Gjest prust Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Takk. Jeg tviler ikke på at nitty-gritty er miljøbevisst, men det hadde hun trolig også vært hvis hun hadde levd på karbohydrater til de hoppet ut av ørene hennes! ;-) Med vennlig hilsen He-he :-) 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Men det er ingen automatisk sammenheng mellom lavkarbo og kortreist, og vanlig diett og langreist. Tvert i mot, en lavkarbodiett krever jo at f. eks. grisen/hønen/kuen skal spise ca 10 ganger den vekten de produserer i kjøtt, og det sliter langt mer på miljøet å transportere det. Med vennlig hilsen Det er i alle tilfeller mer sannsynlig. Jeg sier ikke at det ikke finnes de som spiser lavkarbo og ikke bryr seg om ressursfordeling. Men å påstå at lavkarbo i seg selv er umoralsk er ignorant, på det beste. Som du ser ut av mitt kosthold, så spiser jeg ikke berg av kjøtt og meieriprodukter. Det gjør ikke de aller fleste jeg kjenner som spiser lite karbohydrater. Om det skal være et argument i seg selv, så burde de som kommer med argumentet virkelig ha orden i sin egen undertøyskuff. Aldri kjøpe noe som er forfinet, spise særdeles lite kjøtt, spise lokalt, ikke kjøpe produkter med unødvendig emballasje, sende penger/ressurer til befolkninger som sulter og helst holde egne høner 0 Siter
Sør Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Det er i alle tilfeller mer sannsynlig. Jeg sier ikke at det ikke finnes de som spiser lavkarbo og ikke bryr seg om ressursfordeling. Men å påstå at lavkarbo i seg selv er umoralsk er ignorant, på det beste. Som du ser ut av mitt kosthold, så spiser jeg ikke berg av kjøtt og meieriprodukter. Det gjør ikke de aller fleste jeg kjenner som spiser lite karbohydrater. Om det skal være et argument i seg selv, så burde de som kommer med argumentet virkelig ha orden i sin egen undertøyskuff. Aldri kjøpe noe som er forfinet, spise særdeles lite kjøtt, spise lokalt, ikke kjøpe produkter med unødvendig emballasje, sende penger/ressurer til befolkninger som sulter og helst holde egne høner Hei, Nei, fordi noen som spiser hovedsakelig proteiner og fett (spesielt animalsk) vil ha et langt større miljø-fotavtrykk enn de som ikke gjør det. (Alt annet like.) Du kan si at lavkarbofolkene "passer på", men det kan da like gjerne alle andre gjøre også. Når det er "leading edge" folk som spiser lavkarbo så blir det kanskje som du sier, men det er ikke gyldig skulle store grupper mennesker bytte. Med vennlig hilsen 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Hei, Nei, fordi noen som spiser hovedsakelig proteiner og fett (spesielt animalsk) vil ha et langt større miljø-fotavtrykk enn de som ikke gjør det. (Alt annet like.) Du kan si at lavkarbofolkene "passer på", men det kan da like gjerne alle andre gjøre også. Når det er "leading edge" folk som spiser lavkarbo så blir det kanskje som du sier, men det er ikke gyldig skulle store grupper mennesker bytte. Med vennlig hilsen Ok, jeg forstår hva du sier nå: Man kan spise bærekraftig lavkarbo, men det krever enda litt større innsats enn bærekraftig høykarbo? Det kan jeg være enig i. 0 Siter
Sør Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Ok, jeg forstår hva du sier nå: Man kan spise bærekraftig lavkarbo, men det krever enda litt større innsats enn bærekraftig høykarbo? Det kan jeg være enig i. Hei, Det kommer jo selvsagt an på hvor man får maten fra, osv., men med tanke på at man trenger 10 kg fôr (ofte nesten menneskemat) for å produsere 1 kg kjøtt, så vil jeg si at det skal :mye: til for at det skal gå opp i opp. Jeg har lenge sagt at det eneste gode argumentet jeg ser for vegetarisme faktisk er at det tar langt færre ressurser enn en kjøttrik diett. Med vennlig hilsen 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Hei, Det kommer jo selvsagt an på hvor man får maten fra, osv., men med tanke på at man trenger 10 kg fôr (ofte nesten menneskemat) for å produsere 1 kg kjøtt, så vil jeg si at det skal :mye: til for at det skal gå opp i opp. Jeg har lenge sagt at det eneste gode argumentet jeg ser for vegetarisme faktisk er at det tar langt færre ressurser enn en kjøttrik diett. Med vennlig hilsen Men nok en gang: De fleste (de jeg kjenner) på lavkarbo spiser ikke mer kjøtt en før. De fleste spiser noe mer egg og noe mer fisk, ellers spiser de masse grønnsaker. Med mindre alternativet du stiller opp er vegetarisme, så gjør det altså liten forskjell i forhold til ressursfordeling. 0 Siter
