Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg tenkte å lage delfiakake i dag, men hva skal jeg kle formen med? Pleier å bruke alu-folie, men får den aldri rett og fin, blir bare bulker og sånt og kaka blir ikke noe fin. Ser ikke for meg at matpapir blir noe bedre? Plastfolie? Eller holder det å sette forma i varmt vann noen sekunder og så bekke kaka utav? Altså ikke kle den med noe? 0 Siter
Onsdag1365380628 Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg ville ikke kledd formen med noe, heller hatt den under varmt vann et øyeblikk før jeg hvelvet den ut av formen. Man kan sikkert med hell bruke silikonform. 0 Siter
SeptJenta Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg bruker bakepapir, danderer den godt i hjørnene. Kaken min har alltid blitt fin, om du syns den ser litt rar ut er det ikke stort du trenger å skjære bort ) 0 Siter
Kalevaala Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Altså, Delfiakake _skal_ ha litt bulker og merker etter sølvpapiret :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Skrevet 16. desember 2011 Jeg ville ikke kledd formen med noe, heller hatt den under varmt vann et øyeblikk før jeg hvelvet den ut av formen. Man kan sikkert med hell bruke silikonform. Silikonform har jeg ikke, men jeg har slike svarte med teflonbelegg eller hva det nå er. Tror jeg prøver det jeg. ) 0 Siter
bustebeisa Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Altså, Delfiakake _skal_ ha litt bulker og merker etter sølvpapiret :-) Helt enig. :-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Skrevet 16. desember 2011 Altså, Delfiakake _skal_ ha litt bulker og merker etter sølvpapiret :-) _Litt_ bulker og merker ja, mine ser ikke ut! Og så revner folien når jeg prøver å presse den ned i forma og så setter folien seg fast i kaka slik at småbiter av folien blir sittende igjen i hjørnene. Nei, jeg prøver noe annet i år. ) 0 Siter
rudolfine Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Både mannen og svigerfar bruker bakepapir. Bretter du det godt inn i hjørnene, og evt. taper litt utenpå, så går det så bra! Jepp, Delfiakake er "mannejobb" hos oss! 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Skrevet 16. desember 2011 Både mannen og svigerfar bruker bakepapir. Bretter du det godt inn i hjørnene, og evt. taper litt utenpå, så går det så bra! Jepp, Delfiakake er "mannejobb" hos oss! Nå har jeg prøvd meg uten å kle formen med noe som helst så får vi se da om den løsner greit eller om den må spas ut med skje! *hehe* Om dette ikke funker prøver jeg bakepapir neste gang. 0 Siter
rudolfine Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Nå har jeg prøvd meg uten å kle formen med noe som helst så får vi se da om den løsner greit eller om den må spas ut med skje! *hehe* Om dette ikke funker prøver jeg bakepapir neste gang. Lykke til! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Har aldri bakt det, men jeg er ganske sikker på at mora mi brukte bakepapir. 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Skrevet 16. desember 2011 Har aldri bakt det, men jeg er ganske sikker på at mora mi brukte bakepapir. Om den ikke lar seg få ut i en håndvending så får jeg bruke en varmet kniv langs sidene og sette forma på noe varmt så bunnen også løsner - det årnær sæ nok! ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg tror jeg brukte plastfolie da jeg lagde for et par år siden. Men det blir jo litt merker etter det og. Men nå kom jeg på at jeg må lage delfiakake i år ) Med kvikk lunsj og whisky ) 0 Siter
Dorthe Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg tror jeg brukte plastfolie da jeg lagde for et par år siden. Men det blir jo litt merker etter det og. Men nå kom jeg på at jeg må lage delfiakake i år ) Med kvikk lunsj og whisky ) Oppskrift? Hørtes bra ut 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Oppskrift? Hørtes bra ut Jeg har brukt denne fra "det søte liv": http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1671 Men jeg har ikke pleid å ta i coctailbær da. Syns denne er mye bedre enn den vanlige med kjeks i. 0 Siter
Dorthe Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Jeg har brukt denne fra "det søte liv": http://detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1671 Men jeg har ikke pleid å ta i coctailbær da. Syns denne er mye bedre enn den vanlige med kjeks i. Den så knallgod ut da 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Den så knallgod ut da Den er det ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Skrevet 16. desember 2011 Hah! Kaken sto ca. 7 timer i kjøleskapet, tok den ut og satte den i så varmt vann som mulig fra springen opp til litt under kanten på formen. Lot den stå i 5-10 sek og den skled lett ut av formen da jeg snudde den opp-ned. ) Nå er det slutt på å styre med folie eller matpapir ja! 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Hah! Kaken sto ca. 7 timer i kjøleskapet, tok den ut og satte den i så varmt vann som mulig fra springen opp til litt under kanten på formen. Lot den stå i 5-10 sek og den skled lett ut av formen da jeg snudde den opp-ned. ) Nå er det slutt på å styre med folie eller matpapir ja! Så bra ) Da skal jeg teste uten også ) 0 Siter
Colette Skrevet 16. desember 2011 Skrevet 16. desember 2011 Delfiakake er noe jeg aldri lager, rett og slett fordi jeg ikke synes det er noe godt:-) Men jeg husker at moren min pleide og fylle en brødform med vanlig matpapir, og deretter helte røren opp i denne. Det er ikke nødvendig med bakepapir når man ikke skal ha den inn i ovnen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.