Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Vi skal ha smalahovefest i kveld, men skal ha litt pinnekjøtt i tillegg til de som foretrekker mat som ikke kikker på en ;-) I går kjøpte jeg en kilo pinnekjøtt som jeg la i bløt i natt, men det så litt stusslig lite ut, så nå var jeg borte og kjøpte en kilo til. Det er akkurat lagt i bløt. Gjestene kommer klokka syv, og vi setter oss vel til bords halv åtte, og pinnekjøttet skal koke bortimot 3 timer. Hvordan bør jeg gjøre dette for at det siste pinnekjøttet blir best (siden det får mye kortere bløtleggingstid enn det andre): 1) Legge det i gryta sammen med det andre når vi setter det på kok halv fem? Kanskje nederst mot rista for at det skal bli fortest kokt? 2) La det ligge en time lenger i bløt, men at det da får 2 timers koketid i stedet for tre? Noen sier det holder med 2 timers koking. 3) Andre idéer? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 ''3) Andre idéer?'' Servere vossakorv ved siden av? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 ''3) Andre idéer?'' Servere vossakorv ved siden av? Nei - ikke tale om. Det er hverdagsmat! En tredje mulgihet, er jo å la det fortsette å koke en halvtime mens folk spiser første porsjon. Greit det, hvis det ligger nederst i gryta. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Nei - ikke tale om. Det er hverdagsmat! En tredje mulgihet, er jo å la det fortsette å koke en halvtime mens folk spiser første porsjon. Greit det, hvis det ligger nederst i gryta. Her jeg bor er det veldig vanlig å servere det ved siden av pinnekjøtt. Poenget er at knappe fire timer i bløt før koking antagelig vil resultere i altfor salt pinnekjøtt, og det er jo ikke noe godt! 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Jeg ville ikke lagt det sammen med det ande, siden det ikke er ordentlig vannet ut og sannsynligvis er temmelig salt. Har du beregnet ett hode pr - eh - hode fra før eller? Jeg lurer på om jeg heller ville kjøpt noen grove pølser som jeg serverte sammen med den ekstra kiloen jeg, dersom kilo nr to ikke var tilstrekkelig utvannet. Men prust, er du sikker på at du ikke holder på med det moren min er så flink til, nemlig være sikker på at alle kunne spist minst to måtider nå? 0 Siter
nitty-gritty Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Du må ikke servere dårlig utvannet pinnekjøtt, det blir alt for salt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Her jeg bor er det veldig vanlig å servere det ved siden av pinnekjøtt. Poenget er at knappe fire timer i bløt før koking antagelig vil resultere i altfor salt pinnekjøtt, og det er jo ikke noe godt! Nå sier min vestlandsmann at vi koker det opp for seg selv, hiver av vannet, og så damper det sammen med det andre. Da får vi ut noe av saltet. Ingen pølser! 0 Siter
Gjest Nickløsheletida Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 En kriseløsning jeg har brukt: Kok det, tøm ut vannet og kok på nytt. Er det fortsatt for salt tømmer du ut vannet enda en gang og tar på nytt. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Nå sier min vestlandsmann at vi koker det opp for seg selv, hiver av vannet, og så damper det sammen med det andre. Da får vi ut noe av saltet. Ingen pølser! Du må ikke lytte til mannen din her prust. Hold for all del kjøttet hver for seg selv, det som ikke er utvannet blir ikke bra og du vil gremmes mens du spiser. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Du må ikke lytte til mannen din her prust. Hold for all del kjøttet hver for seg selv, det som ikke er utvannet blir ikke bra og du vil gremmes mens du spiser. Enig! 0 Siter
Gjest Nickløsheletida Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Du må ikke lytte til mannen din her prust. Hold for all del kjøttet hver for seg selv, det som ikke er utvannet blir ikke bra og du vil gremmes mens du spiser. Hun skriver at de koker det for seg. Dette har jeg prøvd og det funker. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Hun skriver at de koker det for seg. Dette har jeg prøvd og det funker. Nei, hun sier bare at de skal koke det opp for seg for så å dampe det sammen med det andre. Jeg ville også holdt det helt for seg selv og skifta vannet flere ganger underveis hvis dette skal funke. 0 Siter
Gjest Nickløsheletida Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Nei, hun sier bare at de skal koke det opp for seg for så å dampe det sammen med det andre. Jeg ville også holdt det helt for seg selv og skifta vannet flere ganger underveis hvis dette skal funke. Ok, det er jeg litt mer skeptisk til ja. Det bør holdes adskilt. 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Hun skriver at de koker det for seg. Dette har jeg prøvd og det funker. Ville uansett holdt det hver for seg og sørget for at det kom aller aller sist på bordet, if at all. Rå-kokt kjøtt blir ikke like vodt som vannet og dampet. Det er sikkert landsdelsforskjeller som spiller inn, men jeg ville mye heller spist ei godt trukket saftig lammepølse til enn råkokt pinnekjøtt. Men det er meg 0 Siter
morsan Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Bytt vann ofte og kok det for seg. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 En kriseløsning jeg har brukt: Kok det, tøm ut vannet og kok på nytt. Er det fortsatt for salt tømmer du ut vannet enda en gang og tar på nytt. Skal prøve det. Takk! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Bytt vann ofte og kok det for seg. Jepp 0 Siter
Gjest prust Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Jeg ville ikke lagt det sammen med det ande, siden det ikke er ordentlig vannet ut og sannsynligvis er temmelig salt. Har du beregnet ett hode pr - eh - hode fra før eller? Jeg lurer på om jeg heller ville kjøpt noen grove pølser som jeg serverte sammen med den ekstra kiloen jeg, dersom kilo nr to ikke var tilstrekkelig utvannet. Men prust, er du sikker på at du ikke holder på med det moren min er så flink til, nemlig være sikker på at alle kunne spist minst to måtider nå? Vi har jo helt klart nok mat - vanligvis beregner en et halvt hode på hver. Vi blir ti, og har 12 halve hoder. Men så er det litt usikkert hvor mange som spiser hoder og hvor mange som spiser pinnekjøtt. De blir helt sikkert mette - og det blir trolig et halvt hode eller to til overs - og det ville gjerne ungene ha i morgen! 0 Siter
Mrs D Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Nei - ikke tale om. Det er hverdagsmat! En tredje mulgihet, er jo å la det fortsette å koke en halvtime mens folk spiser første porsjon. Greit det, hvis det ligger nederst i gryta. Vel blir kjøttet litt tørrere når det ikke er vannet nok ut, men det største problemet er jo at det blir for salt. Det blir gjerne dampet nok selv om det er vannet ut kortere tid. Så gjør som de freslår, de som sier du skal koke det opp et par ganger. Så kan du fint ha det i gryta sammen med resten. 0 Siter
Mrs D Skrevet 10. desember 2011 Skrevet 10. desember 2011 Vi har jo helt klart nok mat - vanligvis beregner en et halvt hode på hver. Vi blir ti, og har 12 halve hoder. Men så er det litt usikkert hvor mange som spiser hoder og hvor mange som spiser pinnekjøtt. De blir helt sikkert mette - og det blir trolig et halvt hode eller to til overs - og det ville gjerne ungene ha i morgen! ''Vi har jo helt klart nok mat - vanligvis beregner en et halvt hode på hver.'' Et halvt hode pr. pers er veldig lite mat! Min eks og kompisen vår spiser glatt tre halve, tenåringsguttene som spiser sammen med oss spiser også to, tre halve hver. Selv spiser jeg et halvt hode + noen få pinnekjøttbein, og jeg er ganske småspist av meg. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.