Gå til innhold

Hva skal du spise på julaftenen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pinnekjøtt, vossakorv, kålerabistappe og poteter her. :)

Skrevet

Hvetekake med sylte og ribberull ca kl 09

Mølje kl 12.

Ribbe, medisterkaker, pølser, erter, potet. Is og multer. kl17

Julegodteri, klementiner og kaker. kontinuerlig.

Gjest grublendeikveld
Skrevet

kalkun! den eneste middagen som absolutt alle i familien liker!

Skrevet

Blir vel den tradisjonelle ribba med diverse tilbehør.

Ikke egentlig min favorittmat, men er jo koselig akkurat på julaften :-)

Gjest Shilapila
Skrevet

Kalkun med Flisa's stuffing :-)

Har du oppskriften til Flisas stuffing?

Skrevet

Jeg vet ikke en gang hvilket land jeg skal være i, så maten er ganske langt unna mine tanker.

Skrevet

Vi pleier å ha ribbe, og så langt er resten uvitende om at jeg sysler med tanken på å ha pinnekjøtt... Regner med å tape terreng big time og ender nok opp med pinnekjøtt lillejulaften og ribbe julaften, akkurat som i barndomsheimen ;-)

Skrevet

Nesten som deg, men uten vossakorv. Det er mer hverdagsmat for oss.

Vi har pinnekjøt (røykt og tørka så klart), nepestappe (altså kålrabistappe), rødkål, poteter og moltekrem til dessert :--)

Skrevet

Kalkun, med medisterstuffing. Det er jeg vant med fra barndommen, med min danske mor, ribbe med pølser og medisterkaker har vi 1. dag.

Gjest sunnmørsberta
Skrevet

Pinnekjøtt, et par ulike svinemører (mulignes Vigramør og Bjorlimør, de syns jeg smaker best), gjerne dampet tørket mør også.... Samt muligens sossisser og medisterkaker. Kålrabistappe, ertestuing, rødkål og surkål. Poteter.

Rødbrus med en liten skvett vørterøl i for den rette julesmaken.

Gjest Hulderen
Skrevet

Pinnekjøtt, et par ulike svinemører (mulignes Vigramør og Bjorlimør, de syns jeg smaker best), gjerne dampet tørket mør også.... Samt muligens sossisser og medisterkaker. Kålrabistappe, ertestuing, rødkål og surkål. Poteter.

Rødbrus med en liten skvett vørterøl i for den rette julesmaken.

Damper du den tørkede mo'ren selv? Er det sånn "vanlig" mo'r som man bruker som pålegg? Og hvordan tilbereder du den?

Skrevet

Pinnekjøtt, sossisser, mandelpotet, rosenkål, brokkoli og gulerøtter her.

Til dessert blir det vaniljeis med hjemmelaget jordbærsaus.

Gjest sunnmørsberta
Skrevet

Damper du den tørkede mo'ren selv? Er det sånn "vanlig" mo'r som man bruker som pålegg? Og hvordan tilbereder du den?

Ja, det er den "harde" tørkamøren man skjærer i tynne skiver og har på brødskiva, husker ikke helt hvilket merke som smaker best,

men den smaker veldig godt når man damper den. Den mykner litt opp da, og blir litt mer rødlig inni... litt kraftig smak, men fortreffelig :-) Er mest en gammel familietradisjon dette da. Er ikke så mye jeg orker da, men en liten snabb er godt :)

Jeg har det bare i sammen med pinnekjøttet, kan godt dampe en stund så det blir mørt og godt.

Skrevet

Her blir det ribbe,medisterkaker,julepølse,surkål og poteter.

Desserten blir riskrem med rød saus mmmmmm....

Skrevet

Ja, det er den "harde" tørkamøren man skjærer i tynne skiver og har på brødskiva, husker ikke helt hvilket merke som smaker best,

men den smaker veldig godt når man damper den. Den mykner litt opp da, og blir litt mer rødlig inni... litt kraftig smak, men fortreffelig :-) Er mest en gammel familietradisjon dette da. Er ikke så mye jeg orker da, men en liten snabb er godt :)

Jeg har det bare i sammen med pinnekjøttet, kan godt dampe en stund så det blir mørt og godt.

Det bruker vi til raspeballer vi :o)

Gjest sunnmørsdama
Skrevet

Det bruker vi til raspeballer vi :o)

Det bruker vi det også til :-)

og noe som er knallgodt om vi har rester av julematen

er å servere pinnekjøtt og stæsjet til raspeballer mmmmm :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...