Gå til innhold

fra rund form til langpanne?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal bake krydderkake til guttungens 11-årsdag i morgen og hadde tenkt å doble en oppskrift på krydderkake som han har "bestillt". Hvor mye lengre blir steketiden og skal temperaturen være lik?

Noen som har en tommelfingerregel jeg kan bruke med rimelig sikkerhet?

Gjest prust
Skrevet

Jeg tror ikke steketiden blir lengre. Jeg har en oppskrift på sukkerbrød i hhv rund form og langpanne. Og da er steketiden litt kortere med langpanne, fordi den ikke blir like høy (tror det er halvannen porsjon i langpannen). Temperaturen er lik.

Skrevet

Jeg har ingen tommelfingerregel, men jeg har noen ganger benyttet samme oppskrift sjokoladekake både til rund kakeform og til langpanne, og det tar mye kortere tid å steke i langpanne, for da er kaken lavere. Tror jeg har hatt omtrent samme temperatur, kanskje 10-20 grader kaldere for langpanna (?).

Skrevet

Du kan google litt, jeg fant en gang en side som het "langpanne-kaker.no" eller noe lignende, masse oppskrifter tilpassa formålet :)

Skrevet

Det er høyden på kaka som er viktigst her. Hvis kaka blir omtrent like høy, er steketiden den samme. Men du kan jo sjekke med en fyrstikk for sikkerhets skyld :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...