Gå til innhold

Nudler kontra pasta


Anbefalte innlegg

Gjest annlovinda

Det trodde jeg vel også egentlig før jeg søkte litt - men burde kanskje være et hint at de kan spises som snacks tørre - mens man jo ikke ville funnet på det med makaroni og spaghetti ;-)

''men burde kanskje være et hint at de kan spises som snacks tørre - mens man jo ikke ville funnet på det med makaroni og spaghetti ;-)''

Å joda - jeg spiste masse av tørre spaghetti som barn husker jeg. Sønnen min spiser også tørr spaghetti - ikke så mye, men han gjør det av og til.

Fortsetter under...

Gjest annlovinda

Hmm. Jo, det gjorde vel kanskje jeg også som barn...ikke mengder riktignok. Et par stenger med spaghetti. Men prøv selv nudlene fra sånne ferdigposer/bokser - det smaker nærmest som potetskruer...

Man får slike poser med nudel snack (eller hva det nå heter) som er omtrent som krydret chips. Sikkert ikke sunt akkurat

''Men prøv selv nudlene fra sånne ferdigposer/bokser - det smaker nærmest som potetskruer...''

Nei takk. Nudler er ikke godt. :o)

Hehe,- jeg mente ikke at du skulle prøve det for at det skulle bli nye favorittgodisen din - det var for å kjenne forskjellen fra den steinharde, relativt smakløse spaghettien. Når noe smaker omtrent som snacks - så er det som regel ugler i mosen...

Hehe,- jeg mente ikke at du skulle prøve det for at det skulle bli nye favorittgodisen din - det var for å kjenne forskjellen fra den steinharde, relativt smakløse spaghettien. Når noe smaker omtrent som snacks - så er det som regel ugler i mosen...

''det var for å kjenne forskjellen fra den steinharde, relativt smakløse spaghettien. Når noe smaker omtrent som snacks - så er det som regel ugler i mosen...''

Eller nudler i mosen... *ha ha* Jeg tror jeg står over, å stappe meg med palmefett og salt er ikke noe jeg føler noen sterk trang til. :o)

Ja, har lest den. Men heller ikek her synes jeg det står noe særlig om hvorfor nudler er så usunt for kroppen:

''Ernæringsprofessor Wenche Frølich mener imidlertid at det ikke trenger å være et dårlig tegn at nudlene ikke brytes raskt ned.

– Fibre ligger også lenge i magen. Det at de ferdigproduserte nudlene ikke brytes ned like raskt som de hjemmelagde har med måten de er produsert på. Spis pasta har jeg alltid sagt!

''

og

''Kostholdsekspert Cathrine Borchsenius anbefaler å holde seg borte fra nudlene.

– Nudler er den verste ferdigmaten man kan komme borti. Også fordi jeg vet at det er så mange som elsker det og velger det fordi det er så lett. Men det inneholder ingenting som er nyttig for kroppen.''

Altså at det ikke innehodler nyttige næringsstoffer er vel ikke det samme som at det er skadelig for kroppen?

Jeg skjønner bare ikke helt dette.

Det ser ut som det i vanlige hurtignudler er en del fett - og da som regel palmeolje. Ikke bare i posen ved siden av, men i selve de tørre nudlene. Eggnudler er det visstnok ikke fett i. Og så finnes det også fullkornsnudler.

Men, det er jo ikke dem som kommer i kjekke begere for kjappe måltider, dessverre...

''Det ser ut som det i vanlige hurtignudler er en del fett - og da som regel palmeolje. Ikke bare i posen ved siden av, men i selve de tørre nudlene.''

Hvor finner du info om dette?

Annonse

Hmm. Jo, det gjorde vel kanskje jeg også som barn...ikke mengder riktignok. Et par stenger med spaghetti. Men prøv selv nudlene fra sånne ferdigposer/bokser - det smaker nærmest som potetskruer...

''Men prøv selv nudlene fra sånne ferdigposer/bokser - det smaker nærmest som potetskruer...

''

Ja, de er vel litt mer porøse enn vanlig pasta.

''det var for å kjenne forskjellen fra den steinharde, relativt smakløse spaghettien. Når noe smaker omtrent som snacks - så er det som regel ugler i mosen...''

Eller nudler i mosen... *ha ha* Jeg tror jeg står over, å stappe meg med palmefett og salt er ikke noe jeg føler noen sterk trang til. :o)

Nudler i mosen - fantastisk uttrykk :-D

Om du kjøper disse er det hipp som happ om du velger pasta eller nudler. http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article660279.ece Styr unna ferdignudlene, de er en salt-, palmefett- og kalorifelle, og nettopp derfor eeelsker kidsa dem ;-)

Dette var jo informativt :-) Takk!

''Ingen av porsjonsnudlene inneholder fullkorn og fiberinnholdet er derfor lavt. Det vil også si et mindre næringsrikt produkt. Nudlene inneholder fett, men dette er stort sett ugunstig fett fra palmeolje. Palmeolje inneholder mye mettet fett og er uheldig for hjertet og helsen.

Porsjonsnudler er kort og godt en kilde til raske karbohydrater og uheldig fett.

I tillegg er de tilsatt en del salt som vi allerede får nok av i kosten. Krydderposen inneholder ofte sukker, salt, palmeolje og smaksforsterke i tillegg andre tilsetningsstoffer. Dette er rett og slett ingredienser eller næringsstoff som ikke kan anbefales.

