Hormel Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Jeg er veldig glad i å spise med pinner når jeg spiser orientalsk mat. Lager noen hjemme også i ny og ne Bruker vanlig ris, og det fungerer tålig greit, spesielt hvis jeg bruker f.eks. søt chilisaus over som binder risen Men jeg ønsker meg sånn "klistreris" som vi blir servert ute. Som passer til denne typen mat og som du får tatt opp større posjoner av med pinnene uten å måtte binde det med saus Noen som vet hvilken ris jeg da må kjøpe? Gjerne hurtigtypen av den hvis det finnes, er ikke så rå på kjøkkenet at jeg er avhengig av å lage alt på tradisjonell måte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
black wealch Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Jasminris er seig og klistrete. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230533 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Du kan kjøpe "sticky rice" (det er vel ris med mye gluten), men det bruker man jo kun når man skal spise med fingrene. Det egner seg dårlig til å spise med pinner, ettersom alt henger sammen. Det som vanligvis spises er jasminris (mat fra SØ Asia, som Thailand, Vietnam, osv), eller basmatiris (India, osv.) Det lages relativt raskt og enkelt, og hvis du bruker det ofte kan du kjøpe en riskoker til et par hundre kroner. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Jasminris klistrer fint. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230537 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skyer Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Jasminris. Det er vktig å skylle risen før du koker den, og la den hvile litt etter at den er ferdig før du serverer. Da klistrer den fint...:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230544 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Jasminris. Det er vktig å skylle risen før du koker den, og la den hvile litt etter at den er ferdig før du serverer. Da klistrer den fint...:-) ''Det er vktig å skylle risen før du koker den'' Det der har jeg lurt på. Hvorfor er det viktig å skylle risen først? Jeg gjør det nemlig aldri, uansett ristype.. og den smaker alltid bra. Men ser jo at det ofte står på pakken, så jeg regner med at det finnes en god grunn? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest riskokeren Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Kjøp Jasminris i 5 kg sekk i butikken. Blandingsforhold er 50/50 ris og vann. Som standard bruker jeg 2 kaffekrus ris og tilsvarende mengde vann. For best resultat: Legg risen iskaldt vann, så vasker/skrubber du den godt mellom hendene dine og du vil se vannet bli helt hvitt. Etterpå skyller du, helt til vannet blir blankt. La risen stå i kaldt vann 15-20 min, deretter skyll og sil av vannet. Varm en kasserolle, ha opp i olje som dekker bunnen + en god ss salt. Når oljen er varm, har du oppi risen og rører den fort inn oljen. Tøm over vann (gjerne varmt/kokt vann, det går fortere), så lar du det koke uten lokk ca. 5 min til det blir som en tykk grøt. Skru ned varmen til 1-2 på komfyren, la den stå i 20 min. Når risen er ferdig, fluffer du den opp med en gaffel. Dette bør gi et godt resultat. For ekstra god ris kan du kjøpe "Rose water" eller "Oransje flower Water". Ved å ta noen dråper blandet i det par ss vann som du drypper over risen før du fluffer den opp, får du en ekstra god smak og duft på risen. Dette får du kjøpt i de fleste innvandrerbutikker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230605 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hormel Skrevet 18. september 2011 Forfatter Del Skrevet 18. september 2011 Kjøp Jasminris i 5 kg sekk i butikken. Blandingsforhold er 50/50 ris og vann. Som standard bruker jeg 2 kaffekrus ris og tilsvarende mengde vann. For best resultat: Legg risen iskaldt vann, så vasker/skrubber du den godt mellom hendene dine og du vil se vannet bli helt hvitt. Etterpå skyller du, helt til vannet blir blankt. La risen stå i kaldt vann 15-20 min, deretter skyll og sil av vannet. Varm en kasserolle, ha opp i olje som dekker bunnen + en god ss salt. Når oljen er varm, har du oppi risen og rører den fort inn oljen. Tøm over vann (gjerne varmt/kokt vann, det går fortere), så lar du det koke uten lokk ca. 5 min til det blir som en tykk grøt. Skru ned varmen til 1-2 på komfyren, la den stå i 20 min. Når risen er ferdig, fluffer du den opp med en gaffel. Dette bør gi et godt resultat. For ekstra god ris kan du kjøpe "Rose water" eller "Oransje flower Water". Ved å ta noen dråper blandet i det par ss vann som du drypper over risen før du fluffer den opp, får du en ekstra god smak og duft på risen. Dette får du kjøpt i de fleste innvandrerbutikker. Å himmel...tviler ikke på at det blir en nydelig ris dette altså, men sånn jobb Det går ikke ann å lage seg Wok på impuls der for å si det sånn Tenkte