dl olje 4-5 dl revet gulrot (eller 3-4 litt store gulrøtter) Bland det tørre, ha i eggedosisen, olje og gulrot til slutt Stekes på en rist nederst i ovnen i 50min - 1 time (sjekkes) på 190 grader Du kan godt doble oppskriften og ha den i langpanna, det er bedre synes jeg. (samme steketid) Glasur 100g fløteost, philadelfia original,snøfrisk, chatau bleu eller lign. jeg bruker philadelphia. 1 ts vaniljesukker 50 g smør 125 g melis her i huset synes vi det må være skikkelig med krem på,så jeg bruker gjerne dobbel dose til den lille kaken, og dobler DET igjen på langpanna...-når vi skal ha fest!! (da blir det gjerne litt til overs, men heller det enn å være kjiip... For ekstra pynt kan du "skjære av en sjokoladeplate" sånn det blir sånne flarn, det ser lekkert ut, og smaker ok også. Lykke til med konfirmasjonen!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.