Gå til innhold

En god pastarett


Anbefalte innlegg

Jeg fikk en pakke ekstra lekker pasta i gave som jeg tenkte å bruke når jeg får besøk av ei venninne en kveld.

Har noen en knakende god oppskrift der det passer med stilig pasta?

Gjerne noe kjøtt som kan marineres og stekes (har god tid til dette) - og saus til - eller noe helt annet?

Til to personer. Venninna mi tåler ikke hvitløk - ellers er alle tips velkommen!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har en knallgod oppskrift på pasta med blåskjell som er noe av det kjappeste og enkleste du kan lage. Trenger ikke lages med hvitløk. Er det noe? :)

Er litt skeptisk til blåskjell etter at jeg spiste et som var fordervet i fjor. Er litt usikker på om venninna mi liker det...

Har du noe annet å foreslå?

hilsen pinglete prust

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304672
Del på andre sider

Gjest Psyk av alt

Stek bacon i biter, sprøstekt (en pakke). Stek biter av kyllinfileter (2 stk til dere) Valgfritt med fersk champignon som kuttes og stekes.

Kok pastaen og rør inn ett glass Genovese basilikum....shit hva heter det..sånn grønn pasta saus...du kan lage det selv eller kjøpe den jeg har foreslått, den er kjempegod.

Pesto! Basilikum pesto!

Serveres så nylaget som mulig, pasta på ett fat med kylling/bacon blandingen oppå.

Veldig godt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304685
Del på andre sider

Annonse

Stek bacon i biter, sprøstekt (en pakke). Stek biter av kyllinfileter (2 stk til dere) Valgfritt med fersk champignon som kuttes og stekes.

Kok pastaen og rør inn ett glass Genovese basilikum....shit hva heter det..sånn grønn pasta saus...du kan lage det selv eller kjøpe den jeg har foreslått, den er kjempegod.

Pesto! Basilikum pesto!

Serveres så nylaget som mulig, pasta på ett fat med kylling/bacon blandingen oppå.

Veldig godt!

Høres kjempegodt ut! Tusen takk for tips :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304688
Del på andre sider

Ja takk :-)

Jeg marinerer scampiene i en blanding av hakket fesk ingefær, hakket chili på glass (passe sterk), sitronsaft, olje, litt sukker og salt, og dette er det første jeg gjør slik at det får trekke litt. Deretter steker jeg sopp og legger tilside før jeg gir rød paprika skjært i tynne staver, chalottløk i tynne båter og sukkererter (evt grønne erter) et raskt oppkok. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke kok for lenge. Hell over fløte og krydre med salt og pepper, sett tilside. Sett på pasta (gjerne fesk båndspagetti) og løft skampiene opp av marinaden uten at chilien og ingefæren blir med (de brenner seg lett ved steking og du heller derfor marinaden over i sausen og gir den et lite oppkok). Gi scampiene en kjapp fres i panna til de blir røde (ikke for lenge, da blir de tørre). Pastaen er nå klar, anrett på talerkener, hell over saus og legg scampiene på toppen - dryss evt litt fersk hakket persille og parmesan på toppen og voila; fest :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304690
Del på andre sider

Jeg marinerer scampiene i en blanding av hakket fesk ingefær, hakket chili på glass (passe sterk), sitronsaft, olje, litt sukker og salt, og dette er det første jeg gjør slik at det får trekke litt. Deretter steker jeg sopp og legger tilside før jeg gir rød paprika skjært i tynne staver, chalottløk i tynne båter og sukkererter (evt grønne erter) et raskt oppkok. Grønnsakene skal ha litt tyggemotstand, så ikke kok for lenge. Hell over fløte og krydre med salt og pepper, sett tilside. Sett på pasta (gjerne fesk båndspagetti) og løft skampiene opp av marinaden uten at chilien og ingefæren blir med (de brenner seg lett ved steking og du heller derfor marinaden over i sausen og gir den et lite oppkok). Gi scampiene en kjapp fres i panna til de blir røde (ikke for lenge, da blir de tørre). Pastaen er nå klar, anrett på talerkener, hell over saus og legg scampiene på toppen - dryss evt litt fersk hakket persille og parmesan på toppen og voila; fest :)

Mmmmm! Dette høres knallgodt ut!

Men den sausen - du bruker bare fløte som væske da?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304693
Del på andre sider

Er litt skeptisk til blåskjell etter at jeg spiste et som var fordervet i fjor. Er litt usikker på om venninna mi liker det...

Har du noe annet å foreslå?

hilsen pinglete prust

Åsså du som er sørlandsjente, da! ;)

Da foreslår jeg en skikkelig god carbonara. :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304789
Del på andre sider

Åsså du som er sørlandsjente, da! ;)

Da foreslår jeg en skikkelig god carbonara. :)

Oppskrift, please :-)

Den opplevelsen jeg hadde med det dårlige blåskjellet var bare helt grusom. Jeg og guttungen spiste på et utested før en konsert i fjor - og jeg hadde spist opp nesten hele tallerkenen med fiskesuppe.

Vi satt og pratet og koste oss. Så tok jeg det siste blåskjellet i munnen. I det jeg kjente det i munnen, så merket jeg først konsistensen, så smaken.... Spyttet det ut - og det så faktisk ut som bæsj! Og smakte (trolig) slik og. Helt bedervet og råttent var det :-((((

Må få litt mer avstand til den opplevelsen - så skal jeg nok spise blåskjell igjen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304798
Del på andre sider

Oppskrift, please :-)

Den opplevelsen jeg hadde med det dårlige blåskjellet var bare helt grusom. Jeg og guttungen spiste på et utested før en konsert i fjor - og jeg hadde spist opp nesten hele tallerkenen med fiskesuppe.

Vi satt og pratet og koste oss. Så tok jeg det siste blåskjellet i munnen. I det jeg kjente det i munnen, så merket jeg først konsistensen, så smaken.... Spyttet det ut - og det så faktisk ut som bæsj! Og smakte (trolig) slik og. Helt bedervet og råttent var det :-((((

Må få litt mer avstand til den opplevelsen - så skal jeg nok spise blåskjell igjen.

Skjønner at det var ekkelt :( Jeg elsker blåskjell, og de er ekstra fine nå om vinteren.

Prøv Gordon Ramsays carbonara. Hans oppskrifter slår veldig sjelden feil. :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304802
Del på andre sider

Annonse

Mmmmm! Dette høres knallgodt ut!

Men den sausen - du bruker bare fløte som væske da?

Jeg bruker soyafløte som er tynnere enn vanlig husholdningsfløte, men ville nok tynnet den litt med vann eller fiskekraft (kokt på scampiskallet og løkavskjæret foreksempel) om jeg brukte vanlig fløte :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304808
Del på andre sider

Skjønner at det var ekkelt :( Jeg elsker blåskjell, og de er ekstra fine nå om vinteren.

Prøv Gordon Ramsays carbonara. Hans oppskrifter slår veldig sjelden feil. :)

Som du sier er det AKKURAT NÅ man skal spise både skalldyr og fisk. Reker, sjøkreps og blåskjell for å nevne noe har jo mye dårligere kvalitet om sommeren når vi spiser mest av det :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/376285-en-god-pastarett/#findComment-3304809
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...