Gjest Hulderen Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 Jeg så nettopp Helstrøm lage pinnekjøtt på tv. Fikk vannvittig lyst på pinnekjøtt! Lurer på om det er vanskelig å lage. Og om det blir mye jobb hvis det bare er til meg. Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede. Men det tar tid. Først må kjøttet ligge i vann nesten et døgn. Så skal det dampes i 3.5 time. Her er det viktigtste at kjøttet må ligge over vannet (på en rist eller på trepinner) og at du stadig etterfyller vann så ikke gryta går tom. Til slutt putter du kjøttet i en ildfast form som du setter i steikeovnen i 30 min på 200 grader. Serveres med mandelpoteter og kålrotstappe. 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 Torsk eller pinnekjøtt, annethvert år. Det blir vel torsk i år, tror jeg. 0 Siter
Gjest hønse-Magda Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 SÅ godt er det ikke med ribbe at jeg ville fiksa å spise den kald Kald ribbe er lettere fordøyelig enn varm ribbe, men varm kun er mye bedre enn kald kun. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 Jeg vokste opp med ribbe, julepølse og innmatspølse på juleaften. Etter at jeg giftet meg, ble det pinnekjøtt. Ribba stekes likevel hver juleaften slik at jeg får kald ribbe til frokost 1. dag Synes pinnekjøtt nesten er bedre enn ribbe 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 Jeg er ikke glad i svineribbe. Vi pleier å ha pinnekjøtt - men det må være røykt pinnekjøtt, ikke bare saltet. Da jeg var barn, hadde vi alltid juletorsk :-) Deilig - men det vil ikke mann og barn ha nå. 0 Siter
Angustia Skrevet 10. desember 2010 Skrevet 10. desember 2010 Pinnekjøtt, på julaften er jeg kompromissløs!! Ja, med mindre vi feirer julaften hos andre da, da spiser jeg hva som helst, unntatt lever... 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Jeg så nettopp Helstrøm lage pinnekjøtt på tv. Fikk vannvittig lyst på pinnekjøtt! Lurer på om det er vanskelig å lage. Og om det blir mye jobb hvis det bare er til meg. Pinnekjøtt må vel være den enkleste julematen :-) Men som Hulderen har svar: Tar veldig lang tid, pga bløtlegging i timesvis og deretter lang koketid. Så jeg ville nok synes at det var ganske mye styr for mat til bare en person, men jeg vil likevel si: Kjør på! Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-) *peker nese til frosken* 0 Siter
matmons1365381196 Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Da det ble klart for noen år siden at jeg ikke tåler svinekjøtt begynte vi med and på julaften. Jeg fortsatteå lage ribbe til de andre. De siste to årene har ingen rørt ribba, så i år blir det bare and. Nydelig kjøtt, mørt som smør, med sprøstekt skinn Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. Ved siden av har vi ovnsstekte poteter , saus laget av skyen, blomkål og rødkål. Nam nam 0 Siter
Holmes Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Da det ble klart for noen år siden at jeg ikke tåler svinekjøtt begynte vi med and på julaften. Jeg fortsatteå lage ribbe til de andre. De siste to årene har ingen rørt ribba, så i år blir det bare and. Nydelig kjøtt, mørt som smør, med sprøstekt skinn Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. Ved siden av har vi ovnsstekte poteter , saus laget av skyen, blomkål og rødkål. Nam nam And høres glimrende ut. Hadde jeg hatt noe med maten å gjøre på julaften kunne jeg godt byttet til det. Har aldri vært noen julematfan. Men jeg har litt med and å gjøre på julaften forresten, jeg pleier å se på Donalds jul... 0 Siter
Gjest sjøstjerna Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Spiser helst kalkun. Er glad i ribbe og pinnekjøtt også, men jeg tror ikke jeg tåler det særlig godt. I fjor og i år ble jeg dårlig etter inntak av særlig ribbe m/svor. (ikke inntak av alkohol til maten) 0 Siter
frosken Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Pinnekjøtt må vel være den enkleste julematen :-) Men som Hulderen har svar: Tar veldig lang tid, pga bløtlegging i timesvis og deretter lang koketid. Så jeg ville nok synes at det var ganske mye styr for mat til bare en person, men jeg vil likevel si: Kjør på! Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-) *peker nese til frosken* ''Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-)'' Her vil jeg bare få påpeke at du uttaler deg om noe du har mangelfull kunnskap om! Det _er_ nemlig helt nødvendig at cathlin venter med slike ting til etter den 15. *vurderer hvordan få skjermet cathlin mot all denne negative innflytelsen...* 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Pinnekjøtt må vel være den enkleste julematen :-) Men som Hulderen har svar: Tar veldig lang tid, pga bløtlegging i timesvis og deretter lang koketid. Så jeg ville nok synes at det var ganske mye styr for mat til bare en person, men jeg vil likevel si: Kjør på! Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-) *peker nese til frosken* Supert! Jeg venter bare på at tv3 skal legge ut pinnekjøttoppskriften til Holmstrøm, så er jeg i gang. 