Luska Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Jeg er så middagslei, føler at de samme, kjedelige rettene går igjen uke etter uke. Er det noen som har gode tips til enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter. Helst uten "uvanlige" ingredienser. Det må også passe til en relativt kresen frøken på 8.... På forhånd takk for tips! ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 '' enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter.'' kremt: Trondhjems Lapskaus på boks. Den bruker vi når vi har det travelt og skal rekke fotballtrening etc. http://www.trondhjems.no/index.php?mapping=9&id=44 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231354 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luska Skrevet 20. september 2011 Forfatter Del Skrevet 20. september 2011 '' enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter.'' kremt: Trondhjems Lapskaus på boks. Den bruker vi når vi har det travelt og skal rekke fotballtrening etc. http://www.trondhjems.no/index.php?mapping=9&id=44 Hehe, takk for tips! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231356 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Middager jeg ofte tyr til: (klipp-og-lim fra ting jeg har skrevet her på dol før) Lag brun saus (jeg bruker pose!) ferdig, ha i kjøttboller, så varmer de seg der. Hjemmelaga potetmos ved siden av (kok potetene i biter, så går det fortere!), kok et par fedd hvitløk sammen med potetene for å få litt touch på smaken, hell av vannet, tilsett en klatt smør, litt melk, salt&pepper og mos. Server dampa broccoli ved siden av. Hjemmelaga fiskegrateng - lag tjukk hvit saus, tilsett litt revet muskat, salt&pepper, ha i fisk i terninger (fileter fra frysedisken er yppelig!), la det putre litt før du avkjøler og tilsetter 3-4 egg og litt kokt makaroni. Steikes i form på 200 grader i ca 45 min, server med evt kokte poteter og gulrøtter. Går ganske fort å lage ferdig, så hvis du gjør det kveldne i forveien, er det bare å hive den i ovnen og koke gulrøtter og poteter. Hjemmelaga pizza. Her har du min oppskrift, den er ganske idiotsikker: http://www.doktoronline.no/forum/bin/show.wa?msgid=2124606 Pasta med salviesmør: Fres noen kyllingfileter raskt, ha de over i en ildfast form sammen med hele fedd hvitløk, siver av sitron og gjerne noen løkbiter, strø salt over og ha de i ovnen på 200 grader. Smelt litt smør i en liten kjele, ha oppi noen skiver sitron og hele fedd hvitløk og blader av fersk salvie, la det frese sammen. Kok fersk pasta (1 minutt) mens du siler smøret, sil vannet av pastaen og ha den tilbake i gryta, ha smøret over og rør sammen. Legg opp på tallerken pasta, kylling og ha revet fersk parmesan og litt salt og nykverna pepper over. Server med ruccolasalat med pinjekjerner over (ristes i tørr panne). Grønn curry med kylling, kokosmelk, green curry paste, chili, grønne bønner og andre grønnsaker du synes passer. Lages enten som suppe eller med litt mindre væske (kyllingbuljong) og serveres med ris til. Hjemmelaga tomatsuppe: En løk og et par fedd hvitløk (begge skåret i skiver) surres blankt i litt smør, to bokser hermetiske tomater, en dæsj olivenolje og en klype sukker kokes sammen med 2-3 dl melk. Alt blandes i gryta med en liten neve fersk basilikum, salt og pepper og kjøres sammen med stavmixer. Kyllingstroganoff: http://www.thegordonramsayblog.com/recipes/gordon-ramsays-smoked-paprika-chicken-stroganoff/ (Jeg gidder ikke lage spätzle, serverer med ris istedet! Smoked paprika-krydderet fås i noen få store matbutikker som Meny og Ultra, evt Gutta på Haugen.) Tom kha gai: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231365 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 '' enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter.'' kremt: Trondhjems Lapskaus på boks. Den bruker vi når vi har det travelt og skal rekke fotballtrening etc. http://www.trondhjems.no/index.php?mapping=9&id=44 Sunn? ''svinekjøtt 11 % (svinekjøtt, vann, bacon, salt, druesukker, stabilisator (E450, E451), antioksidant (natriumaskorbat), konserveringsmiddel (natriumnitritt)) ... smaksforsterker (natriumglutamat) ... Salt 0,6 g 2,5 g 42 %'' 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luska Skrevet 20. september 2011 Forfatter Del Skrevet 20. september 2011 Middager jeg ofte tyr til: (klipp-og-lim fra ting jeg har skrevet her på dol før) Lag brun saus (jeg bruker pose!) ferdig, ha i kjøttboller, så varmer de seg der. Hjemmelaga potetmos ved siden av (kok potetene i biter, så går det fortere!), kok et par fedd hvitløk sammen med potetene for å få litt touch på smaken, hell av vannet, tilsett en klatt smør, litt melk, salt&pepper og mos. Server dampa broccoli ved siden av. Hjemmelaga fiskegrateng - lag tjukk hvit saus, tilsett litt revet muskat, salt&pepper, ha i fisk i terninger (fileter fra frysedisken er yppelig!), la det putre litt før du avkjøler og tilsetter 3-4 egg og litt kokt makaroni. Steikes i form på 200 grader i ca 45 min, server med evt kokte poteter og gulrøtter. Går ganske fort å lage ferdig, så hvis du gjør det kveldne i forveien, er det bare å hive den i ovnen og koke gulrøtter og poteter. Hjemmelaga pizza. Her har du min oppskrift, den er ganske idiotsikker: http://www.doktoronline.no/forum/bin/show.wa?msgid=2124606 Pasta med salviesmør: Fres noen kyllingfileter raskt, ha de over i en ildfast form sammen med hele fedd hvitløk, siver av sitron og gjerne noen løkbiter, strø salt over og ha de i ovnen på 200 grader. Smelt litt smør i en liten kjele, ha oppi noen skiver sitron og hele fedd hvitløk og blader av fersk salvie, la det frese sammen. Kok fersk pasta (1 minutt) mens du siler smøret, sil vannet av pastaen og ha den tilbake i gryta, ha smøret over og rør sammen. Legg opp på tallerken pasta, kylling og ha revet fersk parmesan og litt salt og nykverna pepper over. Server med ruccolasalat med pinjekjerner over (ristes i tørr panne). Grønn curry med kylling, kokosmelk, green curry paste, chili, grønne bønner og andre grønnsaker du synes passer. Lages enten som suppe eller med litt mindre væske (kyllingbuljong) og serveres med ris til. Hjemmelaga tomatsuppe: En løk og et par fedd hvitløk (begge skåret i skiver) surres blankt i litt smør, to bokser hermetiske tomater, en dæsj olivenolje og en klype sukker kokes sammen med 2-3 dl melk. Alt blandes i gryta med en liten neve fersk basilikum, salt og pepper og kjøres sammen med stavmixer. Kyllingstroganoff: http://www.thegordonramsayblog.com/recipes/gordon-ramsays-smoked-paprika-chicken-stroganoff/ (Jeg gidder ikke lage spätzle, serverer med ris istedet! Smoked paprika-krydderet fås i noen få store matbutikker som Meny og Ultra, evt Gutta på Haugen.) Tom kha gai: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk Takk for fine tips! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Middag Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 "Fisk-i-folie" Kutt opp de grønnsakene dere måtte ha/liker, legg på aluminiumsfolie, legg en fiskefilet oppå, salt, (sitron)pepper, andre krydder. Og så noe som fungerer som saus: f.eks. noen dasjer østersaus, soyasaus, (gå ned på saltet), sitronsaft, noen smørkladder bare. Pakk sammen og stek på ca. 200 grader i ca. 20 minutter. Hvis du bruker squasj, aubergine, rotfrukter, løk kan det være lurt å blanke dem litt i stekepanne før de legges inn, så blir de bedre stekt. Frossen grønnsaksblanding fungerer også. Sånne laksefileter i stykker kan man lage en pakke til hver av. Kok posjonsposeris mens fisken steker. Denne retten blir veldig variert, siden det er forskjellig fiskeslag og forskjellige grønnsaker/saus hver gang. Er dere mange, fyll et ildfast fat og legg folien oppå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231399 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 20. september 2011 Del Skrevet 20. september 2011 Kyllingsalat og grove (varme) rundstykker som 8 åringen kan være med å lage? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231541 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.