mer på sånn 5 minutters ris jeg altså Men tusen takk for tips, det frister å prøve når har har litt mer tid til matlaging 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hormel Skrevet 18. september 2011 Forfatter Del Skrevet 18. september 2011 Du kan kjøpe "sticky rice" (det er vel ris med mye gluten), men det bruker man jo kun når man skal spise med fingrene. Det egner seg dårlig til å spise med pinner, ettersom alt henger sammen. Det som vanligvis spises er jasminris (mat fra SØ Asia, som Thailand, Vietnam, osv), eller basmatiris (India, osv.) Det lages relativt raskt og enkelt, og hvis du bruker det ofte kan du kjøpe en riskoker til et par hundre kroner. Med vennlig hilsen Takk for tips Siden jeg sliter med mel/gjær så holder jeg meg langt unna "sticky-risen" Alle anbefaler Jasmin, går for den jeg. Så takk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230611 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 ''Det er vktig å skylle risen før du koker den'' Det der har jeg lurt på. Hvorfor er det viktig å skylle risen først? Jeg gjør det nemlig aldri, uansett ristype.. og den smaker alltid bra. Men ser jo at det ofte står på pakken, så jeg regner med at det finnes en god grunn? Du må få bort rismelet, dessuten så er ofte jasminrisen i utlandet full av små dyr og de må også bort 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Å himmel...tviler ikke på at det blir en nydelig ris dette altså, men sånn jobb Det går ikke ann å lage seg Wok på impuls der for å si det sånn Tenkte mer på sånn 5 minutters ris jeg altså Men tusen takk for tips, det frister å prøve når har har litt mer tid til matlaging Jeg gidder aldri å gjøre det så komplisert selv om det sikkert blir bedre da. Jeg bare tar ris og vann i en kjele, skyller kanskje et par ganger (hvis jeg gidder), vann til ca. 1-2cm over risen, setter på middels varme og lar det stå til vannet er kokt inn. Blir fin og klebrig ris. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest enkelt og greit Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Å himmel...tviler ikke på at det blir en nydelig ris dette altså, men sånn jobb Det går ikke ann å lage seg Wok på impuls der for å si det sånn Tenkte mer på sånn 5 minutters ris jeg altså Men tusen takk for tips, det frister å prøve når har har litt mer tid til matlaging Jeg bruker vanlig jasminris. Skyller den i et dørslag, har den i kokende vann med litt salt (1 del ris og 1,5 del vann), rører rundt og lar den småkoke under lokk i 20 min. Rører IKKE rundt før servering... Dette funker fint og gir store, gode "klabber" som lett spises med pinner. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Vi bruker omtrent bare basmatiris. Ikke Uncle Ben eller annen i kartong (slike smaker omtrent ingen ting), men heller slik man kjøper i stor pose/liten sekk, gjerne i innvandrerbutikker. Denne skal vaskes/skylles før koking, og jo mer du skyller, jo mindre klistrer den. Noe bør den nok skylles uansett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest riskokeren Skrevet 18. september 2011 Del Skrevet 18. september 2011 Å himmel...tviler ikke på at det blir en nydelig ris dette altså, men sånn jobb Det går ikke ann å lage seg Wok på impuls der for å si det sånn Tenkte mer på sånn 5 minutters ris jeg altså Men tusen takk for tips, det frister å prøve når har har litt mer tid til matlaging Næh, det er ikke så mye jobb egentlig. Risen ligger bare i vann mens du forbereder resten av middagen. Varmt vannet du heller over tar du fra vannkokeren og da går det relativt kjapt. Har du først laget ordentlig ris, så smaker 5 minutters ris som papp. Hvis jeg skulle anbefalt sånn hurtigris, så måtte det være disse boil-in-bag, tror det er av merke Ming. Men vet ikke om det går så mye raskere egentlig Men ja, jeg må skryte litt av min egen ris og det gjør andre også :-) Jeg lager mye indisk og middle eastern man og har lært av noen gode husmødre Min ris er såpass god at jeg kan spise bare ris og litt saus og brød som et fullstendig måltid. Og den er også god nok til at den kan varmes opp i micro dagen etterpå. Det som er viktig er olje og mye salt. Jeg bruker det røde, visstnok med jod. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3230998 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kyrillo Skrevet 19. september 2011 Del Skrevet 19. september 2011 Det er lett å koke god ris. Jeg bruker jasminris. Måler opp f.eks. 2 dl ris og heller i en sil, skyller den og har den over i nesten dobbel mengde vann + en liten klype salt. Kok raskt opp og sett hele gryta med lokket på inn i stekeovnen på 100 grader. Der kan den stå til resten av middagen er ferdig, eller si ca en halvtime. Kjempegreit. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370063-klistreris/#findComment-3231287 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.