Gå til innhold

Fårikål


Anbefalte innlegg

Gjest segunda
Skrevet

Jeg får overnattingsgjester i helgen og har tenkt å lage fårikål. Hvor lenge lar dere den koke? Skal hente dem på flyplassen og lurte på om jeg skule sette kjelen over før jeg drar og la den stå og putre mens jeg er borte.

De kommer ca. 13.00 på lørdag, og jeg tenkte å kjøre litt rundt med dem før vi drar hjem så det blir en del timer.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg hadde aldri turt å sette en kjele til å koke uten at noen var hjemme... Både for brann, og for at den kan brenne seg i bunnen (jeg rister litt på kjelen eller rører av og til).

Det jeg ville gjort, er å koke den godt opp sånn at den godt gjennomvarm, og så satt den inn i stekeovnen på 100 grader, så kan den putre langsomt der.

Jeg koker vel gjerne fårikål 3 timer, tror jeg (tar ikke tiden).

Skrevet

Lag den dagen i forveien og varm den opp når dere kommer tilbake fra flyplassen. Fårikål er faktisk en av de tingene som smaker best andre dagen.

En annen ting som jeg har lært er at dersom man steker kjøttet i gryta først så blir den enda bedre. Men det er en smaksak og kanskje noe du burde prøve en gang før du serverer det til gjester.

candyqueen_83
Skrevet

Jeg lar det koke i ca 2.5 time. Kommer sikkert litt an på hvor mye det er i gryta og?

Gjest Bob Saget
Skrevet

Bør ikke småkoke mer enn 2 timer, da kålen etterhvert blir til en brun graut hvis det blir særlig mye lenger.

candyqueen_83
Skrevet

Bør ikke småkoke mer enn 2 timer, da kålen etterhvert blir til en brun graut hvis det blir særlig mye lenger.

Jeg prøvde først med 2 timer, men da var kålen altfor lite kokt.

Gjest Elextra
Skrevet

Jeg ville laget den dagen før, og varmet den opp før servering. Alt. latt den stå på lav temperatur i stekeovnen.

Skrevet

Jeg ville ikke ha reist fra en kjel på komfyren slik - den kan tørrkoke.

Som andre har sagt, ville jeg nok laget den ferdog dagen før. Fårkål er blant de retter som er best dag nr 2 :-)

Skrevet

Lag den dagen før. Fårikål er best når den varmes opp.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...