Gjest Smørbukka Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg er i Danmark og har tenkt å kjøpe med meg et par fine pakker smør som jeg har tenkt å gi i julegaver (litt på tull vel og merke . Spiser ikke Meierismør selv, men vet at disse personene gjør det. Det jeg lurer på er om dette smøret holder seg godt på turen hjem med tanke på alle timene i romtemperatur/flyplass med varme baggasje lager? Klarer gavesmøret seg bra da? 0 Siter
ekte nick Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg ville kjøpt en kjølebag og kjøleelementer og oppbevart det i dette, for at smøret ikke skal bli harskt. 0 Siter
laban Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 De selger ofte "termoposer" i matutsalg på flyplassene. Oppi en sånn er det ingen fare for smøret. 0 Siter
Gjest Nord og ned. Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Sjekk holdbarhetsmerkingen. En grei håndregel er at en time i romtemperatur er lik et døgn i kjøleskap. 0 Siter
Lillemus Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg ville ikke gjort det med mindre du har mulighet til å oppbevare det kaldt. Smør blir jo mykt i romtemperatur og da tåler ikke pakken mye klemming før det tyter ut. 0 Siter
laban Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg kom på en ting: Tidligere fikk man kjøpt smør på tube i Danmark - husker bl.a. de ble solgt på Kastrup. Det løser problemet med pakker som blir bløte, dersom tubene fortsatt finnes. 0 Siter
Sør Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Smøret klarer seg nok, men du kan ikke ta det som håndbaggasje - tro det eller ei. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Smørbukka Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Sjekk holdbarhetsmerkingen. En grei håndregel er at en time i romtemperatur er lik et døgn i kjøleskap. Holdbar til i midten av januar. 0 Siter
Gjest Smørbukka Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg ville kjøpt en kjølebag og kjøleelementer og oppbevart det i dette, for at smøret ikke skal bli harskt. ''Jeg ville kjøpt en kjølebag og kjøleelementer og oppbevart det i dette, for at smøret ikke skal bli harskt.'' Kom på at jeg mener å huske at min mor pleide å sette smøret ut på benken en time før hun skulle bruke det for å myke det opp. Dette gjorde hun flere ganger over flere dager med det samme smøret uten at smøret ble harskt av den grunn?! 0 Siter
Gjest Smørbukka Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Jeg ville kjøpt en kjølebag og kjøleelementer og oppbevart det i dette, for at smøret ikke skal bli harskt. Har allerede en ganske "shoppingsfull" koffert med meg + stappfull håndbagasje, så tror ikke jeg gidder å ta med meg en kjølebag i tillegg, pga 3 pakker smør 0 Siter
Gjest prust Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Har allerede en ganske "shoppingsfull" koffert med meg + stappfull håndbagasje, så tror ikke jeg gidder å ta med meg en kjølebag i tillegg, pga 3 pakker smør Jeg tror det går helt fint å ha med smør uten kjølebag. Du kan jo evt kjøpe noe frossent kjøtt og ha i samme pose som smøret. Jeg har kjøpt både frossent og ferskt kjøtt i Danmark og fraktet det hit uten at det har blitt dårlig. Regner med at det går greit med smør og. 0 Siter
Gjest Nord og ned. Skrevet 14. desember 2011 Skrevet 14. desember 2011 Holdbar til i midten av januar. Ja, da er det bare å trekke fra antall timer i romtemperatur. 0 Siter
Gjest kjøling... Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Vil anbefale at du kjøper deg en kjølebag og et par kjøleelementer til å ha i bagen. Vet ikke om du bor på hotell eller noe, så kan du spør om de kan fryse ned kjøleelementene til deg.... evnt spørre på butikker, det gjorde vi på tur en gang og det gikk helt fint :9 0 Siter
Gjest smørolga Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Mennesker i andre land sulter og vi gnåler om smør! 0 Siter
Sjalala Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Jeg ville satset på kald oppbevaring, men om jeg ikke husker feil så hadde alle bestemødre en skål med smør stående i kjøkkenskapet i "gamledager", kanskje det er derfor levealderen var lavere på den tiden? ) 0 Siter
Gjest ikke fra landet Skrevet 15. desember 2011 Skrevet 15. desember 2011 Mennesker i andre land sulter og vi gnåler om smør! Og nå blir det (kanskje) biffkrise også! http://www.bondelaget.no/presseklipp/smoerkrise-gir-biffkrise-article64891-157.html 0 Siter
Gjest Hulderen Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Det er lang holdbarhet på smør. Det tar ikke skade av noen dager i romtemperatur, så sant det ikke blir så varmt at det smelter. Men pakk det inn i plastpose eller helst en fast beholder, så du ikke risikerer at den skvises og tyter ut i bagasjen din. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.