Gå til innhold

Dessert til nyttaarsaften


Anbefalte innlegg

Vi skal visst ha gjester paa nyttaarsaften. Jeg planlegger biff wellington (maa bare faa tak i oksefileten - alt er jo utsolgt!), men hva kan jeg ha til dessert?

Oensker meg noe som ikke er FOR soett, som kan lages ferdig paa forhaand og som ikke er for tungt. Biff wellington er tross alt kraftkost, vi skal ha en roedvinssaus, poteter og gulroetter til, saa det maa vaere noe litt friskt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374141-dessert-til-nyttaarsaften/
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 41
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Madelenemie

    17

  • Kalevaala

    7

  • mariaflyfly

    5

  • nitty-gritty

    5

Creme catalana? http://www.nrk.no/programmer/radio/nitimen/1.1750771

Eller kanskje en fresh fruktsalat med sabayonne?

Forresten, dersom du skal bruke Gordon Ramsays oppskrift på Wellington, er den aldeles nydelig, men den bommer litt på steiketid! Bruk steiketermometer, er mitt hete tips. :)

Creme catalana? http://www.nrk.no/programmer/radio/nitimen/1.1750771

Eller kanskje en fresh fruktsalat med sabayonne?

Forresten, dersom du skal bruke Gordon Ramsays oppskrift på Wellington, er den aldeles nydelig, men den bommer litt på steiketid! Bruk steiketermometer, er mitt hete tips. :)

Saa du kjenner meg :) Da kan du kanskje svare paa hvorfor han dropper pannekakene?

Jeg skal bruke steketermometer, men tenker den passer bra for vaar gassovn (alt gaar raskere enn forventet, har brent mye mat de siste aarene).

Ellers takk for tips, skal ta en titt paa de :)

Annonse

Sorbèt i champagne/Prosecco.

Serveres i dessertskåler:

Ha boblevannet i skålen og legg et par kuler sorbèt i.

Server.

Det er lettvint og veldig godt :-)

Hei!

Det høres interessant ut, vanlig mengde champanje og et par kuler sorbet, samt hvilken sorbet type?

Vi skal ha gjester og jeg tror vi tar kalkun, det er lettvint for så mange. Og tilbehør er også lettvint.

Saa du kjenner meg :) Da kan du kanskje svare paa hvorfor han dropper pannekakene?

Jeg skal bruke steketermometer, men tenker den passer bra for vaar gassovn (alt gaar raskere enn forventet, har brent mye mat de siste aarene).

Ellers takk for tips, skal ta en titt paa de :)

''Jeg skal bruke steketermometer, men tenker den passer bra for vaar gassovn (alt gaar raskere enn forventet, har brent mye mat de siste aarene).''

Jeg har aldri brukt gassovn. :) Første gangen vi brukte oppskrifta, ble biffen "coocked to fuck", og jeg liker biffen ganske blodig. :( Andre gangen brukte vi steiketermometer, og da ble det knallgodt. :)

Men du, jeg skjønte ikke det med pannekakene!

Hei!

Det høres interessant ut, vanlig mengde champanje og et par kuler sorbet, samt hvilken sorbet type?

Vi skal ha gjester og jeg tror vi tar kalkun, det er lettvint for så mange. Og tilbehør er også lettvint.

Jeg har smakt med bringebærsorbet og sitronsorbet. Begge var gode.

''Jeg skal bruke steketermometer, men tenker den passer bra for vaar gassovn (alt gaar raskere enn forventet, har brent mye mat de siste aarene).''

Jeg har aldri brukt gassovn. :) Første gangen vi brukte oppskrifta, ble biffen "coocked to fuck", og jeg liker biffen ganske blodig. :( Andre gangen brukte vi steiketermometer, og da ble det knallgodt. :)

Men du, jeg skjønte ikke det med pannekakene!

Ah, beklager.

Jeg laget denne oppskriften tidligere: http://www.tescorealfood.com/Recipes/Beef-Wellington.html?gclid=CP393OiDp60CFUQMfAodtl1Fng

Der legges det pannekaker mellom biffen og pastry'en (hva enn det heter paa norsk).

I denne oppskriften, som jeg skal proeve meg paa i morgen: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2538/beef-wellington brukes ikke disse pannekakene, som visst nok skulle vaere saa vitale sist gang.

Jeg har smakt med bringebærsorbet og sitronsorbet. Begge var gode.

Hei!

Takk, skal jeg fylle glasset også legge i to kuler?

Det blir ikke grisete da? Jeg mener ser gristete ut i glasset?

Skal jeg ha på annen pynt, bær, parasoller, stjerneskudd?

Jeg lurer for ikke så vant med slikt, men vil at min manns fest skal bli bra.

Ah, beklager.

Jeg laget denne oppskriften tidligere: http://www.tescorealfood.com/Recipes/Beef-Wellington.html?gclid=CP393OiDp60CFUQMfAodtl1Fng

Der legges det pannekaker mellom biffen og pastry'en (hva enn det heter paa norsk).

I denne oppskriften, som jeg skal proeve meg paa i morgen: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2538/beef-wellington brukes ikke disse pannekakene, som visst nok skulle vaere saa vitale sist gang.

