Sør Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 ''Lenge leve den gode, gamle steikeovnen!'' Kunne ikke sagt det bedre selv:) MIn mikro, er 20 år gammel, men fungerer perfekt til oppvarming av mat, ostesmørbrød og langsom tining.... Holder lenge for meg, og resten lages i stekeovnen eller på komfyrplatene;))) Hvis den er 20 år gammel så bør du vaske den godt mellom døren og dørkarmen, spesielt for å fjerne fett, slik at ikke mikrobølgene lekker ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055613 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Hvis den er 20 år gammel så bør du vaske den godt mellom døren og dørkarmen, spesielt for å fjerne fett, slik at ikke mikrobølgene lekker ut! Jeg holder den faktisk ren, og den blir ikke mye brukt.... Jo, til popcorn avogtil:) Men er vi ikke generelt omgitt av noen form for "bølger" i samfunnet vårt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055615 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 ''Lenge leve den gode, gamle steikeovnen!'' Kunne ikke sagt det bedre selv:) MIn mikro, er 20 år gammel, men fungerer perfekt til oppvarming av mat, ostesmørbrød og langsom tining.... Holder lenge for meg, og resten lages i stekeovnen eller på komfyrplatene;))) Nemlig :-) Savner min gamle veteranmodell som ikke ga meg dårlig samvittighet og var vel så god.... Har dessuten blitt så gammel at tradisjonelt kokeutstyr fungerer best (bortsett fra wok-panna)! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055618 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Nemlig :-) Savner min gamle veteranmodell som ikke ga meg dårlig samvittighet og var vel så god.... Har dessuten blitt så gammel at tradisjonelt kokeutstyr fungerer best (bortsett fra wok-panna)! Vurderer å investere i en Wok-panne, men føler meg litt grønn på det området;) Dessuten er jeg livredd kokende "oljer";( 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055624 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angustia Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Vurderer å investere i en Wok-panne, men føler meg litt grønn på det området;) Dessuten er jeg livredd kokende "oljer";( Wok er superenkelt; man "tager hva man haver". Det som tar tid er kutting av ingredienser i forkant - etter det er det unnagjort på null komma svisj. Jeg er også skeptisk til kokende olje og lager aldri frityrmat. Men wok-olje må ikke nødvendigvis koke, den temperer seg etter hvert som man hiver ting i panna :-) Happy wok! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Wok er superenkelt; man "tager hva man haver". Det som tar tid er kutting av ingredienser i forkant - etter det er det unnagjort på null komma svisj. Jeg er også skeptisk til kokende olje og lager aldri frityrmat. Men wok-olje må ikke nødvendigvis koke, den temperer seg etter hvert som man hiver ting i panna :-) Happy wok! Lar meg friste;) *ønsker wok til jul, hjelp* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 ''- men risikerer man ikke å få vanndamp i sjokoladen? Blir den ikke ødelagt da?'' Nei, det ødelegger ikke sjokoladem, men hindrer den fra å tørke.... Man det går fint uten bann, men da må man passe på hele tiden, og ikke bruke for sterk varme! *har erfaring med smeltet tørr sjokolade i mikroèn, hrmp* Nei, vann i sjokoladen ødelegger den. Garantert. Det er en av de tingene som er superviktig når man skal smelte sjokolade, enten i micro eller over vannbad - den må IKKE få vann i seg. Om man bare skal ha den over is eller noe så gjør det ingenting, men for meg som lager konfekt, kaker og kakelokk så er det helt avgjørende at det ikke kommer vann i. Da korner den seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Det kommer an på hva du skal bruke den til. Ja, du kan smelte sjokolade i micro. Men; dersom du f.eks skal lage konfekt eller kakelokk av sjokoladen, så har du ikke kontroll på varmen og da blir den fort kornete og ødelagt. Om du bare skal blande den i kakao eller ha den på is eller noe så gjør det ingenting 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055644 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Nei, vann i sjokoladen ødelegger den. Garantert. Det er en av de tingene som er superviktig når man skal smelte sjokolade, enten i micro eller over vannbad - den må IKKE få vann i seg. Om man bare skal ha den over is eller noe så gjør det ingenting, men for meg som lager konfekt, kaker og kakelokk så er det helt avgjørende at det ikke kommer vann i. Da korner den seg. Vann fordamper enten du smelter den i vannbad eller i mikroen;) Samme prinsipp gjelder begge deler. Man har mer kontroll over sjokoladen i ett vannbad enn i mikroen;) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055653 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Persille1365381127 Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 Vann fordamper enten du smelter den i vannbad eller i mikroen;) Samme prinsipp gjelder begge deler. Man har mer kontroll over sjokoladen i ett vannbad enn i mikroen;) Ja, men spørsmålet var om sjokoladen blir ødelagt av vannet. Om sjokoladen får vann i seg, enten i micro, i vannbad eller på benken - så blir den ødelagt. Uansett temperatur på sjokolade eller vann. I vannbad unngår man kondens som kan dryppe ovenfra osv, derfor er det tryggere enn micro. Man har også mer kontroll på varmen, men det har ingenting med vannet å gjøre... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055680 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 4. november 2010 Del Skrevet 4. november 2010 En mikrobølgeovn overfører radioenergi til vannmolekyler i maten, slik at disse vibrerer og maten blir varm. Hvis det ikke er noen vannmolekyler inne i mikrobølgeovnen (for eksempel, hvis det bare er litt sjokolade, eller tørr mat), så er dte ingenting som kan absorbere energien, og den går tilbake inn i ovnen. (Jeg antar nye ovner har beskyttelse mot dette, men ikke alle.) Derfor foreslo jeg at hun satt et glass vann inn i mikrobølgeovnen, slik at i hvert fall noe absorberer energien (hvis det er lite sjokolade). Siden vann kan koke, og forme en boble vann, så er det smart å sette noe som bryter overflaten i glasset. Da får man ikke én stor boble som søler vann overalt. Så enkelt, og så komplisert! Med vennlig hilsen Hva du kan! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055799 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest harikkenickfortiden Skrevet 5. november 2010 Del Skrevet 5. november 2010 Ja, det funker! Det har jeg gjort i mange år. Kunsten er å følge godt med. Min mikro er bare 500 watt, og hvis jeg f.eks. skal smelte 200 gram sjokolade, så stopper jeg mikroen først etter 1,5 min, og rører litt i den. Hvis den ikke er skikkelig smeltet så tar jeg 0,5 eller 1 minutt til. Hvis en lar den stå i mer enn det, så blir den ødelagt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest harikkenickfortiden Skrevet 5. november 2010 Del Skrevet 5. november 2010 Egg-koking, sikkert! ;-) Med vennlig hilsen apropos eggkoking. Vet du hva som skjer hvis du vil varme et kokt egg, uten skrell, i mikroen? i det sekundet du setter skjeen i egget for å spise det, så eksploderer det! Snakker av erfaring. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055861 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Snowbird Skrevet 5. november 2010 Del Skrevet 5. november 2010 Ikke å anbefale da den fort kan bli svidd. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/355623-smelte-sjokolade-i-micron/page/2/#findComment-3055914 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.