Kvinna Skrevet 5. september 2001 Skrevet 5. september 2001 Hei! I "bokji" (psykologi grunnfag, grunnbok) står det: "MAO inhibitors can interact with certain foods, including cheese, chocolate, and red wine, to create severe cardiac problems". (økt bt tror jeg?) Det er greit, men hvorfor blir det interaksjon med nettopp disse "næringsmidlene"? Hvilket stoff i de utløser rekasjonen? Er det det samme stoffet? Er det en sammenheng mellom "ost, rødvin, sjokolade" her og det migrenepasienter blir advart mot? (at disse typene mat /drikke kan utløse/forverre anfall). Er det de samme mekanismene? Se DET lurer jeg på ;-) 0 Siter
Nils Håvard Dahl, psykiater Skrevet 5. september 2001 Skrevet 5. september 2001 Interaksjonen er med aminosyren tyramin som finnes i relativt store mengder i disse matvarene. Det gjelder ikke den nye og selektive MAO-hemmeren moklobemid (Aurorix). Det er andre stoffet i ost, sjokolade og rødvin som utløser migrene hos disponerte. 0 Siter
Kvinna Skrevet 5. september 2001 Forfatter Skrevet 5. september 2001 Interaksjonen er med aminosyren tyramin som finnes i relativt store mengder i disse matvarene. Det gjelder ikke den nye og selektive MAO-hemmeren moklobemid (Aurorix). Det er andre stoffet i ost, sjokolade og rødvin som utløser migrene hos disponerte. Tusen takk ) Ha en god dag! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.