morsan Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 ''Hvordan kan du ha unngått å få servert elg, hjort eller reinsdyr en eller annen gang? :)'' Hun vandrer vel ikke i de "riktige" kretser antar jeg... . ;P Du får det til å høres ut som om viltkjøtt bare er noe snobberier, ala "beste vestkant"/"rikinger". Jeg kommer fra helt alminnelige, men landsens kår, og vi spiste mye viltkjøtt. Elgkarbonader er også vilt! :-) 0 Siter
Gjest hjortekrets Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Du får det til å høres ut som om viltkjøtt bare er noe snobberier, ala "beste vestkant"/"rikinger". Jeg kommer fra helt alminnelige, men landsens kår, og vi spiste mye viltkjøtt. Elgkarbonader er også vilt! :-) Ren ironi min kjære, ren ironi ))))) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Ren ironi min kjære, ren ironi ))))) ''Ren ironi min kjære, ren ironi )))))'' Vet du ikke at nettopp ironi innebærer et snev av sannhet (i talerens øyne), det er derfor det ofte biter verre enn andre kommentarer? 0 Siter
Gjest Ellipse Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Ble det noe middag på deg i går? :-) Noe jeg synes er godt (og enkelt!) er laksewrap, det må du prøve en gang: Smør en tortilla med kremost (gjerne med hvitløk/urter), f.eks. Philadelfia, evt. creme fraiche. Så legger du på et par skiver røykt laks. Deretter de grønnsakene du liker, før du ruller sammen. Jeg synes det passer godt med bønnespirer, gulrotstrimler og paprika. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Ble det noe middag på deg i går? :-) Noe jeg synes er godt (og enkelt!) er laksewrap, det må du prøve en gang: Smør en tortilla med kremost (gjerne med hvitløk/urter), f.eks. Philadelfia, evt. creme fraiche. Så legger du på et par skiver røykt laks. Deretter de grønnsakene du liker, før du ruller sammen. Jeg synes det passer godt med bønnespirer, gulrotstrimler og paprika. Nam, høres godt ut! *sulten* 0 Siter
cathlin Skrevet 10. april 2010 Forfatter Skrevet 10. april 2010 Ble det noe middag på deg i går? :-) Noe jeg synes er godt (og enkelt!) er laksewrap, det må du prøve en gang: Smør en tortilla med kremost (gjerne med hvitløk/urter), f.eks. Philadelfia, evt. creme fraiche. Så legger du på et par skiver røykt laks. Deretter de grønnsakene du liker, før du ruller sammen. Jeg synes det passer godt med bønnespirer, gulrotstrimler og paprika. Det hørtes godt ut. Bruker du rå, røyka laks? Joda, det ble middag i går:-) Kylling, pommes frites og salat. Sånn passe sunt. 0 Siter
Gjest Ellipse Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Det hørtes godt ut. Bruker du rå, røyka laks? Joda, det ble middag i går:-) Kylling, pommes frites og salat. Sånn passe sunt. Det var bra, hørtes godt ut med kylling!:-) Jeg bruker sånn ferdig skivet, kaldrøykt laks/ørret. Den er vel på en måte rå, ja..hmm... Wrap med fiskepinner kan også funke, faktisk! :-D Men da er det best å bruke cremefraiche, rømme, kesam eller matyoghurt i stedet for smøreost. 0 Siter
Gjest Ellipse Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Nam, høres godt ut! *sulten* Ja, det er kjempegodt, og en greit måte å få i seg litt ekstra omega3 på:-) 0 Siter
cathlin Skrevet 10. april 2010 Forfatter Skrevet 10. april 2010 Det var bra, hørtes godt ut med kylling!:-) Jeg bruker sånn ferdig skivet, kaldrøykt laks/ørret. Den er vel på en måte rå, ja..hmm... Wrap med fiskepinner kan også funke, faktisk! :-D Men da er det best å bruke cremefraiche, rømme, kesam eller matyoghurt i stedet for smøreost. Hehe, wraps med fiskepinner. Det var fantasifult:-) 0 Siter
Gjest Ellipse Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Hehe, wraps med fiskepinner. Det var fantasifult:-) Hihi,mange nye kombinasjoner som kan oppstå når man lager mat etter "tager hva man haver"-prinsippet;-) 0 Siter
Gjest hjortekrets Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 ''Ren ironi min kjære, ren ironi )))))'' Vet du ikke at nettopp ironi innebærer et snev av sannhet (i talerens øyne), det er derfor det ofte biter verre enn andre kommentarer? Well, i mitt tilfelle mente jeg det rent motsatte! 0 Siter
