Gjest GA Skrevet 24. juni 2010 Skrevet 24. juni 2010 Jeg skal bake krydderkake til guttungens 11-årsdag i morgen og hadde tenkt å doble en oppskrift på krydderkake som han har "bestillt". Hvor mye lengre blir steketiden og skal temperaturen være lik? Noen som har en tommelfingerregel jeg kan bruke med rimelig sikkerhet? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 24. juni 2010 Skrevet 24. juni 2010 Jeg tror ikke steketiden blir lengre. Jeg har en oppskrift på sukkerbrød i hhv rund form og langpanne. Og da er steketiden litt kortere med langpanne, fordi den ikke blir like høy (tror det er halvannen porsjon i langpannen). Temperaturen er lik. 0 Siter
morsan Skrevet 24. juni 2010 Skrevet 24. juni 2010 Jeg har ingen tommelfingerregel, men jeg har noen ganger benyttet samme oppskrift sjokoladekake både til rund kakeform og til langpanne, og det tar mye kortere tid å steke i langpanne, for da er kaken lavere. Tror jeg har hatt omtrent samme temperatur, kanskje 10-20 grader kaldere for langpanna (?). 0 Siter
Elbereth Skrevet 24. juni 2010 Skrevet 24. juni 2010 Du kan google litt, jeg fant en gang en side som het "langpanne-kaker.no" eller noe lignende, masse oppskrifter tilpassa formålet 0 Siter
Mirabell Skrevet 25. juni 2010 Skrevet 25. juni 2010 Det er høyden på kaka som er viktigst her. Hvis kaka blir omtrent like høy, er steketiden den samme. Men du kan jo sjekke med en fyrstikk for sikkerhets skyld :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.