Gå til innhold

Delfiakake - hva kle formen med?


Anbefalte innlegg

Jeg tenkte å lage delfiakake i dag, men hva skal jeg kle formen med? Pleier å bruke alu-folie, men får den aldri rett og fin, blir bare bulker og sånt og kaka blir ikke noe fin. Ser ikke for meg at matpapir blir noe bedre? Plastfolie? Eller holder det å sette forma i varmt vann noen sekunder og så bekke kaka utav? Altså ikke kle den med noe?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373678-delfiakake-hva-kle-formen-med/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg ville ikke kledd formen med noe, heller hatt den under varmt vann et øyeblikk før jeg hvelvet den ut av formen. Man kan sikkert med hell bruke silikonform.

Silikonform har jeg ikke, men jeg har slike svarte med teflonbelegg eller hva det nå er. Tror jeg prøver det jeg. :o)

Annonse

Altså, Delfiakake _skal_ ha litt bulker og merker etter sølvpapiret :-)

_Litt_ bulker og merker ja, mine ser ikke ut! Og så revner folien når jeg prøver å presse den ned i forma og så setter folien seg fast i kaka slik at småbiter av folien blir sittende igjen i hjørnene. Nei, jeg prøver noe annet i år. :o)

Både mannen og svigerfar bruker bakepapir. Bretter du det godt inn i hjørnene, og evt. taper litt utenpå, så går det så bra!

Jepp, Delfiakake er "mannejobb" hos oss! ;)

Nå har jeg prøvd meg uten å kle formen med noe som helst så får vi se da om den løsner greit eller om den må spas ut med skje! *hehe*

Om dette ikke funker prøver jeg bakepapir neste gang.

Har aldri bakt det, men jeg er ganske sikker på at mora mi brukte bakepapir.

Om den ikke lar seg få ut i en håndvending så får jeg bruke en varmet kniv langs sidene og sette forma på noe varmt så bunnen også løsner - det årnær sæ nok! :o)

Annonse

Hah! Kaken sto ca. 7 timer i kjøleskapet, tok den ut og satte den i så varmt vann som mulig fra springen opp til litt under kanten på formen. Lot den stå i 5-10 sek og den skled lett ut av formen da jeg snudde den opp-ned. :o)

Nå er det slutt på å styre med folie eller matpapir ja!

Hah! Kaken sto ca. 7 timer i kjøleskapet, tok den ut og satte den i så varmt vann som mulig fra springen opp til litt under kanten på formen. Lot den stå i 5-10 sek og den skled lett ut av formen da jeg snudde den opp-ned. :o)

Nå er det slutt på å styre med folie eller matpapir ja!

Så bra :o) Da skal jeg teste uten også :o)

Delfiakake er noe jeg aldri lager, rett og slett fordi jeg ikke synes det er noe godt:-) Men jeg husker at moren min pleide og fylle en brødform med vanlig matpapir, og deretter helte røren opp i denne. Det er ikke nødvendig med bakepapir når man ikke skal ha den inn i ovnen.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...