avidi Skrevet 1. januar 2012 Skrevet 1. januar 2012 Jeg skal feire 50- årdagen min, vi blir ca 20 stk. jeg har lyst til å servere Tapas, men det er dyrt å bestille fra et cateringfirma. Matlagingskunnskapene mine er begrenset, likedan tiden jg har til forberedelser. Hva er enkelt å lage selv når jeg har to dager til å forberede maten 0 Siter
BobbyPeru Skrevet 1. januar 2012 Skrevet 1. januar 2012 De enkleste tapasrettene slipper du "å lage";Oster og spekemat. Ellers kan du jo surre noe skinke rundt asparges, grille halve tomater med noen urter på, mozarella og tomat er en klassiker, bruschetta på ristet loff, grillede potetbåter osv........det er haugevis av enkle ting. Jeg synes at kjøttboller (gjerne i tomatsaus) hører med på ethvert tapasbord + en varaiant av spansk skinke (norsk hvis du vbil spare). Tapas er enkelt, men ganske tidkrevende fordi det må forberedes i forveien. Jeg gjør aldri det, og glemmer en hel masse. 0 Siter
avidi Skrevet 1. januar 2012 Forfatter Skrevet 1. januar 2012 De enkleste tapasrettene slipper du "å lage";Oster og spekemat. Ellers kan du jo surre noe skinke rundt asparges, grille halve tomater med noen urter på, mozarella og tomat er en klassiker, bruschetta på ristet loff, grillede potetbåter osv........det er haugevis av enkle ting. Jeg synes at kjøttboller (gjerne i tomatsaus) hører med på ethvert tapasbord + en varaiant av spansk skinke (norsk hvis du vbil spare). Tapas er enkelt, men ganske tidkrevende fordi det må forberedes i forveien. Jeg gjør aldri det, og glemmer en hel masse. Takk for mange gode forslag, får prøve å foreberde det jeg kan så tidlig som mulig. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 1. januar 2012 Skrevet 1. januar 2012 Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser. Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering. Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795 Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130 Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/ Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert) 0 Siter
Gjest winda Skrevet 1. januar 2012 Skrevet 1. januar 2012 Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser. Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering. Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795 Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130 Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/ Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert) Denne thaibiffsalaten kunne jeg godt tenke meg oppskriften på ihvertfall :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 1. januar 2012 Skrevet 1. januar 2012 Denne thaibiffsalaten kunne jeg godt tenke meg oppskriften på ihvertfall :-) Marinade: 1 dl soyasaus, saft fra 2 lime, 5 cm fersk chili, 2 fedd hvitløk (kan sløyfes hvis allergier), 5 stjerneanis. Bland alt sammen. Biff: ca 400 g ytrefilet. Lag noen hakk i biffen med en skarp kniv, brun biffen på alle kanter i varm panne (gni inn med solsikkeolje først) slik at den får fin steikeskorpe. Legg biffen så i marinaden og la bollen stå i kjøleskap en times tid. Salat: Slangeagurk, 2-3 reddiker, 1 vårløk, 1/2 chili, korianderblader, babyspinatblader, ferske bønnespirer, noen cashewnøtter og litt macademianøtter. Legg salatbladene utover, skrell agurken (skallet er bittert), skrap ut frøa og skjær i tynne, tynne skiver. Skjær reddikene også i tynne skiver. Finsnitt vårløken og legg alt på et fat. Skjær opp biffen i tynne skiver (det skal se helt rødt ut, med en salt skorpe på utsida), legg kjøttet oppå salatblandinga. Strø over nøtter og korianderblader. Er henta fra kokeboka "Gourmet for begynnere" av Øyvind Hjelle. 0 Siter
avidi Skrevet 2. januar 2012 Forfatter Skrevet 2. januar 2012 Kjøp inn forskjellige oster, skinker, oliven og noen gode spekepølser. Bak to svære foccatiaer: http://www.nrk.no/mat/1227546.html Lag lakseruller: Lefse, kremost naturell, røkelaks og hakka rødløk. Lages dagen før, rulles sammen og legges i tett plast, skjæres opp før servering. Dadler i bacon: http://nrk.no/mat/1.7305795 Sataykylling: http://www.nrk.no/mat/1.7632130 Kjøttboller i tomatsaus: (kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap) http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/kjottboller-i-tomatsaus-til-tapas/ Dampa asparges, vendt i olivenolje og sitron, servert med salt og revet parmesan Thaibiffsalat (har en knallgod oppskrift hvis du er interessert) Takk for mange gode forslag og lenker, dette tror jeg faktisk jeg skal kunne klare selv. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.