Gå til innhold

Jernsprøyter?


Gjest trøtt

Anbefalte innlegg

Hei

Eg lure på kor lenge ein må gå på jernsprøyter før jernlageret går opp? Er 10 sprøyter nok, når jernlageret ligg på rundt 6? Har gått på jerntabeletter uten at det hjelp. Og til slutt når eg gjekk på jerntabelleter så vart avføringen hard og mørk, nå når eg går på jernsprøyter er det normalt og heller meir diare, tyder det på at jernet blir sugd veldig bra opp siden avføringen ikkje er mørk lenger? Det er og velig smertefult å få sprøyta i hofta, er det mulig å setta sprøyta ein annen plass som ikkje gjør fullt så vondt?

Fra jente 18 år

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisann!

Tenkte bare å kommentere den delen med at det gjør vondt å få stikk i hofta. Det skal jo igrunna ikke gjøre direkte vondt det da. Det kan være at de bruker for grov/tykk sprøytespiss. Hør om dette neste gang!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut-Erik Ånensen, allmennlege

Til trøtt ang jernsprøyter?

Behandling med jernsprøyter er dessverre ofte ganske smertefullt, og skal settes der hvor muskulaturen er "tykkest", dvs bak på hofta ned mot den tykke setemuskulaturen.

Jerntabletter gir ofte mørk avføring, ved injeksjoner påvirkes ikke mage/tarmsystemet.

Etter 10 sprøyter som du nå har fått høres det fornuftig ut med en blodprøvekontroll. Det er vanskelig å anslå den subjektive stigning i jernlagrene utifra tallene som sådan.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...