mariaflyfly Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Ok. Her er forresten oppskriften på Helstrøms pinnekjøtt: Pinnekjøtt med stappe (for 6 personer) 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket) 1 bunt persille eller gressløk 1 kvist timian 1- 1,5 kg kålrabi 500g smør ½ ts malt hvitt pepper 1 knivspiss kajennepepper Div grønnsaker til Buljong: 3 stk. Gulrøtter 3 stk løk ½ selleri 1 stk purreløk 5 stk laurbærblad 15 stk einerbær Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige struktur. Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår. Først lager vi en buljong. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med 5 liter vann og lar dette koke en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Pinnekjøttet koker vi direkte i buljongen! Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La dette koke i ca en time. Mens kjøttet koker lager vi stappe. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Når den er ferdig kokt i saltet vann tar vi den varme kålrabien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør i terninger. Kjør dette til det er en fin pure og smak til med salt og pepper. Til slutt er det sausen. Vi koker opp litt vann i en kjele og visper inn ca 250 gram smør. Litt etter litt. Til slutt visper vi inn hakket gressløk eller persille i sausen. Vel bekomme! Kul detalj å koke det i buljong! Jeg laga Hellstrøms ribbe på julaften i fjor, og kan anbefale den på det varmeste. Det var en helt ny opplevelse mht kvaliteten, jeg synes vanligvis ikke ribbe er så veldig godt. Jeg pleier forresten å svi av pinnekjøttet et par minutter under grillen i ovnen rett før servering. Synes det gjør susen 0 Siter
frosken Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Jeg ser meg som sagt om etter et nytt s-e. Du finner ingen som er så allestedstilværende som meg... 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Kul detalj å koke det i buljong! Jeg laga Hellstrøms ribbe på julaften i fjor, og kan anbefale den på det varmeste. Det var en helt ny opplevelse mht kvaliteten, jeg synes vanligvis ikke ribbe er så veldig godt. Jeg pleier forresten å svi av pinnekjøttet et par minutter under grillen i ovnen rett før servering. Synes det gjør susen Er det denne ribbe-oppskrifta? fant den på vg med søkeord hellstrøms ribbe. 1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo Grovt havsalt Knust svart pepper Vann 8 sjalottløk, renset 10 hvitløksfedd, med skall 1 spiseskje hvetemel 1-2 spiseskjeer soyasaus 1 spiseskje worchestershiresauce Medisterkaker Medisterpølser Ribbefett Mandelpoteter Smør H-melk 1 radicchio rosso (salat) 2-4 spiseskjeer ribbefett 2 ss sherryeddik 1 ss honning Tørkede fikener Tørkede aprikoser Rosiner Rødvin Rødvinseddik Fremgangsmåte Ribba Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet. Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp). Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen. Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter. Tilbehør Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett. Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (ca 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens. Snitt raddichioen i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning. Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet. Skjær opp ribba og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen. 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Du finner ingen som er så allestedstilværende som meg... Nå bruker du ord jeg ikke skjønner igjen. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Er det denne ribbe-oppskrifta? fant den på vg med søkeord hellstrøms ribbe. 1 stykke tynnribbe, ca 2 kilo Grovt havsalt Knust svart pepper Vann 8 sjalottløk, renset 10 hvitløksfedd, med skall 1 spiseskje hvetemel 1-2 spiseskjeer soyasaus 1 spiseskje worchestershiresauce Medisterkaker Medisterpølser Ribbefett Mandelpoteter Smør H-melk 1 radicchio rosso (salat) 2-4 spiseskjeer ribbefett 2 ss sherryeddik 1 ss honning Tørkede fikener Tørkede aprikoser Rosiner Rødvin Rødvinseddik Fremgangsmåte Ribba Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet. Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp). Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen. Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter. Tilbehør Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett. Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (ca 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens. Snitt raddichioen i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning. Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet. Skjær opp ribba og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen. Ja, det er den. Men jeg laga rødkål etter en annen oppskrift. Rødkål, litt rødløk, tørka fiken, rødvin og litt portvin, tror jeg det var vi brukte. Også stekte jeg ikke medisterkaker og pølser i ribbefettet. Der går grensa 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Ja, det er den. Men jeg laga rødkål etter en annen oppskrift. Rødkål, litt rødløk, tørka fiken, rødvin og litt portvin, tror jeg det var vi brukte. Også stekte jeg ikke medisterkaker og pølser i ribbefettet. Der går grensa Herregud, nå blir jeg så sulten! Lurer på om jeg skal ta over jula og lage masse julemat. 