frosken Skrevet 3. januar 2012 Del Skrevet 3. januar 2012 ''Selv om jeg ikke har sansen for Toro selv, synes jeg det fort blir litt "matsnobberi" her inne når Toro nevnes.'' Og jeg synes det er trist at mat laget av ferske raavarer med god smak, uten tilsetningsstoffer, naa regnes som matsnobberi. ''Og jeg synes det er trist at mat laget av ferske raavarer med god smak, uten tilsetningsstoffer, naa regnes som matsnobberi.'' Her synes jeg du snur problemstillingen litt på hodet. Matsnobberiet består ikke i om du selv velger mat kun laget av ferske råvarer, men om man "ser ned" på at andre velger andre løsninger. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 3. januar 2012 Del Skrevet 3. januar 2012 ''Og jeg synes det er trist at mat laget av ferske raavarer med god smak, uten tilsetningsstoffer, naa regnes som matsnobberi.'' Her synes jeg du snur problemstillingen litt på hodet. Matsnobberiet består ikke i om du selv velger mat kun laget av ferske råvarer, men om man "ser ned" på at andre velger andre løsninger. Det er stor forskjell paa aa "se ned paa" og mene at noe smaker vondt eller er usunt. Jeg synes det er bekymringsverdig at barn serveres tilsetningsstoffer i boettevis hvert aar og knapt spiser mat laget av ferske ingredienser, men jeg tror ikke foreldrene er daarlige personer okke som. Dog tror jeg mange kan innroemme at det handler om lyst og energi, ikke noedvendigvis tid og raad. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
frosken Skrevet 3. januar 2012 Del Skrevet 3. januar 2012 Det er stor forskjell paa aa "se ned paa" og mene at noe smaker vondt eller er usunt. Jeg synes det er bekymringsverdig at barn serveres tilsetningsstoffer i boettevis hvert aar og knapt spiser mat laget av ferske ingredienser, men jeg tror ikke foreldrene er daarlige personer okke som. Dog tror jeg mange kan innroemme at det handler om lyst og energi, ikke noedvendigvis tid og raad. '' Jeg synes det er bekymringsverdig at barn serveres tilsetningsstoffer i boettevis hvert aar og knapt spiser mat laget av ferske ingredienser, men jeg tror ikke foreldrene er daarlige personer okke som. '' Dette er jeg enig med deg i :-) Men akkurat når det gjelder mat i en konfirmasjon, så synes jeg ikke sunnhetsaspektet er vesentlig (såfremt det ikke serveres noe gjestene blir syke av...). 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 ''Og jeg synes det er trist at mat laget av ferske raavarer med god smak, uten tilsetningsstoffer, naa regnes som matsnobberi.'' Her synes jeg du snur problemstillingen litt på hodet. Matsnobberiet består ikke i om du selv velger mat kun laget av ferske råvarer, men om man "ser ned" på at andre velger andre løsninger. I denne tråden var det jo snakk om konfirmasjonsmiddag. For meg blir det litt rart å snakke om matsnobberi hvis man kommenterer at halvfabrikata strengt tatt ikke er festmat og at det finnes andre alternativer. De fleste har jo også sagt at det er ok å servere toro-gryte som en av flere retter, togli ga jo også uttrykk for i hovedinnlegget at hun ikke var helt fornøyd med valget av bali-gryte. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 '' Jeg synes det er bekymringsverdig at barn serveres tilsetningsstoffer i boettevis hvert aar og knapt spiser mat laget av ferske ingredienser, men jeg tror ikke foreldrene er daarlige personer okke som. '' Dette er jeg enig med deg i :-) Men akkurat når det gjelder mat i en konfirmasjon, så synes jeg ikke sunnhetsaspektet er vesentlig (såfremt det ikke serveres noe gjestene blir syke av...). Nei, sunnhetsaspektet er mindre viktig, men smak enda viktigere 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Men det hadde jo blitt heeeelt andre svar om togli sa: "Jeg er en klums paa kjoekkenet og har skikkelig daarlig raad. Kan jeg servere dette, som er billig og lett, til datterens konfirmasjon?". I tillegg er halvfabrikata sjeldent billigere enn aa lage fra grunnen av i store porsjoner. Synes svarene var som de alltid har vært her inne når folk spør om de kan servere noe. Kommer alltid mange svar om at det må lages noe annet, det må lages fra grunnen av. Folk ville blitt skuffet om de hadde fått servert ei Toro gryte. Når jeg blir bedt i selskap, eller bare på middag hos venner, så er det hele pakka som teller for meg. Og om jeg hadde visst at Torogryta var dattera til Toglis sin favoritt, ville jeg blitt mye mer glad for å spise den, fremfor et flott tapasbord, nydelig gryte laget av de beste råvarer eller et flott bord med mye spennende og nytt. Mange steder serverer de sodd ved konfirmasjonene. Personlig har jeg ikke sansen for sodd, men koste meg med det da jeg fikk det servert, nettopp fordi det var en tradisjon der. