Gå til innhold

Middagslei - gode tips?


Anbefalte innlegg

Jeg er så middagslei, føler at de samme, kjedelige rettene går igjen uke etter uke.

Er det noen som har gode tips til enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter. Helst uten "uvanlige" ingredienser. Det må også passe til en relativt kresen frøken på 8....

På forhånd takk for tips! ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Middager jeg ofte tyr til: (klipp-og-lim fra ting jeg har skrevet her på dol før)

Lag brun saus (jeg bruker pose!) ferdig, ha i kjøttboller, så varmer de seg der. Hjemmelaga potetmos ved siden av (kok potetene i biter, så går det fortere!), kok et par fedd hvitløk sammen med potetene for å få litt touch på smaken, hell av vannet, tilsett en klatt smør, litt melk, salt&pepper og mos. Server dampa broccoli ved siden av.

Hjemmelaga fiskegrateng - lag tjukk hvit saus, tilsett litt revet muskat, salt&pepper, ha i fisk i terninger (fileter fra frysedisken er yppelig!), la det putre litt før du avkjøler og tilsetter 3-4 egg og litt kokt makaroni. Steikes i form på 200 grader i ca 45 min, server med evt kokte poteter og gulrøtter. Går ganske fort å lage ferdig, så hvis du gjør det kveldne i forveien, er det bare å hive den i ovnen og koke gulrøtter og poteter.

Hjemmelaga pizza. Her har du min oppskrift, den er ganske idiotsikker: http://www.doktoronline.no/forum/bin/show.wa?msgid=2124606

Pasta med salviesmør: Fres noen kyllingfileter raskt, ha de over i en ildfast form sammen med hele fedd hvitløk, siver av sitron og gjerne noen løkbiter, strø salt over og ha de i ovnen på 200 grader. Smelt litt smør i en liten kjele, ha oppi noen skiver sitron og hele fedd hvitløk og blader av fersk salvie, la det frese sammen. Kok fersk pasta (1 minutt) mens du siler smøret, sil vannet av pastaen og ha den tilbake i gryta, ha smøret over og rør sammen. Legg opp på tallerken pasta, kylling og ha revet fersk parmesan og litt salt og nykverna pepper over. Server med ruccolasalat med pinjekjerner over (ristes i tørr panne).

Grønn curry med kylling, kokosmelk, green curry paste, chili, grønne bønner og andre grønnsaker du synes passer. Lages enten som suppe eller med litt mindre væske (kyllingbuljong) og serveres med ris til.

Hjemmelaga tomatsuppe: En løk og et par fedd hvitløk (begge skåret i skiver) surres blankt i litt smør, to bokser hermetiske tomater, en dæsj olivenolje og en klype sukker kokes sammen med 2-3 dl melk. Alt blandes i gryta med en liten neve fersk basilikum, salt og pepper og kjøres sammen med stavmixer.

Kyllingstroganoff: http://www.thegordonramsayblog.com/recipes/gordon-ramsays-smoked-paprika-chicken-stroganoff/ (Jeg gidder ikke lage spätzle, serverer med ris istedet! Smoked paprika-krydderet fås i noen få store matbutikker som Meny og Ultra, evt Gutta på Haugen.)

Tom kha gai: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231365
Del på andre sider

'' enkle, raske og ikke minst sunne middagsretter.''

kremt: Trondhjems Lapskaus på boks. Den bruker vi når vi har det travelt og skal rekke fotballtrening etc.

http://www.trondhjems.no/index.php?mapping=9&id=44

Sunn?

''svinekjøtt 11 % (svinekjøtt,

vann, bacon, salt, druesukker, stabilisator (E450, E451), antioksidant

(natriumaskorbat), konserveringsmiddel (natriumnitritt)) ... smaksforsterker (natriumglutamat) ... Salt 0,6 g 2,5 g 42 %''

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231377
Del på andre sider

Middager jeg ofte tyr til: (klipp-og-lim fra ting jeg har skrevet her på dol før)

Lag brun saus (jeg bruker pose!) ferdig, ha i kjøttboller, så varmer de seg der. Hjemmelaga potetmos ved siden av (kok potetene i biter, så går det fortere!), kok et par fedd hvitløk sammen med potetene for å få litt touch på smaken, hell av vannet, tilsett en klatt smør, litt melk, salt&pepper og mos. Server dampa broccoli ved siden av.

