Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Hadde laks i går, men jeg tinte for mange laksestykker og hadde tenkt å ha resten i dag, men vi kan ikke spise dem i dag. Er de like gode i morgen? 0 Siter
Gjest Modern77 Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Kokt laks eller røkt laks? Jeg hadde en pakke røket laks, etter at den var åpnet gikk det bare et par tre dager før den måtte kastes. Kokt laks kan sikkert stå seg et par dager... ville ikke latt den stå lenger i alle fall. Evnt kan du jo skjære den i biter og ha den i en lakseomelett til kvelds? 0 Siter
Mirabell Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Det er vanligvis helt OK å spise laks to dager etter at den ble tint. (Hvis den har ligget i kjøleskap.) Laks og ørret holder seg bedre en de fleste fiskeslag. Jeg ville spist den. 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Det er vanligvis helt OK å spise laks to dager etter at den ble tint. (Hvis den har ligget i kjøleskap.) Laks og ørret holder seg bedre en de fleste fiskeslag. Jeg ville spist den. Tusen takk for svar:-) 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Kokt laks eller røkt laks? Jeg hadde en pakke røket laks, etter at den var åpnet gikk det bare et par tre dager før den måtte kastes. Kokt laks kan sikkert stå seg et par dager... ville ikke latt den stå lenger i alle fall. Evnt kan du jo skjære den i biter og ha den i en lakseomelett til kvelds? Det er laks som hverken er kokt eller røkt. Den skal ovnsbakes i folie. 0 Siter
Gjest Høstløv Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Mat som har vært fryst og er tint, tilbereder vi alltid samme dag, men kan godt la det ligge i kjøleskap et par dager etter tilberedning. 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Mat som har vært fryst og er tint, tilbereder vi alltid samme dag, men kan godt la det ligge i kjøleskap et par dager etter tilberedning. Så da mener du at de ikke er holdbare i morgen? De er ikke tilberdt enda. 0 Siter
Gjest Høstløv Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Så da mener du at de ikke er holdbare i morgen? De er ikke tilberdt enda. Jeg tar ikke sjansen på å la opptint fisk ligge så lenge i kjøleskap. 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Jeg tar ikke sjansen på å la opptint fisk ligge så lenge i kjøleskap. Hva med å fryse dem igjen i dag og tine dem igjen i morgen. Ikke lurt det heller kanskje? 0 Siter
Gjest Høstløv Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Hva med å fryse dem igjen i dag og tine dem igjen i morgen. Ikke lurt det heller kanskje? Vi fryser aldri opptint mat igjen men tilbereder det slik at det kan oppbevares litt lenger i kjøleskap eller fryse det igjen. 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Vi fryser aldri opptint mat igjen men tilbereder det slik at det kan oppbevares litt lenger i kjøleskap eller fryse det igjen. Ok, mine husmoregenskaper (ihvertfall på matlagingsfronten) er lite å skryte av. Jeg kaster dem jeg:-) 0 Siter
Gjest glad i mat Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Tint igår ,og skal spises i morgen? Det er da ingen problem!!!! 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Tint igår ,og skal spises i morgen? Det er da ingen problem!!!! Ja, de var tint i går. Her sies det forskjellige ting, men jeg får prøve da:-) 0 Siter
Gjest prust Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Ja, de var tint i går. Her sies det forskjellige ting, men jeg får prøve da:-) Hvis de var tint i går, og har ligget i kjøleskapet, kan du fint bruke dem i morgen! Jeg er ikke så nøye med utløpsdato og sånne ting - og vi har aldri blitt syke. 0 Siter
Gjest segunda Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 De er like gode i morgen hvis de står i kjøleskap. Jeg ville aldri fryst dem igjen for så å tine dem en dag senere. Det ødelegger fisken. Bare tenk på gamle dager når det ikke fantes kjøleskap og fryser. De hadde ikke nytrukket fisk hver eneste dag og oppbevarte den så best de kunne. Et alternativ var å steke eller koke den for å få den til å holde lenger, men våre formødre tok vare på fisk i noen dager før de gjorde det. 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 De er like gode i morgen hvis de står i kjøleskap. Jeg ville aldri fryst dem igjen for så å tine dem en dag senere. Det ødelegger fisken. Bare tenk på gamle dager når det ikke fantes kjøleskap og fryser. De hadde ikke nytrukket fisk hver eneste dag og oppbevarte den så best de kunne. Et alternativ var å steke eller koke den for å få den til å holde lenger, men våre formødre tok vare på fisk i noen dager før de gjorde det. Takk for svar :-) 0 Siter
Gjest Nickløsheletiden Skrevet 6. juni 2011 Skrevet 6. juni 2011 Hvis de var tint i går, og har ligget i kjøleskapet, kan du fint bruke dem i morgen! Jeg er ikke så nøye med utløpsdato og sånne ting - og vi har aldri blitt syke. Takk for svar :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.