Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Jeg fikk en pakke ekstra lekker pasta i gave som jeg tenkte å bruke når jeg får besøk av ei venninne en kveld. Har noen en knakende god oppskrift der det passer med stilig pasta? Gjerne noe kjøtt som kan marineres og stekes (har god tid til dette) - og saus til - eller noe helt annet? Til to personer. Venninna mi tåler ikke hvitløk - ellers er alle tips velkommen! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Jeg har en knallgod oppskrift på pasta med blåskjell som er noe av det kjappeste og enkleste du kan lage. Trenger ikke lages med hvitløk. Er det noe? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304670 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Jeg har en knallgod oppskrift på pasta med blåskjell som er noe av det kjappeste og enkleste du kan lage. Trenger ikke lages med hvitløk. Er det noe? Er litt skeptisk til blåskjell etter at jeg spiste et som var fordervet i fjor. Er litt usikker på om venninna mi liker det... Har du noe annet å foreslå? hilsen pinglete prust 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Liker du scampi da? Har en god en der... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304673 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Liker du scampi da? Har en god en der... Ja takk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304677 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Stek bacon i biter, sprøstekt (en pakke). Stek biter av kyllinfileter (2 stk til dere) Valgfritt med fersk champignon som kuttes og stekes. Kok pastaen og rør inn ett glass Genovese basilikum....shit hva heter det..sånn grønn pasta saus...du kan lage det selv eller kjøpe den jeg har foreslått, den er kjempegod. Pesto! Basilikum pesto! Serveres så nylaget som mulig, pasta på ett fat med kylling/bacon blandingen oppå. Veldig godt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Stek bacon i biter, sprøstekt (en pakke). Stek biter av kyllinfileter (2 stk til dere) Valgfritt med fersk champignon som kuttes og stekes. Kok pastaen og rør inn ett glass Genovese basilikum....shit hva heter det..sånn grønn pasta saus...du kan lage det selv eller kjøpe den jeg har foreslått, den er kjempegod. Pesto! Basilikum pesto! Serveres så nylaget som mulig, pasta på ett fat med kylling/bacon blandingen oppå. Veldig godt! Høres kjempegodt ut! Tusen takk for tips :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304688 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Høres kjempegodt ut! Tusen takk for tips :-) :-) Alle jeg har servert det til vil ha oppskriften. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304689 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Ja takk :-) Jeg marinerer scampiene i en blanding av hakket fesk ingefær, hakket chili på glass (passe sterk), sitronsaft, olje, litt sukker og salt, og dette er det første jeg gjør slik at det får trekke litt. Deretter steker jeg sopp og legger tilside før jeg gir rød paprika skjært i tynne staver, chalottløk i tynne båter og sukkererter (evt grønne erter) et raskt oppkok. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke kok for lenge. Hell over fløte og krydre med salt og pepper, sett tilside. Sett på pasta (gjerne fesk båndspagetti) og løft skampiene opp av marinaden uten at chilien og ingefæren blir med (de brenner seg lett ved steking og du heller derfor marinaden over i sausen og gir den et lite oppkok). Gi scampiene en kjapp fres i panna til de blir røde (ikke for lenge, da blir de tørre). Pastaen er nå klar, anrett på talerkener, hell over saus og legg scampiene på toppen - dryss evt litt fersk hakket persille og parmesan på toppen og voila; fest 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Jeg marinerer scampiene i en blanding av hakket fesk ingefær, hakket chili på glass (passe sterk), sitronsaft, olje, litt sukker og salt, og dette er det første jeg gjør slik at det får trekke litt. Deretter steker jeg sopp og legger tilside før jeg gir rød paprika skjært i tynne staver, chalottløk i tynne båter og sukkererter (evt grønne erter) et raskt oppkok. