Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

De enkleste tapasrettene slipper du "å lage";Oster og spekemat. Ellers kan du jo surre noe skinke rundt asparges, grille halve tomater med noen urter på, mozarella og tomat er en klassiker, bruschetta på ristet loff, grillede potetbåter osv........det er haugevis av enkle ting. Jeg synes at kjøttboller (gjerne i tomatsaus) hører med på ethvert tapasbord + en varaiant av spansk skinke (norsk hvis du vbil spare).

Tapas er enkelt, men ganske tidkrevende fordi det må forberedes i forveien. Jeg gjør aldri det, og glemmer en hel masse.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279125
Del på andre sider

De enkleste tapasrettene slipper du "å lage";Oster og spekemat. Ellers kan du jo surre noe skinke rundt asparges, grille halve tomater med noen urter på, mozarella og tomat er en klassiker, bruschetta på ristet loff, grillede potetbåter osv........det er haugevis av enkle ting. Jeg synes at kjøttboller (gjerne i tomatsaus) hører med på ethvert tapasbord + en varaiant av spansk skinke (norsk hvis du vbil spare).

Tapas er enkelt, men ganske tidkrevende fordi det må forberedes i forveien. Jeg gjør aldri det, og glemmer en hel masse.

Takk for mange gode forslag, får prøve å foreberde det jeg kan så tidlig som mulig.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279127
Del på andre sider

Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser.

Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html

Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering.

Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795

Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130

Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/

Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan

Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert)

:)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279134
Del på andre sider

Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser.

Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html

Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering.

Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795

Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130

Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/

Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan

Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert)

:)

Denne thaibiffsalaten kunne jeg godt tenke meg oppskriften på ihvertfall :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279139
Del på andre sider

Denne thaibiffsalaten kunne jeg godt tenke meg oppskriften på ihvertfall :-)

Marinade: 1 dl soyasaus, saft fra 2 lime, 5 cm fersk chili, 2 fedd hvitløk (kan sløyfes hvis allergier), 5 stjerneanis. Bland alt sammen.

Biff: ca 400 g ytrefilet. Lag noen hakk i biffen med en skarp kniv, brun biffen på alle kanter i varm panne (gni inn med solsikkeolje først) slik at den får fin steikeskorpe. Legg biffen så i marinaden og la bollen stå i kjøleskap en times tid.

Salat: Slangeagurk, 2-3 reddiker, 1 vårløk, 1/2 chili, korianderblader, babyspinatblader, ferske bønnespirer, noen cashewnøtter og litt macademianøtter.

Legg salatbladene utover, skrell agurken (skallet er bittert), skrap ut frøa og skjær i tynne, tynne skiver. Skjær reddikene også i tynne skiver. Finsnitt vårløken og legg alt på et fat. Skjær opp biffen i tynne skiver (det skal se helt rødt ut, med en salt skorpe på utsida), legg kjøttet oppå salatblandinga. Strø over nøtter og korianderblader.

Er henta fra kokeboka "Gourmet for begynnere" av Øyvind Hjelle.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279193
Del på andre sider

Annonse

Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser.

Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html

Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering.

Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795

Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130

Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/

Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan

Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert)

:)

Takk for mange gode forslag og lenker, dette tror jeg faktisk jeg skal kunne klare selv.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/374261-lage-tapas-selv/#findComment-3279394
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...