Gå til innhold

Smelte sjokolade i micro'n


Anbefalte innlegg

''Lenge leve den gode, gamle steikeovnen!''

Kunne ikke sagt det bedre selv:) MIn mikro, er 20 år gammel, men fungerer perfekt til oppvarming av mat, ostesmørbrød og langsom tining.... Holder lenge for meg, og resten lages i stekeovnen eller på komfyrplatene;)))

Hvis den er 20 år gammel så bør du vaske den godt mellom døren og dørkarmen, spesielt for å fjerne fett, slik at ikke mikrobølgene lekker ut!

Fortsetter under...

hidi, the scorpion

Hvis den er 20 år gammel så bør du vaske den godt mellom døren og dørkarmen, spesielt for å fjerne fett, slik at ikke mikrobølgene lekker ut!

Jeg holder den faktisk ren, og den blir ikke mye brukt.... Jo, til popcorn avogtil:)

Men er vi ikke generelt omgitt av noen form for "bølger" i samfunnet vårt!

''Lenge leve den gode, gamle steikeovnen!''

Kunne ikke sagt det bedre selv:) MIn mikro, er 20 år gammel, men fungerer perfekt til oppvarming av mat, ostesmørbrød og langsom tining.... Holder lenge for meg, og resten lages i stekeovnen eller på komfyrplatene;)))

Nemlig :-) Savner min gamle veteranmodell som ikke ga meg dårlig samvittighet og var vel så god....

Har dessuten blitt så gammel at tradisjonelt kokeutstyr fungerer best (bortsett fra wok-panna)!

hidi, the scorpion

Nemlig :-) Savner min gamle veteranmodell som ikke ga meg dårlig samvittighet og var vel så god....

Har dessuten blitt så gammel at tradisjonelt kokeutstyr fungerer best (bortsett fra wok-panna)!

Vurderer å investere i en Wok-panne, men føler meg litt grønn på det området;) Dessuten er jeg livredd kokende "oljer";(

Vurderer å investere i en Wok-panne, men føler meg litt grønn på det området;) Dessuten er jeg livredd kokende "oljer";(

Wok er superenkelt; man "tager hva man haver". Det som tar tid er kutting av ingredienser i forkant - etter det er det unnagjort på null komma svisj.

Jeg er også skeptisk til kokende olje og lager aldri frityrmat. Men wok-olje må ikke nødvendigvis koke, den temperer seg etter hvert som man hiver ting i panna :-)

Happy wok!

hidi, the scorpion

Wok er superenkelt; man "tager hva man haver". Det som tar tid er kutting av ingredienser i forkant - etter det er det unnagjort på null komma svisj.

Jeg er også skeptisk til kokende olje og lager aldri frityrmat. Men wok-olje må ikke nødvendigvis koke, den temperer seg etter hvert som man hiver ting i panna :-)

Happy wok!

Lar meg friste;)

*ønsker wok til jul, hjelp*

Annonse

Persille1365381127

''- men risikerer man ikke å få vanndamp i sjokoladen? Blir den ikke ødelagt da?''

Nei, det ødelegger ikke sjokoladem, men hindrer den fra å tørke.... Man det går fint uten bann, men da må man passe på hele tiden, og ikke bruke for sterk varme!

*har erfaring med smeltet tørr sjokolade i mikroèn, hrmp*

Nei, vann i sjokoladen ødelegger den. Garantert. Det er en av de tingene som er superviktig når man skal smelte sjokolade, enten i micro eller over vannbad - den må IKKE få vann i seg.

Om man bare skal ha den over is eller noe så gjør det ingenting, men for meg som lager konfekt, kaker og kakelokk så er det helt avgjørende at det ikke kommer vann i. Da korner den seg.

Persille1365381127

Det kommer an på hva du skal bruke den til.

Ja, du kan smelte sjokolade i micro. Men; dersom du f.eks skal lage konfekt eller kakelokk av sjokoladen, så har du ikke kontroll på varmen og da blir den fort kornete og ødelagt.

Om du bare skal blande den i kakao eller ha den på is eller noe så gjør det ingenting :)

hidi, the scorpion

Nei, vann i sjokoladen ødelegger den. Garantert. Det er en av de tingene som er superviktig når man skal smelte sjokolade, enten i micro eller over vannbad - den må IKKE få vann i seg.

Om man bare skal ha den over is eller noe så gjør det ingenting, men for meg som lager konfekt, kaker og kakelokk så er det helt avgjørende at det ikke kommer vann i. Da korner den seg.

Vann fordamper enten du smelter den i vannbad eller i mikroen;)

Samme prinsipp gjelder begge deler. Man har mer kontroll over sjokoladen i ett vannbad enn i mikroen;)

Persille1365381127

Vann fordamper enten du smelter den i vannbad eller i mikroen;)

Samme prinsipp gjelder begge deler. Man har mer kontroll over sjokoladen i ett vannbad enn i mikroen;)

Ja, men spørsmålet var om sjokoladen blir ødelagt av vannet.

Om sjokoladen får vann i seg, enten i micro, i vannbad eller på benken - så blir den ødelagt. Uansett temperatur på sjokolade eller vann.

I vannbad unngår man kondens som kan dryppe ovenfra osv, derfor er det tryggere enn micro. Man har også mer kontroll på varmen, men det har ingenting med vannet å gjøre...

En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm.

Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.)

Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade).

Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt.

Så enkelt, og så komplisert!

Med vennlig hilsen

Hva du kan!

Gjest harikkenickfortiden

Ja, det funker! Det har jeg gjort i mange år. Kunsten er å følge godt med. Min mikro er bare 500 watt, og hvis jeg f.eks. skal smelte 200 gram sjokolade, så stopper jeg mikroen først etter 1,5 min, og rører litt i den. Hvis den ikke er skikkelig smeltet så tar jeg 0,5 eller 1 minutt til. Hvis en lar den stå i mer enn det, så blir den ødelagt.

Gjest harikkenickfortiden

Egg-koking, sikkert! ;-)

Med vennlig hilsen

apropos eggkoking. Vet du hva som skjer hvis du vil varme et kokt egg, uten skrell, i mikroen? i det sekundet du setter skjeen i egget for å spise det, så eksploderer det! Snakker av erfaring.

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...