Har aldri vært borti pannekaker. Men jeg har bare brukt oppskrifta fra F Word: http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/gordon-ramsay/beef-wellington-07-12-21

Demonstrasjon her:

Annonse

Hei!

Takk, skal jeg fylle glasset også legge i to kuler?

Det blir ikke grisete da? Jeg mener ser gristete ut i glasset?

Skal jeg ha på annen pynt, bær, parasoller, stjerneskudd?

Jeg lurer for ikke så vant med slikt, men vil at min manns fest skal bli bra.

Jeg har ikke brukt glass, men en slags lav dessertskål lignende denne:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMG6KFCY4_sY7sxSK6gaZ2KZ-HxXSNo_YKkviegnk9nYODL0qi

Noe slikt tror jeg også ville bli lekkert:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBaEk9N57ytmwOfYQx1aFker1FtrVKXr9PgmZi_Rk4iPmrHJbj

Fyller i ca. 1/2 til 1 dl. champagne, bare slik at det dekker bunnen og litt til. Legger så to små eller en stor kule i.

Hvis du da serverer med en gang, blir det ikke grisete før de begynner å spise. Mens man spiser blander sorbeten seg med champagnen og smaker himmelsk.

Pynt er fint, f.eks. et par bringebær og et mynteblad.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrrmeTjwplUkRftycZp6TgN8L5orZglfBGERUjVuXKXcdAz1jl_A

Denne desserten er kjempeenkel, men har imponert flere ganger - folk tror den er mer komplisert enn den er:

Skjær opp søte frukt og bær (jeg har gjerne brukt bringebær, jordbær, kiwi og blåbær, evt. også litt banan) og ha i en ildfast form.

Riv 100-200 gram hvit sjokolade som strøs over (jeg har brukt kjøkkenmaskinen til rivingen..). Dette gjøres gjerne klart noen timer før desserten skal serveres.

Sett på grillelementet i stekovnen og sett formen inn et par minutter før servering. Bærene skal ikke bli ordentlig varme, men sjokoladen skal bli smeltet og gjerne litt gylden.

Server umiddelbart med vaniljeis (som folk forsyner seg med selv).

Nam! :)

Jeg har ikke brukt glass, men en slags lav dessertskål lignende denne:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMG6KFCY4_sY7sxSK6gaZ2KZ-HxXSNo_YKkviegnk9nYODL0qi

Noe slikt tror jeg også ville bli lekkert:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBaEk9N57ytmwOfYQx1aFker1FtrVKXr9PgmZi_Rk4iPmrHJbj

Fyller i ca. 1/2 til 1 dl. champagne, bare slik at det dekker bunnen og litt til. Legger så to små eller en stor kule i.

Hvis du da serverer med en gang, blir det ikke grisete før de begynner å spise. Mens man spiser blander sorbeten seg med champagnen og smaker himmelsk.

Pynt er fint, f.eks. et par bringebær og et mynteblad.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrrmeTjwplUkRftycZp6TgN8L5orZglfBGERUjVuXKXcdAz1jl_A

Hei!

mange takk.

Jeg likte det fordi det også er enkelt og jeg har mye annet kransekake og panettone og julekaker.

Jeg har ikke brukt glass, men en slags lav dessertskål lignende denne:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMG6KFCY4_sY7sxSK6gaZ2KZ-HxXSNo_YKkviegnk9nYODL0qi

Noe slikt tror jeg også ville bli lekkert:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBaEk9N57ytmwOfYQx1aFker1FtrVKXr9PgmZi_Rk4iPmrHJbj

Fyller i ca. 1/2 til 1 dl. champagne, bare slik at det dekker bunnen og litt til. Legger så to små eller en stor kule i.

Hvis du da serverer med en gang, blir det ikke grisete før de begynner å spise. Mens man spiser blander sorbeten seg med champagnen og smaker himmelsk.

Pynt er fint, f.eks. et par bringebær og et mynteblad.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrrmeTjwplUkRftycZp6TgN8L5orZglfBGERUjVuXKXcdAz1jl_A

Hei!

Jeg har høye cocktailglass, de er vide, trør du det vil se bra ut?

Kan jeg kjøpe sorbeten eller bør jeg lage den selv?

Hei!

Jeg har høye cocktailglass, de er vide, trør du det vil se bra ut?

Kan jeg kjøpe sorbeten eller bør jeg lage den selv?

Høye coctailglass høres bra ut. De er jo litt vide i toppen.

Jeg synes den sorbeten man kan kjøpe er så god at jeg har ikke brydd meg med å lage.

Høye coctailglass høres bra ut. De er jo litt vide i toppen.

Jeg synes den sorbeten man kan kjøpe er så god at jeg har ikke brydd meg med å lage.

Hei!

Takk.

Håper jeg ikke maser, hvilket merke: Movenpick eller noe annet?

Du skjønner jeg skal glede min mann med å få til å være en så god vertinne man kan når man har asperger syndrom.

Jeg laget sorbet en gang, men en stund siden, fint hvis jeg kan kjøpe :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...