Gjest 2TT Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Hei, en ting jeg har lurt på noen ganger ifm sykdom: Hvor lenge kan virus, Norovirus (omgangssyke), overleve på overflater og klær? Er det noe man kan gjøre for å fjerne virus dersom man har fått noe oppkast på klær/gulv etc. for å hindre smitte videre i familie? Har hørt at det å henge ut klær i minusgrader, eller å legge i fryseboks kan fungere! Stemmer det? Er vel litt drøyt å kaste klær dersom slike virus kan overleve "lenge"! Mange takk for svar, mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358574-overlevelsesdyktighet-virus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 http://www.helsenett.no/index.php?option=com_content&task=view&id=4630&Itemid=64 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358574-overlevelsesdyktighet-virus/#findComment-3092507 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Norovirus lever strengt tatt ikke (for å være helt korrekt), men det kan smitte i mange dager (en uke) fra en overflate. I kjøleskapet kan det leve lengre, og hvis du fryser det varer det "evig". Jeg vil tro at den enkleste måten å bli kvitt det på er å vaske klær og overflater som du skal ha mat på. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358574-overlevelsesdyktighet-virus/#findComment-3092509 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 2. januar 2011 Del Skrevet 2. januar 2011 Her er noe annet jeg fant ved å google: ''Varme og kulde I køleskabet og i fryseren vokser de fleste bakterier ikke. Det er for koldt. Den bedste måde at dræbe eller hæmme bakterier i maden på er: •At opbevare maden koldt. •At varme maden igennem. I køleskabet bør temperaturen være højst 5 grader. De fleste bakterier holder op med at vokse ved 5 grader eller derunder. I en dybfryser er temperaturen som regel minus 18 grader. Nogle bakterier vil dø i en kold fryser, men mange bakterier kan godt overleve at blive frosset ned. De holder op med at vokse og går i dvale, så de nærmest ligger og sover. Bakterier i maden dør ved kogning og stegning Når man koger eller steger maden, dræber man bakterierne. Hovedreglen er, at mad med kød, fjerkræ, fisk og æg skal varmes ordentligt igennem, så temperaturen når op på mindst 75 grader. Man skal spise maden, lige efter den er blevet lavet. Hvis man ikke spiser det hele, og vil gemme resten, skal man stille maden i køleskabet. Ellers kan der vokse bakterier i den igen. Bakterier kan vokse mellem 5 og 65 grader Bakterierne kan vokse mellem 5 og 65 grader. Indenfor i et køkken eller en stue er der som regel mellem 20 og 25 grader. Derfor er det vigtigt, at man kommer maden hurtigt i køleskabet, efter man har spist, eller når man har været ude at handle.'' http://www.madklassen.dk/om_dig_og_din_mad/Bakterier_i_maden/varme_og_kulde/forside.htm 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358574-overlevelsesdyktighet-virus/#findComment-3092515 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi Skrevet 12. januar 2011 Del Skrevet 12. januar 2011 Foroskjellige virus varierer sterkt med tanke på hvor lenge de overlever utenfor organismen. irus som forårsaker tarminfeksjoner, som Rotavirus og Norovirus er ganske stabile og tåler både temperaturforandringer, tørke og mange desinfeksjonsmidler. Under normale forhold må du regne med i alle fall flere dager før de mister evnen til å smitte nye celler. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358574-overlevelsesdyktighet-virus/#findComment-3099455 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.