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Jeg tenker likt som deg mht matsnobberi. Godt jeg ikke er helt alene. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Synes svarene var som de alltid har vært her inne når folk spør om de kan servere noe. Kommer alltid mange svar om at det må lages noe annet, det må lages fra grunnen av. Folk ville blitt skuffet om de hadde fått servert ei Toro gryte. Når jeg blir bedt i selskap, eller bare på middag hos venner, så er det hele pakka som teller for meg. Og om jeg hadde visst at Torogryta var dattera til Toglis sin favoritt, ville jeg blitt mye mer glad for å spise den, fremfor et flott tapasbord, nydelig gryte laget av de beste råvarer eller et flott bord med mye spennende og nytt. Mange steder serverer de sodd ved konfirmasjonene. Personlig har jeg ikke sansen for sodd, men koste meg med det da jeg fikk det servert, nettopp fordi det var en tradisjon der. Skriver under på denne :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Synes svarene var som de alltid har vært her inne når folk spør om de kan servere noe. Kommer alltid mange svar om at det må lages noe annet, det må lages fra grunnen av. Folk ville blitt skuffet om de hadde fått servert ei Toro gryte. Når jeg blir bedt i selskap, eller bare på middag hos venner, så er det hele pakka som teller for meg. Og om jeg hadde visst at Torogryta var dattera til Toglis sin favoritt, ville jeg blitt mye mer glad for å spise den, fremfor et flott tapasbord, nydelig gryte laget av de beste råvarer eller et flott bord med mye spennende og nytt. Mange steder serverer de sodd ved konfirmasjonene. Personlig har jeg ikke sansen for sodd, men koste meg med det da jeg fikk det servert, nettopp fordi det var en tradisjon der. Men det er da ingen som har sagt de rynker paa nesa over venners matvalg om de foerst er bedt bort? Jeg spiser til og med ting jeg blir syk av for ikke aa gjoere noen lei seg Naar togli foerst spoer, dog... Saa synes jeg ikke det er rart folk foreslaar festmat paa en fest-dag Datteren til togli kan tross alt spise Toro-mat alle andre dager. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Men det er da ingen som har sagt de rynker paa nesa over venners matvalg om de foerst er bedt bort? Jeg spiser til og med ting jeg blir syk av for ikke aa gjoere noen lei seg Naar togli foerst spoer, dog... Saa synes jeg ikke det er rart folk foreslaar festmat paa en fest-dag Datteren til togli kan tross alt spise Toro-mat alle andre dager. Jeg tror bustebeisa henviser til tidligere innlegg - jeg mener også å huske en del innlegg her inne hvor folk gir uttrykk for "at de hadde blitt skuffet" hvis de hadde fått servert diverse retter... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Jeg synes nesten det er bedre å begynne med bare en spiker, tror jeg... Lurer litt på hva det ekstra "snadderet" man skal putte oppi er. Jeg synes ofte at det ikke hever smaken å bruke all verdens forskjellige ingredienser blandet sammen, men det er godt mulig at det er jeg som er sær. Ekstra kylling, paprika, fløte, creme fraiche.. altså mer av de tingene som allerede er oppi. Jeg er personlig ikke glad i posemat, så vi har det veldig sjelden - men Baligryta er faktisk utrolig nydelig når man stæsjer den opp 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Jeg tror bustebeisa henviser til tidligere innlegg - jeg mener også å huske en del innlegg her inne hvor folk gir uttrykk for "at de hadde blitt skuffet" hvis de hadde fått servert diverse retter... Ok, det vet jeg ingenting om. Haaper ikke jeg har sagt det, for det mener jeg i de fleste tilfeller ikke. Jeg innroemmer dog at jeg er glad i god mat og synes det hoerer med aa servere passende mat paa spesielle dager 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Men det er da ingen som har sagt de rynker paa nesa over venners matvalg om de foerst er bedt bort? Jeg spiser til og med ting jeg blir syk av for ikke aa gjoere noen lei seg Naar togli foerst spoer, dog... Saa synes jeg ikke det er rart folk foreslaar festmat paa en fest-dag Datteren til togli kan tross alt spise Toro-mat alle andre dager. Jeg er veldig enig med deg i denne tråden, men jeg tror mye handler om at folk faktisk ikke har spesiell festmat på menyen lenger. Når man ser hvor mange som spiser Grandiosa på julekvelden, f.eks.. Mange kan ikke lage noe annet enn halvfabrikata, og hvorfor det er blitt slik har nok mange årsaker. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitty-gritty Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Jeg er veldig enig med deg i denne tråden, men jeg tror mye handler om at folk faktisk ikke har spesiell festmat på menyen lenger. Når man ser hvor mange som spiser Grandiosa på julekvelden, f.eks.. Mange kan ikke lage noe annet enn halvfabrikata, og hvorfor det er blitt slik har nok mange årsaker. ''Jeg er veldig enig med deg i denne tråden, men jeg tror mye handler om at folk faktisk ikke har spesiell festmat på menyen lenger. Når man ser hvor mange som spiser Grandiosa på julekvelden, f.eks.. Mange kan ikke lage noe annet enn halvfabrikata, og hvorfor det er blitt slik har nok mange årsaker.'' Jeg synes det er veldig synd. Jeg tror barnas framtidige helse vil avhenge av at de kan lage og liker sunn, ren mat. Jeg liker Jamie Olivers ide om "Ten Recipes to Save Your Life" - hvor man laerer barn og ungdom ti oppskrifter som er enkle, raske, sunne og billige slik at de sjeldnere tyr til halvfabrikata. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Ekstra kylling, paprika, fløte, creme fraiche.. altså mer av de tingene som allerede er oppi. Jeg er personlig ikke glad i posemat, så vi har det veldig sjelden - men Baligryta er faktisk utrolig nydelig når man stæsjer den opp Mer av det som allerede er oppi kan sikkert funke, ja. Noen burde sikkert be Toro lage en egen pose med baligrytesaus, uten alt det andre oppi ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stromme Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Mer av det som allerede er oppi kan sikkert funke, ja. Noen burde sikkert be Toro lage en egen pose med baligrytesaus, uten alt det andre oppi ;-) Bali-posesaus finnes da allerede. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammantil3 Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 ''Jeg er veldig enig med deg i denne tråden, men jeg tror mye handler om at folk faktisk ikke har spesiell festmat på menyen lenger. Når man ser hvor mange som spiser Grandiosa på julekvelden, f.eks.. Mange kan ikke lage noe annet enn halvfabrikata, og hvorfor det er blitt slik har nok mange årsaker.'' Jeg synes det er veldig synd. Jeg tror barnas framtidige helse vil avhenge av at de kan lage og liker sunn, ren mat. Jeg liker Jamie Olivers ide om "Ten Recipes to Save Your Life" - hvor man laerer barn og ungdom ti oppskrifter som er enkle, raske, sunne og billige slik at de sjeldnere tyr til halvfabrikata. ''Jeg synes det er veldig synd. Jeg tror barnas framtidige helse vil avhenge av at de kan lage og liker sunn, ren mat. Jeg liker Jamie Olivers ide om "Ten Recipes to Save Your Life" - hvor man laerer barn og ungdom ti oppskrifter som er enkle, raske, sunne og billige slik at de sjeldnere tyr til halvfabrikata.'' Veldig enig. Vi har helt fra ungene var bittesmå brukt tid og lagt ned innsats i mat. Vi er slett ikke matsnobber, men vi er glad i mat alle sammen, og vi liker tradisjonsrik mat. Derfor har vi tatt det valget, og jeg er veldig glad for det i dag. Ungene elsker jula, ikke bare for pakkene, men også fordi vi da har festmat på menyen. Å lære ungene å lage seg enkle, sunne retter tror jeg er helt essensielt, for når de kommer hjem til tomt hus bør det ikke være potetgull eller Mr. Lee eller rett-i-koppen-suppe hver dag. Må forøvrig også legge til at vi har en diabetiker i hus, og vi ser veldig godt at halvfabrikata gjør ugreie ting med kroppen hennes. Det er også en god påminnelse. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 5. januar 2012 Del Skrevet 5. januar 2012 Mer av det som allerede er oppi kan sikkert funke, ja. Noen burde sikkert be Toro lage en egen pose med baligrytesaus, uten alt det andre oppi ;-) Evt en pose som ikke heter Toro, for da blir smaken straks bedre 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 7. januar 2012 Del Skrevet 7. januar 2012 Men det er da ingen som har sagt de rynker paa nesa over venners matvalg om de foerst er bedt bort? Jeg spiser til og med ting jeg blir syk av for ikke aa gjoere noen lei seg Naar togli foerst spoer, dog... Saa synes jeg ikke det er rart folk foreslaar festmat paa en fest-dag Datteren til togli kan tross alt spise Toro-mat alle andre dager. Vi blir aldri enige uansett.... :-) Men det er mye man kan spise hver dag, og det går an å kombinere. Festmat pluss Torogryte.... Og gledelig eller desverre... alt etter som man ser, når jeg har opplevd en slik kombinasjon, så går faktisk torogryta mange ganger først.... ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.