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 ''Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-)'' Her vil jeg bare få påpeke at du uttaler deg om noe du har mangelfull kunnskap om! Det _er_ nemlig helt nødvendig at cathlin venter med slike ting til etter den 15. *vurderer hvordan få skjermet cathlin mot all denne negative innflytelsen...* Hun får satse på skikkelig langtidskoking av kjøttet, da;-) 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 ''Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-)'' Her vil jeg bare få påpeke at du uttaler deg om noe du har mangelfull kunnskap om! Det _er_ nemlig helt nødvendig at cathlin venter med slike ting til etter den 15. *vurderer hvordan få skjermet cathlin mot all denne negative innflytelsen...* Jeg ser meg som sagt om etter et nytt s-e. 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Pinnekjøtt må vel være den enkleste julematen :-) Men som Hulderen har svar: Tar veldig lang tid, pga bløtlegging i timesvis og deretter lang koketid. Så jeg ville nok synes at det var ganske mye styr for mat til bare en person, men jeg vil likevel si: Kjør på! Ikke nødvendig å vente til den 15. desember heller! :-) *peker nese til frosken* Hvor er det forresten man kjøper pinnekjøtt? 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Hvor er det forresten man kjøper pinnekjøtt? Noen spesialbestiller hos slaktere, men jeg kjøper i vanlige dagligvarebutikker. 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede. Men det tar tid. Først må kjøttet ligge i vann nesten et døgn. Så skal det dampes i 3.5 time. Her er det viktigtste at kjøttet må ligge over vannet (på en rist eller på trepinner) og at du stadig etterfyller vann så ikke gryta går tom. Til slutt putter du kjøttet i en ildfast form som du setter i steikeovnen i 30 min på 200 grader. Serveres med mandelpoteter og kålrotstappe. Helstrøm kokte det med hjemmelaget buljong. 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Noen spesialbestiller hos slaktere, men jeg kjøper i vanlige dagligvarebutikker. Ok. Her er forresten oppskriften på Helstrøms pinnekjøtt: Pinnekjøtt med stappe (for 6 personer) 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket) 1 bunt persille eller gressløk 1 kvist timian 1- 1,5 kg kålrabi 500g smør ½ ts malt hvitt pepper 1 knivspiss kajennepepper Div grønnsaker til Buljong: 3 stk. Gulrøtter 3 stk løk ½ selleri 1 stk purreløk 5 stk laurbærblad 15 stk einerbær Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige struktur. Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår. Først lager vi en buljong. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med 5 liter vann og lar dette koke en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Pinnekjøttet koker vi direkte i buljongen! Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La dette koke i ca en time. Mens kjøttet koker lager vi stappe. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Når den er ferdig kokt i saltet vann tar vi den varme kålrabien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør i terninger. Kjør dette til det er en fin pure og smak til med salt og pepper. Til slutt er det sausen. Vi koker opp litt vann i en kjele og visper inn ca 250 gram smør. Litt etter litt. Til slutt visper vi inn hakket gressløk eller persille i sausen. Vel bekomme! 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Ok. Her er forresten oppskriften på Helstrøms pinnekjøtt: Pinnekjøtt med stappe (for 6 personer) 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket) 1 bunt persille eller gressløk 1 kvist timian 1- 1,5 kg kålrabi 500g smør ½ ts malt hvitt pepper 1 knivspiss kajennepepper Div grønnsaker til Buljong: 3 stk. Gulrøtter 3 stk løk ½ selleri 1 stk purreløk 5 stk laurbærblad 15 stk einerbær Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige struktur. Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår. Først lager vi en buljong. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med 5 liter vann og lar dette koke en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Pinnekjøttet koker vi direkte i buljongen! Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La dette koke i ca en time. Mens kjøttet koker lager vi stappe. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Når den er ferdig kokt i saltet vann tar vi den varme kålrabien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør i terninger. Kjør dette til det er en fin pure og smak til med salt og pepper. Til slutt er det sausen. Vi koker opp litt vann i en kjele og visper inn ca 250 gram smør. Litt etter litt. Til slutt visper vi inn hakket gressløk eller persille i sausen. Vel bekomme! Koking og ikke damping var interessant! Jeg skal sette meg mer inn i oppskriften hans senere - nå skal jeg ordne meg & dra ut på sjalabais. .-) 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Koking og ikke damping var interessant! Jeg skal sette meg mer inn i oppskriften hans senere - nå skal jeg ordne meg & dra ut på sjalabais. .-) Gjør det! Kos deg på sjalabais! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.