Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg har aldri laget det før, annet enn posesaus og det er ikke det samme. Vil jeg få det til? Jeg har egg, kremfløte, bacon, parmesan og fersk pasta. Alt i boks da eller? Kan jeg bare google en oppskrift så går det greitt? He he, ikke teste noe nytt før jeg har sjekket om dolerene har en idotsikker kur til meg! ) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 ''idotsikker kur til '' Dere kan jo starte med å lære meg å stave idiotsikker! 0 Siter
Mammantil3 Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg laget det her om dagen for første gang, med bacon. Mmmm! Googlet bare oppskrifta, tok den første og beste, og det var sinnsvakt godt. Mye, mye bedre enn de posegreiene som faktisk ikke skal inn i mitt hus igjen. Enkelt var det også! :-) (Største jobben var vel å skille noen egg, men "premien" var at gubben lagde "tjomsekake" med marengstopp etterpå. Nam igjen!) 0 Siter
Kalevaala Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg har to varianter. Denne lager jeg til meg og kjæresten: Steker bacon i biter. Heller over en fløteputt. Har i litt salt, pepper, hvitløk, parmesan og en eggeplomme. Lar det koke i 1 - 2 minutter i stekepanna. Denne lager jeg når jeg er alene: 3 rå eggeplommer vispes lett med gaffel og helles over pastaen :-) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg laget det her om dagen for første gang, med bacon. Mmmm! Googlet bare oppskrifta, tok den første og beste, og det var sinnsvakt godt. Mye, mye bedre enn de posegreiene som faktisk ikke skal inn i mitt hus igjen. Enkelt var det også! :-) (Største jobben var vel å skille noen egg, men "premien" var at gubben lagde "tjomsekake" med marengstopp etterpå. Nam igjen!) Da googler jeg! ) Jeg er ikke fan av den posen, ikke til spaghetti carbonara. Jeg spiser det ofte på italienske restauranter, så målet er å få i fingrene om ikke akkurat så godt, men godt. ) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg har to varianter. Denne lager jeg til meg og kjæresten: Steker bacon i biter. Heller over en fløteputt. Har i litt salt, pepper, hvitløk, parmesan og en eggeplomme. Lar det koke i 1 - 2 minutter i stekepanna. Denne lager jeg når jeg er alene: 3 rå eggeplommer vispes lett med gaffel og helles over pastaen :-) Må ta den med fløte, for den har jeg kjøpt inn og siden jeg ikke kan bake eller ikke lage dessert eller noe som helst, så må den brukes i mat. ;o) 0 Siter
ilaria Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Steker baconet og koker pasta samtidig, siler av vannet, heller pastaen tilbake i gryta og tilsetter eggeplommer, fløte, parmesan og salt og pepper på slump, rører- deretter bacon, enklere blir det ikke 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Steker baconet og koker pasta samtidig, siler av vannet, heller pastaen tilbake i gryta og tilsetter eggeplommer, fløte, parmesan og salt og pepper på slump, rører- deretter bacon, enklere blir det ikke Det må jeg da få til, jeg kan lage mat, men har aldri laget det hjemme før. Vi har gått på melkefri diett her i heimen, så jeg har hatt lyst på alt som inneholder laktose, he he. Nå er dietten slutt, så nå kan jeg lage hva jeg vil. 0 Siter
fresja Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg laget det her om dagen for første gang, med bacon. Mmmm! Googlet bare oppskrifta, tok den første og beste, og det var sinnsvakt godt. Mye, mye bedre enn de posegreiene som faktisk ikke skal inn i mitt hus igjen. Enkelt var det også! :-) (Største jobben var vel å skille noen egg, men "premien" var at gubben lagde "tjomsekake" med marengstopp etterpå. Nam igjen!) Prøvde å google Tjomsekake, men fikk ingen treff. Har du et annet navn på den? 0 Siter
Mammantil3 Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Prøvde å google Tjomsekake, men fikk ingen treff. Har du et annet navn på den? He-he, nei - jeg aner ikke hva den heter sånn egentlig, eller om den overhode har noe navn. Og jeg vet ikke hvordan den lages, annet enn at man rører smør og sukker hvitt først og til slutt har på stivpiska eggehviter på toppen før den stekes. Tror gubben lager den mer som på slump, men god er den i alle fall! :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg lager ofte carbonara og det er det enkleste som finnes:) Kok pastaen al'dente og sil av. Stek biter av bacon. Bland sammen to eggeplommer med ca. 2-3 dl fløte. ha i pepper og salt og rør godt sammen. Hell blandingen over baconet og la det stå bittelitt, til blandingen tykner _litt_. Hell baconblandingen over pastaen og strø over parmesanost (jeg bruker ikke parmesan til hverdags). 