Gå til innhold

elveblest?


una1

Anbefalte innlegg

fikk for en tid siden diagnose elveblest.Hva som utløste det den gang er usikkert,men det ga seg etter hvert.Har nå fått det på nytt...og mye verre.Spes.hendene er ille.Det beg. med små røde prikker som klør intenst,etterhvert blir de veskefylt og mer vondt å klø på.De går også hull på.Og til sist blir det hard hud men det fortsetter å klø.Nå har jeg fått områder rundt halsen,der klør det ikke så enormt,og er mer flammende utslett.Det ser ut som det ikke er samme type eksem.Har prøvd:

Rhetard phenamin-

Zyrtec

telfast

og nå clarityn

og ingen ting hjelper.Hva skal jeg gjøre?

Har også en kort håret katt,kan det være årsaken?Bekymrer meg også for barna,kan de også få det samme?-og bør vi prøve å gi bort katten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ragnhild Halvorsen

Kjære Una1

For meg høres det ikke ut som det er elveblest du har nå, snarere et slags eksem, men det er naturligvis vanskelig å si sikkert uten å ha sett det. Du bør få en lege til å se på utslettet og vurdere om det kan være atopisk eksem. En kortisonkrem burde lindre kløen og hjelpe på utslettet, men du bør la en lege se på det først og eventuelt få resept på en krem som er litt sterkere enn de du får uten resept. Du kan ikke se bort fra at det kan være en katteallergi som ligger bak, men veldig sannsynlig er det ikke at du får et rent hånd- og halseksem av katten og ingen andre symptomer (kløe i øynene, hovne øyne, tett nese osv.) En annen mulighet er at katten kan bringe med seg midd eller andre insekter som kan forårsake kløen og utslettet, men da burde nok andre i familien også få plager. Som sagt, få en undersøkelse av deg selv og snakk med en veterinær om hva som eventuelt kan gjøres med katten for å få fjernet eventuelle "udyr".

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...