Gå til innhold

Hva slags symptomer gir infarkt?


Gjest Aina E

Anbefalte innlegg

Er det bare de med høyt blodtrykk eller de eldre som får hjerteinfarkt?

Er infarkt det samme som hjerteattakk??

Har hørt om smerter i armene som forvarsel før et infarkt.

Stemmer dette, evt. hva slags forvarsler kan man få??

Er det vanlig at man plutselig blir rammet, eller føler man seg uvel på forhånd?

Er nysgjerrig spesielt siden det er utrolig mange som snakker om "hjertebank" og sånt og muligens er kjempeengstelige for å få hjertesvikt av noe slag...

Er selv plaget av både smerter/stikking i brystet og hjertebank, men har aldri (unntatt ved svangerskapsforgiftning) vært plaget med høyt blodtrykk.

Syns forøvrig ved stikkingen i brystet at det hjelper å trekke pusten kjempedypt tre - fire ganger.

Mvh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom

Svar til Aina E.

Et hjerteinfarkt oppstår som følge av at en blodåre i selve hjertemuskulaturen tilstoppes/blokkeres av en propp. Denne proppen oppstår akutt p.g.a. at en fettavleiring sprekker i åreveggen, og dermed utløser en lokal proppdannelse inne i blodåren.

Dette kan forekomme også hos unge personer, og også hos dem som har normalt blodtrykk. Hjerteinfarkt oppstår hyppig hos personer som har for høyt kolesterolnivå i blodet, men det er også andre risikofaktorer.

Mange bruker uttrykket hjerteattakk for hjerteinfarkt, mens andre også bruker betegnelsen for et kraftig angina-nfall (hjertekrampeanfall)

Symptomer på et hjerteinfarkt kan variere sterkt : nesten hvert 4. hjereinfarkt er stumt, d.v.s. at det ikke er forbundet med smerter. I enkelte oversikter debuterer koronarsykdommen hos nær halvparen av pasientene uten forutgående symptomer.

Hos mange forutgåes et infarkt av symptomer. Det typiske symptom er angina pectoris (hjertekrampe). Denne kan arte seg meget forskjellig : alt fra den klassiske klemmende brystsmerten med utstråling til v. arm. til mer lokaliserte smerter i f.eks. hals, kjeve, tenner, albu, øre , etc. Som regel er disse smertene relatert/utløst av fysisk aktivitet, men ikke alltid.

Hjertebank og rytmeforstyrrelser er vanligvis ikke forbundet med de ovennevnte tilstandene, men kan forekomme som ledd i andre symptomer.

Jeg regner med at du har konsultert din egen lege vedrørende dine brystplager. Slik du fremstiller dem gir de liten mistanke om hjerte-kar-sykdom.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...