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Da det ble klart for noen år siden at jeg ikke tåler svinekjøtt begynte vi med and på julaften. Jeg fortsatteå lage ribbe til de andre. De siste to årene har ingen rørt ribba, så i år blir det bare and. Nydelig kjøtt, mørt som smør, med sprøstekt skinn Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det. Ved siden av har vi ovnsstekte poteter , saus laget av skyen, blomkål og rødkål. Nam nam And er kjempgodt! Har du prøvd med hasselbackpoteter og rødvinssaus til? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 And er kjempgodt! Har du prøvd med hasselbackpoteter og rødvinssaus til? Ooh, eller enda frekkere: Portvinssaus 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Ooh, eller enda frekkere: Portvinssaus Må testes ut :-) 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Helstrøm kokte det med hjemmelaget buljong. Æsj, den mannen har ikke sans for tradisjoner. Koke pinnekjøtt? Det blir fullstendig feil i hodet mitt. 0 Siter
cathlin Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Æsj, den mannen har ikke sans for tradisjoner. Koke pinnekjøtt? Det blir fullstendig feil i hodet mitt. Blir det samme for meg, bare resultatet blir bra. 0 Siter
matmons1365381196 Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 And er kjempgodt! Har du prøvd med hasselbackpoteter og rødvinssaus til? Nei, det har vi ikke prøvd. I hvertfall ikke rødvinssaus. Men hva er hasselbackpoteter? Er det en potetsort eller poteter som er tillaget på en spesiell måte? Høres godt ut med rødvinssaus. 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Nei, det har vi ikke prøvd. I hvertfall ikke rødvinssaus. Men hva er hasselbackpoteter? Er det en potetsort eller poteter som er tillaget på en spesiell måte? Høres godt ut med rødvinssaus. Hasselbackpoteter er tillaget på en spesiell måte. Her ser du bilde og oppskrift. http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7747 De er virkelig gode, de beste poetene jeg vet. Det tar litt tid å tilberede dem, men det er vel verdt det! 0 Siter
matmons1365381196 Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Hasselbackpoteter er tillaget på en spesiell måte. Her ser du bilde og oppskrift. http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7747 De er virkelig gode, de beste poetene jeg vet. Det tar litt tid å tilberede dem, men det er vel verdt det! Mmmm.. Det ser virkelig godt ut 0 Siter
Gjest GA Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 SÅ godt er det ikke med ribbe at jeg ville fiksa å spise den kald Kald ribbe er jo kjempegodt i f.eks lefse på 1.dagsfrokost! 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Jeg spiser helstekt and fylt med svisker og epler. Tilbehør er sukkerbrunede poteter, rødkål, waldorfsalat og saus. Rødkålen kjøper jeg ferdiglaget, men pleier å koke den opp med rødvin. Waldorfsalaten lages hjemme. Til forrett har vi lett salat med bl.a. reker, radiser og appelsinsaus og til dessert ris'a'lamande med kirsebærsaus. Til anden drikkes en god rødvin. 0 Siter
Axcia Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Jeg spiser helstekt and fylt med svisker og epler. Tilbehør er sukkerbrunede poteter, rødkål, waldorfsalat og saus. Rødkålen kjøper jeg ferdiglaget, men pleier å koke den opp med rødvin. Waldorfsalaten lages hjemme. Til forrett har vi lett salat med bl.a. reker, radiser og appelsinsaus og til dessert ris'a'lamande med kirsebærsaus. Til anden drikkes en god rødvin. ''Til anden drikkes en god rødvin.'' Bra du ikke drikker fæl vin til maten ;-) 0 Siter
Gjest Tul29 Skrevet 11. desember 2010 Skrevet 11. desember 2010 Jeg spiser helstekt and fylt med svisker og epler. Tilbehør er sukkerbrunede poteter, rødkål, waldorfsalat og saus. Rødkålen kjøper jeg ferdiglaget, men pleier å koke den opp med rødvin. Waldorfsalaten lages hjemme. Til forrett har vi lett salat med bl.a. reker, radiser og appelsinsaus og til dessert ris'a'lamande med kirsebærsaus. Til anden drikkes en god rødvin. Kommer gjerne på brsøk jeg:)) 0 Siter
morsan Skrevet 12. desember 2010 Skrevet 12. desember 2010 Kul detalj å koke det i buljong! Jeg laga Hellstrøms ribbe på julaften i fjor, og kan anbefale den på det varmeste. Det var en helt ny opplevelse mht kvaliteten, jeg synes vanligvis ikke ribbe er så veldig godt. Jeg pleier forresten å svi av pinnekjøttet et par minutter under grillen i ovnen rett før servering. Synes det gjør susen ''Jeg pleier forresten å svi av pinnekjøttet et par minutter under grillen i ovnen rett før servering. Synes det gjør susen :)'' Enig! Uten det blir det litt for "kokt-kjøtt-aktig". 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.