Gjest Guroen Skrevet 25. november 2010 Del Skrevet 25. november 2010 Dersom en velger å skrelle de råde potetene, som skal tilberedes til middag dagen etterpå, i hvilken temperatur bør potetene stå i? Og må de stå i vann? De skal brukes til komler og har jo ikke lyst at potetene skal inneholde for mye væske heller.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356674-skrelle-poteter-dagen-f%C3%B8r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helmi Skrevet 25. november 2010 Del Skrevet 25. november 2010 De må stå i vann, ja. Ellers blir de misfarget. Jeg pleier å ha slike poteter stående et kjølig sted. Aner ikke om de kan stå i romtemperatur, men generelt sett bør jo ferske matvarer stå kjølig ... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356674-skrelle-poteter-dagen-f%C3%B8r/#findComment-3069747 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 25. november 2010 Del Skrevet 25. november 2010 Komler har jeg aldri laget, men jeg har alltid latt dagen-før-skrelte-poteter ligge i vann på et kjølig sted. Når det gjelder dette med hvor mye vann poteter trekker til seg, husker jeg et forsøk vi gjorde på skolen: Vi skar opp poteter i avlange firkanter og tok nøyaktige mål av bredde og lengde. Så ble potetbitene lagt i ulike typer vann: Rent vann, lettsaltet vann, sterkere saltvann. Det lettsaltede vannet ble målt opp slik at det skulle inneholde tilnærmet lik saltmengde som det som er naturlig i poteten. Etter en viss tid (dager?) tok vi opp potetbitene og målte dem på nytt. Potetene som lå i rent vann hadde svellet slik at de var litt større, mens potetene som lå i det sterke saltvannet hadde skrumpet litt. Potetene som lå i vann med riktig saltinnhold hadde beholdt riktig størrelse. Så basert på dette må rådet være: Potetene må ligge i lettsaltet vann :-) (Jeg aner ikke hvor mye salt som vil være passe) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356674-skrelle-poteter-dagen-f%C3%B8r/#findComment-3070216 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. november 2010 Del Skrevet 26. november 2010 Legg dem i kaldt vann og sett dem i et kjølig, men frostfritt (viktig!) rom. Skjønt, de holder seg fint i romtermperatur også - det er poteter vi snakker om, ikke lettbedervelig mat! Min mor skrelte alltid potetene kvelden før, la dem i vann og satte kjelen på komfyren og så skrudde jeg på komfyren en stund før hun kom hjem. Gikk helt fint det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/356674-skrelle-poteter-dagen-f%C3%B8r/#findComment-3071002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.