Gå til innhold

cupcakes


Gjest liker du disse kakene?

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fine å se på, men de smaker grevling. Helt kunstig. En myyyye smartere måte å bruke muffinformene i silikon på er å støffe dem med en baconstrimmel, en cerrytomat, noen ostesmuler og et rått egg.

Og så steker man herligheten i ovnen på varmluft/undervarme 200 grader til egget er stivt.

Jam jam! Deilig lunch!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3189987
Del på andre sider

Persille1365381127

Cupcakes og muffins er ikke det samme.

Muffins er basert på røre, og lages som oftest med eggedosis som basis. Røren må helles/øses i formene.

Cupcakes lages som oftest av at tørre og våte ingredienser blandes hver for seg før de blandes sammen, og det blir til en deig. Deigen må legges i formene med skje, den kan ikke helles.

Begrepene brukes omhverandre i Norge, men det skyldes stort sett misforståelser tror jeg.

Kremen du snakker om er antageligvis smørkrem, og man kan velge selv hvor mye man vil ha oppå. Jeg bruker alltid smørkrem uansett om jeg lager muffins eller cupcakes, mest fordi jeg kan tilsette den smaken og fargen jeg vil, og få fin dekor. Det går ikke med melis. Bruker man melis blandet med egg og sitron vil den stivne, men da blir den helt hard (royal icing) og det er ikke spesielt godt å spise.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3189992
Del på andre sider

Persille1365381127

Fine å se på, men de smaker grevling. Helt kunstig. En myyyye smartere måte å bruke muffinformene i silikon på er å støffe dem med en baconstrimmel, en cerrytomat, noen ostesmuler og et rått egg.

Og så steker man herligheten i ovnen på varmluft/undervarme 200 grader til egget er stivt.

Jam jam! Deilig lunch!

Dummeste jeg har hørt, det kommer jo helt an på hva man har bakt?

Jeg baker omlag 30-80 muffins og/eller cupcakes hver dag, i forskjellige varianter; snickers, blåbær, bringebær, eple/kanel, banan/hasselnøtt, oreo, kokos/lime - i det hele tatt.

Noen må jo synes de er gode iom at vi selger alle sammen hver dag ;)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3189996
Del på andre sider

Dummeste jeg har hørt, det kommer jo helt an på hva man har bakt?

Jeg baker omlag 30-80 muffins og/eller cupcakes hver dag, i forskjellige varianter; snickers, blåbær, bringebær, eple/kanel, banan/hasselnøtt, oreo, kokos/lime - i det hele tatt.

Noen må jo synes de er gode iom at vi selger alle sammen hver dag ;)

Dem om det. Jeg synes de smaker juks & fanteri med E-stoffer i.

Dessuten er det så usunt at jeg tar inn kalorier ved osmose i et rom med cupcakes. *Korser meg*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190017
Del på andre sider

Annonse

Gjest luftslott

Jeg hopper galant over hele cupcakes-hypen og fortsetter å bake knallgode passe store muffins med akkurat det fyllet man vil ha, og et passe tynt lag smørkrem eller glasur på toppen, alt etter ønske. Smaker tydeligvis godt likevel, siden de aldri varer lenge her i huset!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190183
Del på andre sider

Persille1365381127

Dem om det. Jeg synes de smaker juks & fanteri med E-stoffer i.

Dessuten er det så usunt at jeg tar inn kalorier ved osmose i et rom med cupcakes. *Korser meg*

Da må du ha kjøpt fabrikkproduserte. Våre er hjemmebakte alle sammen, og det finnes ikke noe kunstig i noen av dem.

Det blir jo som å si at kaker smaker dritt. Selv om du vet at det finnes ostekaker, bløtkaker, kjøpekaker, hjemmebakte, mormorbakte, sjokolade-, eple- og iskaker. Det er like stor forskjell på de forskjellige muffinsene og cupcakesene som alle andre kaker.

Så å si at cupcakes generelt smaker vondt blir litt søkt...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190198
Del på andre sider

Persille1365381127

Jeg hopper galant over hele cupcakes-hypen og fortsetter å bake knallgode passe store muffins med akkurat det fyllet man vil ha, og et passe tynt lag smørkrem eller glasur på toppen, alt etter ønske. Smaker tydeligvis godt likevel, siden de aldri varer lenge her i huset!

De fleste muffins smaker faktisk bedre enn cupcakes, de er gjerne ikke så tørre, luftigere og noe søtere :)

Men jeg er enig med deg, lager mest muffins :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190200
Del på andre sider

Fine å se på, men de smaker grevling. Helt kunstig. En myyyye smartere måte å bruke muffinformene i silikon på er å støffe dem med en baconstrimmel, en cerrytomat, noen ostesmuler og et rått egg.

Og så steker man herligheten i ovnen på varmluft/undervarme 200 grader til egget er stivt.

Jam jam! Deilig lunch!

Det var en genial ide! Mmmm, og kan jo varieres i det uendelige - lunsjen imorra er i boks :) Eller kanskje frokosten, magen rumler allerede...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190205
Del på andre sider

Cupcakes og muffins er ikke det samme.

Muffins er basert på røre, og lages som oftest med eggedosis som basis. Røren må helles/øses i formene.

Cupcakes lages som oftest av at tørre og våte ingredienser blandes hver for seg før de blandes sammen, og det blir til en deig. Deigen må legges i formene med skje, den kan ikke helles.

Begrepene brukes omhverandre i Norge, men det skyldes stort sett misforståelser tror jeg.

