Druzilla Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Funker det å smelte sjokolade i micro'n? 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Ja, men sett inn et glass med vann (og en ikke-metallisk pinne i det), også. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest GA Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Jepp. bare pass nøye på at den ikke står for lenge! 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Ja, men sett inn et glass med vann (og en ikke-metallisk pinne i det), også. Med vennlig hilsen ....? Dette skjønte jeg ikke. :-) 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ....? Dette skjønte jeg ikke. :-) En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm. Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.) Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade). Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. Så enkelt, og så komplisert! Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm. Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.) Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade). Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. Så enkelt, og så komplisert! Med vennlig hilsen ...ah... Det var helt nytt for meg. Er det skadelig for microen om energien går tilbake? Eller betyr det bare at sjokoladen ikke smelter effektivt? 0 Siter
Angustia Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm. Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.) Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade). Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. Så enkelt, og så komplisert! Med vennlig hilsen ''Så enkelt, og så komplisert!'' WOW, det var komplisert og jeg er imponert! Dette forklarer nok noen mislykka mikrobølgeovn-prosjekter jeg har hatt, ja :-/ Takk for godt tips :-) 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ...ah... Det var helt nytt for meg. Er det skadelig for microen om energien går tilbake? Eller betyr det bare at sjokoladen ikke smelter effektivt? Hei, Det er skadelig for de gamle (det er derfor det står at du aldri skal kjøre de tomme); jeg antar at de nye har beskyttelse, men har ikke undersøkt. Med vennlig hilsen 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ''Så enkelt, og så komplisert!'' WOW, det var komplisert og jeg er imponert! Dette forklarer nok noen mislykka mikrobølgeovn-prosjekter jeg har hatt, ja :-/ Takk for godt tips :-) Bare hyggelig! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ''Så enkelt, og så komplisert!'' WOW, det var komplisert og jeg er imponert! Dette forklarer nok noen mislykka mikrobølgeovn-prosjekter jeg har hatt, ja :-/ Takk for godt tips :-) Ble så nysgjerrig på dette, hva slags prosjekter har mislyktes i microen? :-) 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Ble så nysgjerrig på dette, hva slags prosjekter har mislyktes i microen? :-) Egg-koking, sikkert! ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Druzilla Skrevet 4. november 2010 Forfatter Skrevet 4. november 2010 Hei, Det er skadelig for de gamle (det er derfor det står at du aldri skal kjøre de tomme); jeg antar at de nye har beskyttelse, men har ikke undersøkt. Med vennlig hilsen Tusen takk for svar 0 Siter
Sør Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Tusen takk for svar Redd Jorden! Det er den eneste planeten med sjokolade! :-) Med vennlig hilsen 0 Siter
Angustia Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Egg-koking, sikkert! ;-) Med vennlig hilsen ''Egg-koking, sikkert! ;-)'' *Hmpff; fornærma* :-( 0 Siter
Angustia Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Ble så nysgjerrig på dette, hva slags prosjekter har mislyktes i microen? :-) ''Ble så nysgjerrig på dette, hva slags prosjekter har mislyktes i microen?'' Tja, hvor skal jeg begynne, tro? Jeg fikk en superavansert micro i gave for et par år siden, og har aldri hatt så mange uhell i løpet av årene med min gamle trauste fra ca 1990.. Den nye har et instruksjonshefte på størrelse med Knausgårds romaner, samt en DVD jeg ikke har sett. * Varming av "tørr" mat gjør den enda tørrere, knask, knask * Ostesmørbrød blir kokt * Grønnsaker og poteter er rå inni og kokte utenpå * Ei fossen kake på tineprogrammet rant bokstavelig talt ut av microen da jeg åpna døra - og det i en "fin" anledning Lista kan gjøres veldig lang og jeg bør nok lese mursteinen av ei instruksjonsbok.. Inntil da putter jeg inn et glass vann med ei treskei om jeg ikke bruker komfyren / steikeovnen ;-D 0 Siter
Gjest verinoca Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ''Ble så nysgjerrig på dette, hva slags prosjekter har mislyktes i microen?'' Tja, hvor skal jeg begynne, tro? Jeg fikk en superavansert micro i gave for et par år siden, og har aldri hatt så mange uhell i løpet av årene med min gamle trauste fra ca 1990.. Den nye har et instruksjonshefte på størrelse med Knausgårds romaner, samt en DVD jeg ikke har sett. * Varming av "tørr" mat gjør den enda tørrere, knask, knask * Ostesmørbrød blir kokt * Grønnsaker og poteter er rå inni og kokte utenpå * Ei fossen kake på tineprogrammet rant bokstavelig talt ut av microen da jeg åpna døra - og det i en "fin" anledning Lista kan gjøres veldig lang og jeg bør nok lese mursteinen av ei instruksjonsbok.. Inntil da putter jeg inn et glass vann med ei treskei om jeg ikke bruker komfyren / steikeovnen ;-D Haha, går det virkelig an? Instruksjonsvideo og greier, det må jeg si var fancy.. :-) 0 Siter
ruskesnusk Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm. Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.) Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade). Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. Så enkelt, og så komplisert! Med vennlig hilsen ''Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. - men risikerer man ikke å få vanndamp i sjokoladen? Blir den ikke ødelagt da? Jeg smelter sjokolade i mikroen uten vann og det har gått helt fint. -bortsett fra den ene gangen hvor jeg lot den stå for lenge. Da ble det en brent klump i midten av den :-S 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 ''Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. - men risikerer man ikke å få vanndamp i sjokoladen? Blir den ikke ødelagt da? Jeg smelter sjokolade i mikroen uten vann og det har gått helt fint. -bortsett fra den ene gangen hvor jeg lot den stå for lenge. Da ble det en brent klump i midten av den :-S ''- men risikerer man ikke å få vanndamp i sjokoladen? Blir den ikke ødelagt da?'' Nei, det ødelegger ikke sjokoladem, men hindrer den fra å tørke.... Man det går fint uten bann, men da må man passe på hele tiden, og ikke bruke for sterk varme! *har erfaring med smeltet tørr sjokolade i mikroèn, hrmp* 0 Siter
Angustia Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Haha, går det virkelig an? Instruksjonsvideo og greier, det må jeg si var fancy.. :-) Jepp, det er så fancy at jeg mister motet og tar "prøv-og-feil-metoden" uten nevneverdig hell.. Det resulterer f.eks i at et ostesmørbrød blir kokt på "Crisp-funksjonen", sukk :-/ Lenge leve den gode, gamle steikeovnen! 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Skrevet 4. november 2010 Jepp, det er så fancy at jeg mister motet og tar "prøv-og-feil-metoden" uten nevneverdig hell.. Det resulterer f.eks i at et ostesmørbrød blir kokt på "Crisp-funksjonen", sukk :-/ Lenge leve den gode, gamle steikeovnen! ''Lenge leve den gode, gamle steikeovnen!'' Kunne ikke sagt det bedre selv:) MIn mikro, er 20 år gammel, men fungerer perfekt til oppvarming av mat, ostesmørbrød og langsom tining.... Holder lenge for meg, og resten lages i stekeovnen eller på komfyrplatene;))) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.