tiliti Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Er ikke så glad i det, i så fall bare i små mengder og ikke fløtebaserte sauser, brunsauser etc. Sjysaus på pose da :-) Lett å lage, lett å spise 0 Siter
Lillemus Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Hihi,mange nye kombinasjoner som kan oppstå når man lager mat etter "tager hva man haver"-prinsippet;-) ''Hihi,mange nye kombinasjoner som kan oppstå når man lager mat etter "tager hva man haver"-prinsippet;-)'' *hehe* Min kjære har en fiks ide om at det ikke skal være kålrot i lapskaus (noe det selvfølgelig skal være!) og da jeg utbrøt:"Joda, lapskaus er jo sånn 'man tar hva man har'-mat!" svarte han tørt:"Men da har man ikke kålrot..." *hehe* 0 Siter
morsan Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Er ikke så glad i det, i så fall bare i små mengder og ikke fløtebaserte sauser, brunsauser etc. Da burde du dra på ferie til sydlige Frankrike og Italia, for der serverer de aldri skikkelig saus til biffene...;-/ 0 Siter
Gjest deerhunter Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 Og hvor får man tak i hjort på Oslo Øst da ;o) Jeg har aldri smakt vilt i hele mitt liv. Ingen katastrofe, sa dattera mi som har bodd på Vestlandet et år og så det smakte skarpt og litt emment av både hjort og elg. I frysedisken hos velassorterte butikker Men vi fikk det fra noen vi kjenner som eier mark de leier ut til skyttere, de får hjortekjøtt i betaling 0 Siter
cathlin Skrevet 10. april 2010 Forfatter Skrevet 10. april 2010 Sjysaus på pose da :-) Lett å lage, lett å spise isj 0 Siter
cathlin Skrevet 10. april 2010 Forfatter Skrevet 10. april 2010 Da burde du dra på ferie til sydlige Frankrike og Italia, for der serverer de aldri skikkelig saus til biffene...;-/ Takk for tipset;-) Jeg har klart meg bra uten særlig mye saus hittil i livet. 0 Siter
Dorthe Skrevet 10. april 2010 Skrevet 10. april 2010 I frysedisken hos velassorterte butikker Men vi fikk det fra noen vi kjenner som eier mark de leier ut til skyttere, de får hjortekjøtt i betaling Alle de velassorterte butikkene her er lagt ned. Før hadde vi byens beste slakter og fiskebutikk og en skikkelig delikatessebutikk, men siden lokalene er gamle så holdt de ikke EU standard. Så nå er det Kiwi og Rema. 0 Siter
Gjest Ellipse Skrevet 11. april 2010 Skrevet 11. april 2010 ''Hihi,mange nye kombinasjoner som kan oppstå når man lager mat etter "tager hva man haver"-prinsippet;-)'' *hehe* Min kjære har en fiks ide om at det ikke skal være kålrot i lapskaus (noe det selvfølgelig skal være!) og da jeg utbrøt:"Joda, lapskaus er jo sånn 'man tar hva man har'-mat!" svarte han tørt:"Men da har man ikke kålrot..." *hehe* :-D Jeg er ikke glad i lapskaus i utgangspunktet, så forholder meg nøytral til spørsmålet om kålrot-eller-ikke-kålrot;-) Forresten, du er fra trøndelag, ikke sant? Da kan du kanskje svare på en ting jeg har lurt på: hva er egentlig forskjellen mellom lapskaus og sodd? Sodd har jeg aldri smakt.. 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. april 2010 Skrevet 11. april 2010 :-D Jeg er ikke glad i lapskaus i utgangspunktet, så forholder meg nøytral til spørsmålet om kålrot-eller-ikke-kålrot;-) Forresten, du er fra trøndelag, ikke sant? Da kan du kanskje svare på en ting jeg har lurt på: hva er egentlig forskjellen mellom lapskaus og sodd? Sodd har jeg aldri smakt.. Sodd og lapskaus er to totalt forskjellige ting! Lapskaus er kjøtt (man kan også bruke pølser eller kjøttboller eller begge deler) kokt sammen med poteter og rotgrønnsaker i biter i brun saus, alt i samme gryte. Vi bruker forresten gjerne en soddbøtte som grunnlag til lapskaus. En bøtte sodd og en pose lapskausblanding + bruning og litt godsaker i sausen gir knallgod lapskaus. ) Sodd er en slags kjøttsuppe som består av kraft med kjøtt og kjøttboller og i fatet blandes det med poteter og gulrot, det skal altså ikke kokes sammen. Serveres gjerne med skjenning som er flatbrød som er søtt på den ene siden. Nam! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.