Hjemmelaga fiskegrateng - lag tjukk hvit saus, tilsett litt revet muskat, salt&pepper, ha i fisk i terninger (fileter fra frysedisken er yppelig!), la det putre litt før du avkjøler og tilsetter 3-4 egg og litt kokt makaroni. Steikes i form på 200 grader i ca 45 min, server med evt kokte poteter og gulrøtter. Går ganske fort å lage ferdig, så hvis du gjør det kveldne i forveien, er det bare å hive den i ovnen og koke gulrøtter og poteter.

Hjemmelaga pizza. Her har du min oppskrift, den er ganske idiotsikker: http://www.doktoronline.no/forum/bin/show.wa?msgid=2124606

Pasta med salviesmør: Fres noen kyllingfileter raskt, ha de over i en ildfast form sammen med hele fedd hvitløk, siver av sitron og gjerne noen løkbiter, strø salt over og ha de i ovnen på 200 grader. Smelt litt smør i en liten kjele, ha oppi noen skiver sitron og hele fedd hvitløk og blader av fersk salvie, la det frese sammen. Kok fersk pasta (1 minutt) mens du siler smøret, sil vannet av pastaen og ha den tilbake i gryta, ha smøret over og rør sammen. Legg opp på tallerken pasta, kylling og ha revet fersk parmesan og litt salt og nykverna pepper over. Server med ruccolasalat med pinjekjerner over (ristes i tørr panne).

Grønn curry med kylling, kokosmelk, green curry paste, chili, grønne bønner og andre grønnsaker du synes passer. Lages enten som suppe eller med litt mindre væske (kyllingbuljong) og serveres med ris til.

Hjemmelaga tomatsuppe: En løk og et par fedd hvitløk (begge skåret i skiver) surres blankt i litt smør, to bokser hermetiske tomater, en dæsj olivenolje og en klype sukker kokes sammen med 2-3 dl melk. Alt blandes i gryta med en liten neve fersk basilikum, salt og pepper og kjøres sammen med stavmixer.

Kyllingstroganoff: http://www.thegordonramsayblog.com/recipes/gordon-ramsays-smoked-paprika-chicken-stroganoff/ (Jeg gidder ikke lage spätzle, serverer med ris istedet! Smoked paprika-krydderet fås i noen få store matbutikker som Meny og Ultra, evt Gutta på Haugen.)

Tom kha gai: http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Kylling/Thaisuppe-med-kylling-og-kokosmelk

Takk for fine tips!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231378
Del på andre sider

Annonse

"Fisk-i-folie" Kutt opp de grønnsakene dere måtte ha/liker, legg på aluminiumsfolie, legg en fiskefilet oppå, salt, (sitron)pepper, andre krydder. Og så noe som fungerer som saus: f.eks. noen dasjer østersaus, soyasaus, (gå ned på saltet), sitronsaft, noen smørkladder bare. Pakk sammen og stek på ca. 200 grader i ca. 20 minutter.

Hvis du bruker squasj, aubergine, rotfrukter, løk kan det være lurt å blanke dem litt i stekepanne før de legges inn, så blir de bedre stekt. Frossen grønnsaksblanding fungerer også. Sånne laksefileter i stykker kan man lage en pakke til hver av. Kok posjonsposeris mens fisken steker. Denne retten blir veldig variert, siden det er forskjellig fiskeslag og forskjellige grønnsaker/saus hver gang. Er dere mange, fyll et ildfast fat og legg folien oppå.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/370135-middagslei-gode-tips/#findComment-3231399
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...