''

Forstår mer nå.

Men hvis en sammenlikner middagsnudler (som ifølge testen her er mye sunnere enn de fleste porsjonsnudlene) - så forstår jeg fremdeles ikke helt forskjellen på dem og pasta. Begge deler består av hvete, egg og litt annet?

Dette var jo informativt :-) Takk!

''Ingen av porsjonsnudlene inneholder fullkorn og fiberinnholdet er derfor lavt. Det vil også si et mindre næringsrikt produkt. Nudlene inneholder fett, men dette er stort sett ugunstig fett fra palmeolje. Palmeolje inneholder mye mettet fett og er uheldig for hjertet og helsen.

Porsjonsnudler er kort og godt en kilde til raske karbohydrater og uheldig fett.

I tillegg er de tilsatt en del salt som vi allerede får nok av i kosten. Krydderposen inneholder ofte sukker, salt, palmeolje og smaksforsterke i tillegg andre tilsetningsstoffer. Dette er rett og slett ingredienser eller næringsstoff som ikke kan anbefales.

''

Forstår mer nå.

Men hvis en sammenlikner middagsnudler (som ifølge testen her er mye sunnere enn de fleste porsjonsnudlene) - så forstår jeg fremdeles ikke helt forskjellen på dem og pasta. Begge deler består av hvete, egg og litt annet?

Du har helt rett, det er ikke rare forskjellen på pasta og nudler, og både nudler og pasta varierer på innhold. Noe pasta tilsettes egg (lettere å bake ut), knust tomat (rød farge) eller spinat (grønn farge), annet ikke, og det brukes både fullkorn, hvetemel og durumhvete, alt etter som. Nudler er på en måte asiatenes pasta, og lages både av ris og hvete, og også her tilsettes egg for bedre smak og jevnere deig. Også på pastafronten er ferskvare å foretrekke by the way... ;-)

Du har helt rett, det er ikke rare forskjellen på pasta og nudler, og både nudler og pasta varierer på innhold. Noe pasta tilsettes egg (lettere å bake ut), knust tomat (rød farge) eller spinat (grønn farge), annet ikke, og det brukes både fullkorn, hvetemel og durumhvete, alt etter som. Nudler er på en måte asiatenes pasta, og lages både av ris og hvete, og også her tilsettes egg for bedre smak og jevnere deig. Også på pastafronten er ferskvare å foretrekke by the way... ;-)

''Nudler er på en måte asiatenes pasta, og lages både av ris og hvete, og også her tilsettes egg for bedre smak og jevnere deig. ''

OK - så da er det egentlig mer Asia kontra Europa det er snakk om - og at store variasjoner finnes i begge verdensdeler? :-)

Vi kalte forresten nudler "parykk" da jeg var barn/ungdom :-)

Annonse

''Nudler er på en måte asiatenes pasta, og lages både av ris og hvete, og også her tilsettes egg for bedre smak og jevnere deig. ''

OK - så da er det egentlig mer Asia kontra Europa det er snakk om - og at store variasjoner finnes i begge verdensdeler? :-)

Vi kalte forresten nudler "parykk" da jeg var barn/ungdom :-)

Jepp, det stemmer. Derfor må man lese innhooldsoversikten på hver pakke om man vil vite hva man har i seg. "Vegetabilsk fett" høres sunt ut, men er som regel palmeolje som ikke er spesielt sunt. Dette finner du masse av i Mr. Lee.

''Vi kalte forresten nudler "parykk" da jeg var barn/ungdom :-)'' Hihi, søtt :)

Det trodde jeg vel også egentlig før jeg søkte litt - men burde kanskje være et hint at de kan spises som snacks tørre - mens man jo ikke ville funnet på det med makaroni og spaghetti ;-)

''at de kan spises som snacks tørre - mens man jo ikke ville funnet på det med makaroni og spaghetti ;-)''

Hehe, Typisk telefonsamtale med 11-åringen min - jeg er på jobb og vil forsikre meg om at han har spist litt før han drar på fotballtrening:

Jeg: "Har du spist da?"

11-åringen: "Jada!"

Jeg: "Hva da?"

11-åringen: "Spaghetti"

Jeg: "Kokte du den?"

11-åringen: "Neeei"

''det var for å kjenne forskjellen fra den steinharde, relativt smakløse spaghettien. Når noe smaker omtrent som snacks - så er det som regel ugler i mosen...''

Eller nudler i mosen... *ha ha* Jeg tror jeg står over, å stappe meg med palmefett og salt er ikke noe jeg føler noen sterk trang til. :o)

'' å stappe meg med palmefett og salt er ikke noe jeg føler noen sterk trang til.''

Ikke jeg heller :P

Det jeg skrev var jo som en kommentar til dem som ikke hadde tenkt over at det var særlig forskjellig fra pasta...

''Nudler er på en måte asiatenes pasta, og lages både av ris og hvete, og også her tilsettes egg for bedre smak og jevnere deig. ''

OK - så da er det egentlig mer Asia kontra Europa det er snakk om - og at store variasjoner finnes i begge verdensdeler? :-)

Vi kalte forresten nudler "parykk" da jeg var barn/ungdom :-)

Ugh, jeg hørte en kommentar fra en jente på t-banen engang om krøllene mine:

'Mamma, se! Det ser ut som nudler!'

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...