Kremen du snakker om er antageligvis smørkrem, og man kan velge selv hvor mye man vil ha oppå. Jeg bruker alltid smørkrem uansett om jeg lager muffins eller cupcakes, mest fordi jeg kan tilsette den smaken og fargen jeg vil, og få fin dekor. Det går ikke med melis. Bruker man melis blandet med egg og sitron vil den stivne, men da blir den helt hard (royal icing) og det er ikke spesielt godt å spise.

Da lærte jeg noe nytt i dag også! Fornærma nylig eldstedattera mi ved å hevde at cupcakes kun er et jålete amerikansk ord for det gode norske navnet muffins, påtvunget oss av glossy bloggmammaer...

Men du: ''Det går ikke med melis.'' Hvorfor ikke? Er ikke så glad i smørkrem, så jeg bruker ofte melis på muffins om jeg skal ha glasur (eller icing / frosting som min kjære nymotens datter ynder å kalle det, hmpf).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190231
Del på andre sider

Annonse

Gjest grublendeikveld

ja, jeg vet ikke forskjell på muffins og cupcake, men må si at jeg har smakt cupcake som er laget av ferdigblandinger (mølleren), og de var skikkelig gode! kunne spist alle sammen. og de var mye mer saftige og smakfulle enn det jeg forbinder med muffins...og i tillegg så elsker jeg programmet cupcake girls på kanalen tlc. får vann i munnen når jeg ser de fargerike kakene...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3190276
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Persille1365381127

Da lærte jeg noe nytt i dag også! Fornærma nylig eldstedattera mi ved å hevde at cupcakes kun er et jålete amerikansk ord for det gode norske navnet muffins, påtvunget oss av glossy bloggmammaer...

Men du: ''Det går ikke med melis.'' Hvorfor ikke? Er ikke så glad i smørkrem, så jeg bruker ofte melis på muffins om jeg skal ha glasur (eller icing / frosting som min kjære nymotens datter ynder å kalle det, hmpf).

Du kan godt dekorere muffins/cupcakes med melis, men du får ikke sånn tykk krem ut av det på toppen. Det blir bare en tynn hinne :)

Icing, frosting og melisglasur er forøvrig heller ikke det samme ;)

Icing lages av melis, eggehvitte og sitron - og blir helt hardt når det tørker. Man bruker det gjerne til dekor, og i Norge typisk til å lime sammen pepperkakehus.

Frosting har samme konsistens som smørkrem, den blir ikke stiv. Den kan smøres på f.eks muffins eller kaker, eller brukes til kakefyll. Oppskriftene er mange, alt ettersom hva slags smak man vil ha.

Melisglasur kjenner du til, det er melis og vann - som blir mer eller mindre rennende, og brukes til muffins, gjærbakst og tilsvarende :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3199470
Del på andre sider

Du kan godt dekorere muffins/cupcakes med melis, men du får ikke sånn tykk krem ut av det på toppen. Det blir bare en tynn hinne :)

Icing, frosting og melisglasur er forøvrig heller ikke det samme ;)

Icing lages av melis, eggehvitte og sitron - og blir helt hardt når det tørker. Man bruker det gjerne til dekor, og i Norge typisk til å lime sammen pepperkakehus.

Frosting har samme konsistens som smørkrem, den blir ikke stiv. Den kan smøres på f.eks muffins eller kaker, eller brukes til kakefyll. Oppskriftene er mange, alt ettersom hva slags smak man vil ha.

Melisglasur kjenner du til, det er melis og vann - som blir mer eller mindre rennende, og brukes til muffins, gjærbakst og tilsvarende :)

Takk for oppklaringa, Persille! Det var nyttig; nå kan jeg briljere med fagkunnskap, hehe ;) Fikk faktisk lyst til å sette den nyerverva kunnskapen ut i praksis også, kanskje det blir bakedag med cupcakes med frosting imorra. Har huset fullt av barn og det er meldt grisevær til en forandring :-/

Icing = pepperkakehuslim, ja... Det tok meg et par fallerte hus før jeg skjønte cluet med eggehvite og eddik etter et tips fra ei venninne.. Sitron smaker nok bedre enn eddik, skal sørge for å bringe det videre :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3200833
Del på andre sider

Persille1365381127

Takk for oppklaringa, Persille! Det var nyttig; nå kan jeg briljere med fagkunnskap, hehe ;) Fikk faktisk lyst til å sette den nyerverva kunnskapen ut i praksis også, kanskje det blir bakedag med cupcakes med frosting imorra. Har huset fullt av barn og det er meldt grisevær til en forandring :-/

Icing = pepperkakehuslim, ja... Det tok meg et par fallerte hus før jeg skjønte cluet med eggehvite og eddik etter et tips fra ei venninne.. Sitron smaker nok bedre enn eddik, skal sørge for å bringe det videre :)

Ja, eddik i pynt hørtes ikke så bra ut :P

Men du skal ikke ha mye sitron da, bare noen dråper. Og om du ikke vil bruke en hel eggehvitte (det blir jo en del), så pisker du den bare stiv først, og så blander du en del av eggehvitten med passe mengde melis. Konsistensen er riktig når du kan ta blandingen mellom to fingre og trekke fra hverandre, og så står det igjen en topp på hver finger som ikke detter sammen. Det er viktig at den ikke er for tykk også, da blir den vanskelig å forme i spruteposer :)

Her er det bare å briljere! Bare si fra om det er flere ting som må avklares altså ;)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/366477-cupcakes/#findComment-3201396
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...