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg lager ofte carbonara og det er det enkleste som finnes:) Kok pastaen al'dente og sil av. Stek biter av bacon. Bland sammen to eggeplommer med ca. 2-3 dl fløte. ha i pepper og salt og rør godt sammen. Hell blandingen over baconet og la det stå bittelitt, til blandingen tykner _litt_. Hell baconblandingen over pastaen og strø over parmesanost (jeg bruker ikke parmesan til hverdags). Takker! Skal i gang straks, måtte bare ha en av dagens 3 hvilepauser først. *lei* 0 Siter
Colette Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg lagde Carbonara i går, men skjønner ikke helt at det skal være så fantastisk godt. Spaghetti, bacon, fløte, egg, parmesan og et dryss med persille og kvernet pepper på toppen. Ingen højdare for min del. Pasta blir så fort kald og ekkel på tallerkenen:-( 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg lagde Carbonara i går, men skjønner ikke helt at det skal være så fantastisk godt. Spaghetti, bacon, fløte, egg, parmesan og et dryss med persille og kvernet pepper på toppen. Ingen højdare for min del. Pasta blir så fort kald og ekkel på tallerkenen:-( Jeg liker det jeg. Jeg er veldig glad i bacon, veldig glad i fløtesmak, og pasta kan jeg leve på. ) Jeg og guttungen er pastaelskere med alskens sauser på, sambo er ikke helt der sammen med oss, men er veloppdratt og spiser det han får. ;o) Uansett er det lite vits i å diskutere smak, for den er så forskjellig. ) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Jeg lagde Carbonara i går, men skjønner ikke helt at det skal være så fantastisk godt. Spaghetti, bacon, fløte, egg, parmesan og et dryss med persille og kvernet pepper på toppen. Ingen højdare for min del. Pasta blir så fort kald og ekkel på tallerkenen:-( ''Jeg lagde Carbonara i går, men skjønner ikke helt at det skal være så fantastisk godt. '' Enig. Skikkelig "sikringskost" - ordentlig godt å hive i seg når man er skikkelig sulten, men ingen høydare gourmetmessig. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Lenge siden jeg har laget det, men mener å huske det var svært raskt og enkelt gjort. Du finner oppskrift sikkert greit ved å google litt, ja, f.eks. http://www.aperitif.no/index.db2?id=28500 0 Siter
Colette Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 [quote name=Shira )' timestamp='1305923641' post='4583525] Jeg liker det jeg. Jeg er veldig glad i bacon, veldig glad i fløtesmak, og pasta kan jeg leve på. ) Jeg og guttungen er pastaelskere med alskens sauser på, sambo er ikke helt der sammen med oss, men er veloppdratt og spiser det han får. ;o) Uansett er det lite vits i å diskutere smak, for den er så forskjellig. ) Helt enig med deg når det gjelder ingrediensene. Men i blanding på denne måten synes jeg det er en skuffelse. For min del har det mer med temperatur og gjøre, enn smak. Men godt at vi er forskjellige :-) 0 Siter
Colette Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 ''Jeg lagde Carbonara i går, men skjønner ikke helt at det skal være så fantastisk godt. '' Enig. Skikkelig "sikringskost" - ordentlig godt å hive i seg når man er skikkelig sulten, men ingen høydare gourmetmessig. ''Skikkelig "sikringskost" - ordentlig godt å hive i seg når man er skikkelig sulten, men ingen høydare gourmetmessig'' Enig :-) Den legger seg som en klump i magen, synes jeg. Som de fleste pastamåltider gjør. Og disse rettene taper fort tamperatur, og da smaker de bare kaldt fett....Ganske godt så lenge det er varmt, men der stopper det :-) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Helt enig med deg når det gjelder ingrediensene. Men i blanding på denne måten synes jeg det er en skuffelse. For min del har det mer med temperatur og gjøre, enn smak. Men godt at vi er forskjellige :-) Jeg varmet hele greia i panna jeg, da var det rykende varmt så lenge vi spiste. 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 20. mai 2011 Skrevet 20. mai 2011 Lenge siden jeg har laget det, men mener å huske det var svært raskt og enkelt gjort. Du finner oppskrift sikkert greit ved å google litt, ja, f.eks. http://www.aperitif.no/index.db2?id=28500 Det var raskt gjort ja og det passet meg i dag. Guttungen googlet og las opp til meg. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.