annegunn Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Men de færreste velger kortreist mat og de færreste velger å lage mat fra bunnen av - mens dette skjer (i større grad) naturlig på lavkarbo. Ta mitt kosthold i dag. Til frokost spiste jeg spekeskinke og hjertesalat. Jeg spiste kun ett "flak" spekeskinke, så det er jo mest sannsynlig mindre enn hva andre hadde spist på to skiver brød. Til lunsj spiste jeg ett egg og en blåbærmuffins, med lokale blåbær og noen hakkede mandler i stedet for mel. Til middag spiste jeg tomatsuppe med kylling, 375 gram kylling til fem-seks personer, hjemmelaget. Minimum med emballasje, kortreist mat, neppe mindre kjøtt enn andre spiser en normal hverdag. Eh - med fare for å spore av i dette litt anti-lavkarbo-nivået i denne tråden - har du en oppskrift på blåbærmandelmuffins? 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Eh - med fare for å spore av i dette litt anti-lavkarbo-nivået i denne tråden - har du en oppskrift på blåbærmandelmuffins? Det har jeg, vet du For tolv store muffins (de er veldig mettende, en slik holder til frokost for lillejenta): Vått: 120 gram smør 5 egg 1 teskje vanilje 200 gram philadelphia-ost 3 dl blåbær Tørt: 0,5 dl fiberhusk 1,5 dl malte mandler eller mandelmel 2 ts bakepulver (legg til søtning om du ønsker, jeg synes ikke det trengs) 1. Bland det våte i en blender, til du har pisket litt luft i røra. 2. Sikt det tørre og vend det forsiktig inn. 3. Fordel på 12 muffinsformer. 4. Stek ved 200 grader i 25 minutter, ca. 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Eh - med fare for å spore av i dette litt anti-lavkarbo-nivået i denne tråden - har du en oppskrift på blåbærmandelmuffins? Disse muffinsene kan varieres i det uendelige. Erstatt blåbær med kakaopulver for sjokoladesmak eller blåbær + vanilje med revet ost for oste-muffins, for eksempel. 0 Siter
Gjest karikarbo Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Tullprat. Det krever langt mer enn én metaanalyse, og langt grundigere informasjon, for å motbevise det. Med vennlig hilsen Hvor mye teller egentlig? Ønsker du hun skal legge frem 3 millioner analyser? :-) 0 Siter
annegunn Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Disse muffinsene kan varieres i det uendelige. Erstatt blåbær med kakaopulver for sjokoladesmak eller blåbær + vanilje med revet ost for oste-muffins, for eksempel. Takk! Skal prøves, snart Og kunstig sukker bruker vi ikke... 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Hvor mye teller egentlig? Ønsker du hun skal legge frem 3 millioner analyser? :-) ''Hvor mye teller egentlig? Ønsker du hun skal legge frem 3 millioner analyser? :-)'' *hehe* En undersøkelse som omfattet nesten 350.000 mennesker og gikk over 5-23 år burde være grundig nok for de fleste. Men ikke for Sør nei. En aldri så liten skeptiker. 0 Siter
Sør Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Hvor mye teller egentlig? Ønsker du hun skal legge frem 3 millioner analyser? :-) Hvis man skal omgjøre det som er årtiers vedtatte sannheter, så krever det altså vesentlig mer enn én metastudie. Med vennlig hilsen 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Takk! Skal prøves, snart Og kunstig sukker bruker vi ikke... Nei, men nå finnes jo sukrin (som er naturlig uten å forårsake blodsukkerstigning). Jeg foretrekker allikevel uten, siden bærene og vaniljen allerede er søtt. I tillegg er sukrin dyrt, men her kan du lese mer: http://www.funksjonellmat.no/sukrin/faq/ 0 Siter
Gjest karikarbo Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 ''Hvor mye teller egentlig? Ønsker du hun skal legge frem 3 millioner analyser? :-)'' *hehe* En undersøkelse som omfattet nesten 350.000 mennesker og gikk over 5-23 år burde være grundig nok for de fleste. Men ikke for Sør nei. En aldri så liten skeptiker. lol, ikke sant. for useriøst til å gidde å bry seg om.... 0 Siter
annegunn Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Nei, men nå finnes jo sukrin (som er naturlig uten å forårsake blodsukkerstigning). Jeg foretrekker allikevel uten, siden bærene og vaniljen allerede er søtt. I tillegg er sukrin dyrt, men her kan du lese mer: http://www.funksjonellmat.no/sukrin/faq/ Ja, ok, sikkert - men nå er jo sukkersuget borte forlengst, så hva er vitsen 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Ja, ok, sikkert - men nå er jo sukkersuget borte forlengst, så hva er vitsen Ikke sant 0 Siter
Gjest karikarbo Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Hvis man skal omgjøre det som er årtiers vedtatte sannheter, så krever det altså vesentlig mer enn én metastudie. Med vennlig hilsen Såklart, men der finnes flere :-) Du kan jo søke litt selv så klarer du sikkert finne noe. 0 Siter
annegunn Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Ikke sant Vi lager forøvrig disse (nok engang uten sukrin, jeg visste faktisk ikke at oppskriften inneholder det engang...) og de er _:bedre_ enn andre ostekjeks jeg har smakt: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/04/mandelkjeks.html Litt gris å trøkke ut før man får trening, men det har vi nå hehe 0 Siter
Sør Skrevet 17. oktober 2011 Skrevet 17. oktober 2011 Såklart, men der finnes flere :-) Du kan jo søke litt selv så klarer du sikkert finne noe. Man trenger ikke gå lengre enn til kostholdsrådene fra myndighetene. Eller mener du de er en del av konspirasjonsteorien? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.