Spenol(1) Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Husker at det for mange år siden ble advart mot å spise mye egg pga faren for høyt kolestrol. Har man gått helt bort i fra dette ? har skaffet meg eggkoker og spiser derfor mye egg for tiden. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Det var vel noe greier for ikke så alt for mange år siden om at vi ikke skulle spise mer enn ett egg i uka eller noe sånt. Dette har, så vidt jeg har forstått, blitt grundig avvist i nyere tid. Har ikke fulgt med så mye, dog. Jeg har alltid spist mye egg, ofte flere om dagen, og jeg lever. 0 Siter
Gjest vivd Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Egg var dritskummelt en periode på åttitallet. Verden har gått videre siden den gang. I dag er det andre ting som er skummelt å ha i seg. Kos deg med eggene! :-) 0 Siter
beate1234 Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Egg var dritskummelt en periode på åttitallet. Verden har gått videre siden den gang. I dag er det andre ting som er skummelt å ha i seg. Kos deg med eggene! :-) Kolestrol nivået i maten har liten påvirkning på kolestrol nivået i blodet .. Spis egg med god samvittighet de er proppfulle av nyttige næringstoffer. 0 Siter
Mrs D Skrevet 16. januar 2011 Skrevet 16. januar 2011 Egg er en av de beste proteinkildene vi har, og proteiner skal vi ha. Jeg spiser gjerne et par egg om dagen, og jeg har helt fint kolesterolnivå. 0 Siter
DOLemannen Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Det er ikke påvist at tilført kolesterol fører til økt kolesterol i blodet. På permanent basis. Men det var det man trodde tidligere. 0 Siter
PieLill Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Ja, det var særlig eggeplommen som var farlig. Som så mange andre vitenskaplige sannheter er dette ikke tilfellet lengre. Nå er det andre ting som er grusomme. Spis gulrot mens det ennå er sunt! mvh 0 Siter
jubalong70 Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Jepp, man har gått bort fra det. Bare kos deg med eggene du 0 Siter
Mrs D Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Ja, det var særlig eggeplommen som var farlig. Som så mange andre vitenskaplige sannheter er dette ikke tilfellet lengre. Nå er det andre ting som er grusomme. Spis gulrot mens det ennå er sunt! mvh Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- Du blir gul! 0 Siter
Katt-ja Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- ''Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- :D'' Det er bare hvis de er kokt... ;-) 0 Siter
Mrs D Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 ''Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- :D'' Det er bare hvis de er kokt... ;-) Sant nok, litt bedre når de er rå. 0 Siter
Mrs D Skrevet 17. januar 2011 Skrevet 17. januar 2011 Du blir gul! Ja, og gul er kul. Eller............... 0 Siter
illuminatum Skrevet 18. januar 2011 Skrevet 18. januar 2011 ''Er gulrot spesielt sundt da? Full av raske karbohydrater som de er- :D'' Det er bare hvis de er kokt... ;-) Karbohydratnivå: Gulrot, kokt 6.7 g pr 100 g vare Gulrot, norsk, rå 6.7 g pr 100 g vare Kilde: http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=G 0 Siter
Katt-ja Skrevet 18. januar 2011 Skrevet 18. januar 2011 Karbohydratnivå: Gulrot, kokt 6.7 g pr 100 g vare Gulrot, norsk, rå 6.7 g pr 100 g vare Kilde: http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=G Det var _raske_ karbohydrater det var snakk om her.... http://www.fedon.no/filestore/Artikkelbilder/pdf-filer/GiGb-liste.pdf (Glykemisk indeks) 0 Siter
illuminatum Skrevet 20. januar 2011 Skrevet 20. januar 2011 Det var _raske_ karbohydrater det var snakk om her.... http://www.fedon.no/filestore/Artikkelbilder/pdf-filer/GiGb-liste.pdf (Glykemisk indeks) Dersom man skal i ketose så har det relevans, men ikke ellers. Husk at GI er definert ut fra belastningen av det enkelete produkt alene og i en mengde som ikke nødvendigvis er normal måltidsstørrelse. Ellers viser linken til at det er færre karbohydrater i kokt enn rå gulrot. Kokte gulrøtter har tre ganger så mange antioksidanter som rå. http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15637&mnu1id=8050&mnu2id=8053&mnu3id=1088 Spis gulrøtter og kos deg du TS. 0 Siter
Gjest genetisk betinget Skrevet 20. januar 2011 Skrevet 20. januar 2011 Det er individuelt hvor mye blodkolesterolet påvirkes av kolesterol du får i deg via kosten .De som ikke har forhøyet kolesterol trenger normalt ikke begrense inntaket av egg. Mens de med høyt kolesterol _kan_ha nytte av det. Jeg har en far som jevnlig går til kontroller for å bl.a. kontrollere kolesterolet sitt. Han har gang på gang erfart at for han resulterer mye eggespising i høyere kolesterolverdier. http://matportalen.no/Matportalen/artikler/2007/9/bor_den_som_har_hoyt_blodkolesterol_unngaa_egg 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.