Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg myrdet vaffelpressa mi med smør. Fettet går ikke å vaske helt vekk, og over tid så fikk det hele jernet til å rause. Siste gangen jeg satte kontakten i så sa det *KZZPF* og så gikk sikringen. Da bar vi det ut til haugen som skulle på fyllinga og lagde pannekaker istedet.

Nå har jeg nytt dobbeltjern i pen grå teflon. Problemet er at teflonen "ikke virker". Når vaflene er ferdige så lyser lampa grønt, men når man tar opp lokket så deler de seg i to!

Jeg ser at smøring er mulig løsning, men er redd for å ha ihjel enda et jern med margarin.

Så da må jeg høre med folket her, hvordan løse vaffelproblemet? Jeg har ikke smør i røra om det har noe å si.

Skrevet

Jeg har også dobbelt vaffeljern, hatt det i mange år.

Jeg smører det med LITT smør annenhver gang jeg steiker og det går bra. Formfett står det i bruksanvisningen at ikke skal brukes på mitt vaffeljern, ellers hadde jeg brukt det.

Lykke til.

Skrevet

Jeg har også dobbelt vaffeljern, hatt det i mange år.

Jeg smører det med LITT smør annenhver gang jeg steiker og det går bra. Formfett står det i bruksanvisningen at ikke skal brukes på mitt vaffeljern, ellers hadde jeg brukt det.

Lykke til.

Så du smører altså.. jeg hadde håpet noen kunne trylle frem noe lurt så jeg slapp det.. hehe.. hva med å penlse med litt olje istedet for smør?

Gjest ambrose
Skrevet

''Når vaflene er ferdige så lyser lampa grønt, men når man tar opp lokket så deler de seg i to! ''

Vil det si at vaflene ikke er ferdig stekte når du løfter opp lokket? Kanskje det er termostaten som ikke funker helt? Selv bruker jeg ikke å se på lampa, jeg løfter det av etter skjønn.

Tror forøvrig at det er viktig at du har litt smør i røren ;o)

Skrevet

''Når vaflene er ferdige så lyser lampa grønt, men når man tar opp lokket så deler de seg i to! ''

Vil det si at vaflene ikke er ferdig stekte når du løfter opp lokket? Kanskje det er termostaten som ikke funker helt? Selv bruker jeg ikke å se på lampa, jeg løfter det av etter skjønn.

Tror forøvrig at det er viktig at du har litt smør i røren ;o)

Joda, ferdige og sprø gyllenbrune. Men de deler seg altså i to fordi de sitter fast i jernet.

Gjest ambrose
Skrevet

''Når vaflene er ferdige så lyser lampa grønt, men når man tar opp lokket så deler de seg i to! ''

Vil det si at vaflene ikke er ferdig stekte når du løfter opp lokket? Kanskje det er termostaten som ikke funker helt? Selv bruker jeg ikke å se på lampa, jeg løfter det av etter skjønn.

Tror forøvrig at det er viktig at du har litt smør i røren ;o)

løfter det opp, ikke av, skulle det stå ;-)

Skrevet

løfter det opp, ikke av, skulle det stå ;-)

Hehe.. smør i røra ja.. Jeg synes det gjør røra så kleimen jeg..men om det hjelper så.

Gjest ambrose
Skrevet

Joda, ferdige og sprø gyllenbrune. Men de deler seg altså i to fordi de sitter fast i jernet.

Hm, da ville jeg forsøkt å smøre det litt, men kan det være for at jernet er nytt?

Skrevet

Formfett funker bra hos meg. Men ser lenger nede her, at formfett visst ikke skal brukes til alle typer vaffeljern.

Skrevet

Så du smører altså.. jeg hadde håpet noen kunne trylle frem noe lurt så jeg slapp det.. hehe.. hva med å penlse med litt olje istedet for smør?

Det pleier jeg å gjøre. Bruke olje altså.

Skrevet

''Jeg ser at smøring er mulig løsning, men er redd for å ha ihjel enda et jern med margarin.''

Margarin!? *grøss* Bruk bremykt eller meierismør og smør bare litt så går det nok fint. I tillegg må du ha litt fett i røra, enten i form av smør, fløte eller rømme. Mmmm...

Skrevet

Jeg har litt rømme/bremyk/flytende Melange i røra pluss at jeg smører, enten med bremykt eller formfett.

Et annet triks kan kanskje være å hive oppi et egg til for å binde røra litt mer?

Skrevet

Litt smør og litt lettrømme i røra, samt et par egg. Smøre med bittelitt smør før hver runde med steiking.

Funker som bare det.

Skrevet

På en eller annen måte må det smøres med noe fett, selv i teflonjern.

Ha noe smør i røra, og så smører du kanskje litt før første plate. Da tenker jeg det blir greit :)

Skrevet

Jeg bruker en desiliter olje pr liter melk i røra. Smører ikke jernet. Bruker ikke sukker i røra for det er søtt nok med syltetøy på vaflene. Hvis jeg bruker sukker i røra, må jeg møre jernet, og da syns jeg vaflene blir litt fete.

Jeg lager rett og slett vaffelrøre av to egg, en liter melk, en desiliter olje og passe med hvetemel. Jeg har aldri fått bemerkninger på at jeg ikke bruker sukker i røra.

Persille1365381127
Skrevet

Dette skjer når jeg bruker Toro vaffelrøre. Det skjer ikke med Rema sin røre, eller røre jeg lager selv. Har samme opplegg med lampe som lyser, og så slukker når vaffelen er ferdig.

Men som de andre her sier, du må gjøre noe med røren din. Ha oppi ligg fett (margarin funker fint) og/eller egg.

Tororøren fungerer fint om jeg blander i ekstra mel & melk, så der er det bare noe rart :P

Skrevet

Dette skjer når jeg bruker Toro vaffelrøre. Det skjer ikke med Rema sin røre, eller røre jeg lager selv. Har samme opplegg med lampe som lyser, og så slukker når vaffelen er ferdig.

Men som de andre her sier, du må gjøre noe med røren din. Ha oppi ligg fett (margarin funker fint) og/eller egg.

Tororøren fungerer fint om jeg blander i ekstra mel & melk, så der er det bare noe rart :P

Man lager da alltid røra selv! *Sniff* Og jeg bruker fem egg (!) og en halv boks rømme. En god slump vaniljesukker og et par ts bakepulver. :0)

Men olje har jeg aldri testa oppi, som Pyttan bruker. Det skal jeg teste ut!

Persille1365381127
Skrevet

Man lager da alltid røra selv! *Sniff* Og jeg bruker fem egg (!) og en halv boks rømme. En god slump vaniljesukker og et par ts bakepulver. :0)

Men olje har jeg aldri testa oppi, som Pyttan bruker. Det skal jeg teste ut!

Lurt :)

Husk: IKKE olivenolje, det setter smak. Du må bruke nøytral olje :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...