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke kok for lenge. Hell over fløte og krydre med salt og pepper, sett tilside. Sett på pasta (gjerne fesk båndspagetti) og løft skampiene opp av marinaden uten at chilien og ingefæren blir med (de brenner seg lett ved steking og du heller derfor marinaden over i sausen og gir den et lite oppkok). Gi scampiene en kjapp fres i panna til de blir røde (ikke for lenge, da blir de tørre). Pastaen er nå klar, anrett på talerkener, hell over saus og legg scampiene på toppen - dryss evt litt fersk hakket persille og parmesan på toppen og voila; fest Mmmmm! Dette høres knallgodt ut! Men den sausen - du bruker bare fløte som væske da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Er litt skeptisk til blåskjell etter at jeg spiste et som var fordervet i fjor. Er litt usikker på om venninna mi liker det... Har du noe annet å foreslå? hilsen pinglete prust Åsså du som er sørlandsjente, da! Da foreslår jeg en skikkelig god carbonara. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Åsså du som er sørlandsjente, da! Da foreslår jeg en skikkelig god carbonara. Oppskrift, please :-) Den opplevelsen jeg hadde med det dårlige blåskjellet var bare helt grusom. Jeg og guttungen spiste på et utested før en konsert i fjor - og jeg hadde spist opp nesten hele tallerkenen med fiskesuppe. Vi satt og pratet og koste oss. Så tok jeg det siste blåskjellet i munnen. I det jeg kjente det i munnen, så merket jeg først konsistensen, så smaken.... Spyttet det ut - og det så faktisk ut som bæsj! Og smakte (trolig) slik og. Helt bedervet og råttent var det :-(((( Må få litt mer avstand til den opplevelsen - så skal jeg nok spise blåskjell igjen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304798 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Oppskrift, please :-) Den opplevelsen jeg hadde med det dårlige blåskjellet var bare helt grusom. Jeg og guttungen spiste på et utested før en konsert i fjor - og jeg hadde spist opp nesten hele tallerkenen med fiskesuppe. Vi satt og pratet og koste oss. Så tok jeg det siste blåskjellet i munnen. I det jeg kjente det i munnen, så merket jeg først konsistensen, så smaken.... Spyttet det ut - og det så faktisk ut som bæsj! Og smakte (trolig) slik og. Helt bedervet og råttent var det :-(((( Må få litt mer avstand til den opplevelsen - så skal jeg nok spise blåskjell igjen. Skjønner at det var ekkelt Jeg elsker blåskjell, og de er ekstra fine nå om vinteren. Prøv Gordon Ramsays carbonara. Hans oppskrifter slår veldig sjelden feil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304802 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Mmmmm! Dette høres knallgodt ut! Men den sausen - du bruker bare fløte som væske da? Jeg bruker soyafløte som er tynnere enn vanlig husholdningsfløte, men ville nok tynnet den litt med vann eller fiskekraft (kokt på scampiskallet og løkavskjæret foreksempel) om jeg brukte vanlig fløte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304808 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Skjønner at det var ekkelt Jeg elsker blåskjell, og de er ekstra fine nå om vinteren. Prøv Gordon Ramsays carbonara. Hans oppskrifter slår veldig sjelden feil. Som du sier er det AKKURAT NÅ man skal spise både skalldyr og fisk. Reker, sjøkreps og blåskjell for å nevne noe har jo mye dårligere kvalitet om sommeren når vi spiser mest av det 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304809 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Som du sier er det AKKURAT NÅ man skal spise både skalldyr og fisk. Reker, sjøkreps og blåskjell for å nevne noe har jo mye dårligere kvalitet om sommeren når vi spiser mest av det Nemlig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304811 Del på andre sider Flere delingsvalg…
alida Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 :-) Alle jeg har servert det til vil ha oppskriften. Skal prøves:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304864 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Jeg har en knallgod oppskrift på pasta med blåskjell som er noe av det kjappeste og enkleste du kan lage. Trenger ikke lages med hvitløk. Er det noe? Jeg vil gjerne ha den ;O) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304886 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Psyk av alt Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 Skal prøves:-) :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304889 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.