Gjest prust Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Jeg hadde en forferdelig opplevelse for noen dager siden. Var innom et spisested i byen og spiste fiskesuppe. Nydelig fiskesuppe med fisk og 4 blåskjell i. Jeg har aldri spist mye blåskjell, men har de siste årene vendt meg til det, og synes det er helt OK sammen med annen sjømat. Jeg spiste to blåskjell sånn omtrent halvveis i måltidet. Godt. Da jeg bare hadde litt igjen, tok jeg det tredje. Satt og pratet da jeg tok det i munnen, så ikke så veldig nøye på hvordan det så ut. Satte tennene i det - og holdt på å spy. Det er det desidert VERSTE jeg noen gang har hatt i munnen. Konsistensen var kornete og myk/råtten - smaken var som noe helt grusomt - jeg fikk spyttet det ut før jeg svelget - og så da at fargen og konsistensen var helt annerledes enn det skulle være. Har aldri vært nærere med å kaste opp ved bordet enn jeg var da. Fysj! Jeg sa i fra til kelneren, og hun beklaget veldig og sa i fra til kjøkkenet. Hun var veldig lei seg, og jeg fikk avslag på prisen - så det var helt greit. Men fy for en opplevelse! Her var altså 1 av 4 blåskjell dårlig. Hvordan kan en vite det på forhånd? Jeg var livredd den dagen for å ha blitt bblåskjellforgiftet og kjente veldig etter på magen hele resten av dagen - men det gikk heldigvis bra. Tror nok ikke jeg svelget noe. Buerkh! 0 Siter
Gjest Modern77 Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Uff da, får krysse fingra du ikke blir syk da.(( blåskjell skal man ikke kødde med nei. Fysj! Jeg syns du skulle fått hele måltidet gratis jeg etter den opppelvelsen. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Uff da, får krysse fingra du ikke blir syk da.(( blåskjell skal man ikke kødde med nei. Fysj! Jeg syns du skulle fått hele måltidet gratis jeg etter den opppelvelsen. Det sa både mannen min og min mor også. Kunne sikkert ha rkanglet meg til det - men vi hadde litt liten tid, så jeg lot det være. Og hun var veldig hyggelig hun kelneren, og var fryktelig lei seg over det som skjedde. 0 Siter
Gjest - Ingoen - Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Uff da, får krysse fingra du ikke blir syk da.(( blåskjell skal man ikke kødde med nei. Fysj! Jeg syns du skulle fått hele måltidet gratis jeg etter den opppelvelsen. Enig med Modern. Fytti grisen så ekkelt! 0 Siter
Dark-Angel 82 Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 *grøss* Så kvalmt.... Du burde fått hele middagen gratis! Selv spiser jeg aldir blåskjell, så jeg har ikke peiling. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Høres veldig ekkelt ut! Men om det virkelig hadde vært bedervet (og derpå ikke ordentlig kokt) ville du nok blitt litt dårlig bare av å ha det i munnen, tror jeg. Godt du ikke ble syk! Har selv spist massevis av både sushi, blåsjell og annen sjømat, og har aldri blitt syk av det *banker i bordet*! 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Puh. Glad det ikke var meg. Blåskjell er en nytelse, men en sånn opplevelse er noe som kan fjerne lysten. Har forstått det sånn at man skal være litt forsiktig med blåskjell, men jeg har aldri merket noen problemer. Skal sies at jeg aldri har spist det andre steder enn på restaurant, og jeg antar disse vet hva de gjør. Hvis man merker det så raskt som du merket det, er det i hvert fall en fordel. Hvis du ikke hadde smakt det hadde du sannsynligvis fått en helg på ramma. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Puh. Glad det ikke var meg. Blåskjell er en nytelse, men en sånn opplevelse er noe som kan fjerne lysten. Har forstått det sånn at man skal være litt forsiktig med blåskjell, men jeg har aldri merket noen problemer. Skal sies at jeg aldri har spist det andre steder enn på restaurant, og jeg antar disse vet hva de gjør. Hvis man merker det så raskt som du merket det, er det i hvert fall en fordel. Hvis du ikke hadde smakt det hadde du sannsynligvis fått en helg på ramma. ''Skal sies at jeg aldri har spist det andre steder enn på restaurant, og jeg antar disse vet hva de gjør. '' Det var på restaurant jeg spiste, ikke noen luguber sjappe :-( Er veldig glad for at jeg ikke ble dårlig. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 ''Skal sies at jeg aldri har spist det andre steder enn på restaurant, og jeg antar disse vet hva de gjør. '' Det var på restaurant jeg spiste, ikke noen luguber sjappe :-( Er veldig glad for at jeg ikke ble dårlig. Ja, jeg så det. Egentlig vet jeg ikke hvorfor jeg stoler kokker. Ymse bilder fra mattilsynet og det store antallet restauranter som stadig vekk må stenge en uke eller to, burde egentlig gjøre meg skeptisk. Men i Norge har jeg aldri blitt matforgifta ute. Har fått noen tilstander etter kjøttdeig- og pølser, men det har raskt gått over. Spiser jeg en kebab ute raper jeg kebab i fire dager, noe som muligens tyder på muffens, men jeg har aldri blitt dårlig. Jeg er utrolig glad i skjell, men akkurat det har jeg holdt meg unna i utlandet. Vet ikke helt hvorfor. I store sjømatkurver jeg har bestilt har jeg latt skjellene ligge igjen. Det er egentlig en skam. Tviler på at kokker i land med spesielt mye sjømat behandler dette noe dårligere enn nordmenn. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Æsj! Enig i at de ikke burde tatt seg betalt overhodet. For en nedtur når du skulle spise god fiskesupppe Jeg elsker blåskjell og har aldri blitt dårlig av det. Kjæresten og jeg lager noen ganger pasta med blåskjell. Det er helt ubeskrivelig godt og fort gjort å lage. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Høres veldig ekkelt ut! Men om det virkelig hadde vært bedervet (og derpå ikke ordentlig kokt) ville du nok blitt litt dårlig bare av å ha det i munnen, tror jeg. Godt du ikke ble syk! Har selv spist massevis av både sushi, blåsjell og annen sjømat, og har aldri blitt syk av det *banker i bordet*! ''Har selv spist massevis av både sushi, blåsjell og annen sjømat, og har aldri blitt syk av det *banker i bordet*!'' Samme her. Jeg er visst fullstendig ukritisk til slikt. Men så har jeg en mage som tåler "alt" også, da. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Æsj! Enig i at de ikke burde tatt seg betalt overhodet. For en nedtur når du skulle spise god fiskesupppe Jeg elsker blåskjell og har aldri blitt dårlig av det. Kjæresten og jeg lager noen ganger pasta med blåskjell. Det er helt ubeskrivelig godt og fort gjort å lage. Jeg ble så skuffet, for jeg tenker nå at det blir lenge til jeg i det hele tatt vil våge å spise blåskjell igjen. Jeg skal ikke forklare nærmere hva det liknet på - men det liknet på noe som en absolutt ikke skal spise :-( 0 Siter
Gjest prust Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 ''Har selv spist massevis av både sushi, blåsjell og annen sjømat, og har aldri blitt syk av det *banker i bordet*!'' Samme her. Jeg er visst fullstendig ukritisk til slikt. Men så har jeg en mage som tåler "alt" også, da. ''Samme her. Jeg er visst fullstendig ukritisk til slikt. Men så har jeg en mage som tåler "alt" også, da. '' Jeg tåler også omtrent alt. Tenker meg at hadde det vært mannen min som hadde spist det dårlige skjellet, hadde han blitt dårlig. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 ''Har selv spist massevis av både sushi, blåsjell og annen sjømat, og har aldri blitt syk av det *banker i bordet*!'' Samme her. Jeg er visst fullstendig ukritisk til slikt. Men så har jeg en mage som tåler "alt" også, da. Der var du - tenkte akkurat på deg! Venter små og store på middag i morgen, og sønnen vil gjerne ha lasagne. Har en standard oppskrift, som i og for seg er god, men tipper du har verdens beste! Care to share? Elles har jeg jo også Gordon sin da, men enklere med norsk oppskrift (og har ikke tenkt å bruke veldig mye tid) *lat* http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Der var du - tenkte akkurat på deg! Venter små og store på middag i morgen, og sønnen vil gjerne ha lasagne. Har en standard oppskrift, som i og for seg er god, men tipper du har verdens beste! Care to share? Elles har jeg jo også Gordon sin da, men enklere med norsk oppskrift (og har ikke tenkt å bruke veldig mye tid) *lat* http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/gordon-s-lasagne-recipe Jeg lager alltid Gordon sin. Ingen over, ingen ved siden Det er veldig enkelt, altså! Rasp gulrot, løk og hvitløk, ha alle ingrediensene tilgjengelig og klare, så går det veldig fort. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Jeg lager alltid Gordon sin. Ingen over, ingen ved siden Det er veldig enkelt, altså! Rasp gulrot, løk og hvitløk, ha alle ingrediensene tilgjengelig og klare, så går det veldig fort. - ok, får kanskje prøve. Men tar vel typisk snarveier som tomat på boks i stedet for fersk, etc. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 - ok, får kanskje prøve. Men tar vel typisk snarveier som tomat på boks i stedet for fersk, etc. Jeg bruker Mutti hakka tomater på boks. Funker utmerket. Det er vel dette som står i oppskrifta også. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 27. mai 2011 Skrevet 27. mai 2011 Jeg bruker Mutti hakka tomater på boks. Funker utmerket. Det er vel dette som står i oppskrifta også. Hm, leste ikke så nøye, trodde det skulle være ferske hakkede tomater. Blir nok ingen merkeboks, heller. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 29. mai 2011 Skrevet 29. mai 2011 Jeg bruker Mutti hakka tomater på boks. Funker utmerket. Det er vel dette som står i oppskrifta også. Joda, det ble Gordon's lasagne! :-) Og vet du hva min lasagneelskende pode presterte å si? Den var god, men ikke fullt så god som den vi hadde sist! (og takk til Knorr...). Og uansett hva du sier, så tar det en del tid å lage. Og kjøkkenet blir grisete av alle kjørlene og operasjonene *tørker bechamelflekker på kokeplatene*. Men det var da godt! :-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 29. mai 2011 Skrevet 29. mai 2011 Joda, det ble Gordon's lasagne! :-) Og vet du hva min lasagneelskende pode presterte å si? Den var god, men ikke fullt så god som den vi hadde sist! (og takk til Knorr...). Og uansett hva du sier, så tar det en del tid å lage. Og kjøkkenet blir grisete av alle kjørlene og operasjonene *tørker bechamelflekker på kokeplatene*. Men det var da godt! :-) Du verden - endelig én ting der jeg lager fra bunnen hver gang og andre dolere av og til "jukser" :-) Jeg har ikke prøvd lasagne halvfabrikata siden studietiden....og det er lenger siden enn jeg tør å tenke på... Noe har det nok også å gjøre med at jeg lager svære porsjoner og har til ekstramat til tenåringene utover uka etter... De elsker det til frokost og lunch osv. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.