carmela Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Hvordan effektiviserer du brødbakingen? Bruker du maskin? Jeg har prøvd to typer brødmaskin, men ingen av dem blir stekt på toppen dessuten bruker de lang tid og støyer... Bruker du ferdig brødmix, eller lager du det selv? I tilfelle, har du en bra oppskrift? Også, hvor mange brød lager du om gangen? Er det plass til tre i en vanlig ovn? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bakemester harepus Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Jeg synes helt klart at ferdig-posen Havrebrød (tror det er fra Møllerens) er best både i forhold til effektivitet og smak. Alt blandes i maskin og eltes i den i 5 min. Helles rett over i former. Deretter heving, og så rett i ovnen. Det blir to brød. Enkelt og greit og ikke noe søl. Lang holdbarhet og er "saftige", altså ikke tørre. De fleste ovner rommer mer enn to brød. Good luck! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3316970 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Jeg baker selv uten brødmaskin og syns brødet blir kjempegodt (selv om jr og mannen har begynt å kjøpe selv hvilket er et sikkert tegn på at jeg bør erstatte en del av grovbaksten med hvetemel hehe). Jeg heller 1,5 liter lunken veske (enten kun vann eller 7,5 dl syrnet kefir og 7,5 dl vann), 1 pose tørrgjær, 2 ts salt, 2 ts honning, en liten neve solsikkefrø/ linfrø/ sesamfrø/ gresskarkjerner + en real neve bjørns lettkokte havregryn. Deretter heller jeg i en dæsj fiberbakst og en dæsj grovbakst før jeg jevner deigen med hvetemel til den blir passe fast. Min deig er løs, så jeg baker ikke ut brødene men "heller" deigen over i tre former og fukter deigen med vann på toppen (gir sprø skorpe). Deretter hever jeg brødene i 30-45 min før jeg steker dem på 190 grader midt i ovnen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3316984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel. Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne. Oppskrift: Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann. 50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre) 4 ss olivenolje 4 ts salt 360 gr hvetekli (kruskakli) 1440 gram hvetemel Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min) Stek 1 time ved 180 grader Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams". 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317038 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest luftslott Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Jeg baker rundstykker fordi vi sjelden spiser opp et brød før det er tørt, men oppskriften kan helt fint brukes til brød. 1 boks yoghurt naturell 5 dl vann 1 spiseskje sirup løst i vann 1/2 pk fersk gjær 1 dl havregryn og havrekli 1 dl rugmel(blandet grovt) 1 dl byggmel(kan byttes ut med mer havremel) 1 dl havremel 1 dl blandet grovt hvetemel siktet hvetemel til deigen er passe Ellers har jeg helt dilla på no-knead bread for tiden, det blir så godt! Og det er enkelt å variere:-) http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317048 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Maskin type stor kenwood, ferdig blanding havrebrød, fire om gangen, baker tolv i en vending. Og har tre i ovnen samtidig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel. Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne. Oppskrift: Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann. 50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre) 4 ss olivenolje 4 ts salt 360 gr hvetekli (kruskakli) 1440 gram hvetemel Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min) Stek 1 time ved 180 grader Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams". Her i huset er de heller ikke særlig begeistret for veldig grove og kornete brød, så takk for oppskrift! Baker ikke, men har stadig ambisjoner... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317064 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hulderen Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Bruker ikke brømaskin og blander melet selv. Jeg baker 4 brød om gangen og steker dem i en langpanne. Så fryses 3 av dem. Brødene er like gode når de har blitt tint, i motsetning til mange kjøpebrød som jeg syns taper seg etter frysing. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317083 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Bruker ikke brømaskin og blander melet selv. Jeg baker 4 brød om gangen og steker dem i en langpanne. Så fryses 3 av dem. Brødene er like gode når de har blitt tint, i motsetning til mange kjøpebrød som jeg syns taper seg etter frysing. Kan du gi meg oppskrift og instruksjon? 4 brød om gangen hørtes veldig effektivt ut 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317333 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Maskin type stor kenwood, ferdig blanding havrebrød, fire om gangen, baker tolv i en vending. Og har tre i ovnen samtidig. Kenwood brødbakemaskin? Har en sånn selv, tror den heter BMA 25S, men kan ikke se for meg at den kan romme 4 brød? Hvordan gjør du det eksakt? 12 i en vending, dette må jeg også prøve! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg baker rundstykker fordi vi sjelden spiser opp et brød før det er tørt, men oppskriften kan helt fint brukes til brød. 1 boks yoghurt naturell 5 dl vann 1 spiseskje sirup løst i vann 1/2 pk fersk gjær 1 dl havregryn og havrekli 1 dl rugmel(blandet grovt) 1 dl byggmel(kan byttes ut med mer havremel) 1 dl havremel 1 dl blandet grovt hvetemel siktet hvetemel til deigen er passe Ellers har jeg helt dilla på no-knead bread for tiden, det blir så godt! Og det er enkelt å variere:-) http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html Dette hørtes spennende ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel. Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne. Oppskrift: Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann. 50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre) 4 ss olivenolje 4 ts salt 360 gr hvetekli (kruskakli) 1440 gram hvetemel Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min) Stek 1 time ved 180 grader Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams". Takk! Må testes 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317336 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg baker selv uten brødmaskin og syns brødet blir kjempegodt (selv om jr og mannen har begynt å kjøpe selv hvilket er et sikkert tegn på at jeg bør erstatte en del av grovbaksten med hvetemel hehe). Jeg heller 1,5 liter lunken veske (enten kun vann eller 7,5 dl syrnet kefir og 7,5 dl vann), 1 pose tørrgjær, 2 ts salt, 2 ts honning, en liten neve solsikkefrø/ linfrø/ sesamfrø/ gresskarkjerner + en real neve bjørns lettkokte havregryn. Deretter heller jeg i en dæsj fiberbakst og en dæsj grovbakst før jeg jevner deigen med hvetemel til den blir passe fast. Min deig er løs, så jeg baker ikke ut brødene men "heller" deigen over i tre former og fukter deigen med vann på toppen (gir sprø skorpe). Deretter hever jeg brødene i 30-45 min før jeg steker dem på 190 grader midt i ovnen Hørtes lurt ut, takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317337 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 18. mars 2012 Del Skrevet 18. mars 2012 Kenwood brødbakemaskin? Har en sånn selv, tror den heter BMA 25S, men kan ikke se for meg at den kan romme 4 brød? Hvordan gjør du det eksakt? 12 i en vending, dette må jeg også prøve! Nei nei, altså jeg har en stor Kenwood kjøkkenmaskin! Med stålbolle og eltekrok. Den blander og elter fire brød om gangen. :0) Og så bare ruller jeg dem fint ut og putter i brødform etterpå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 18. mars 2012 Del Skrevet 18. mars 2012 Hørtes lurt ut, takk! Må nok bare innse at jeg har misslykkes med her-i-huset-liker-vi-grovbrød-intensjonen, og heller være superfornøyd med at begge endte opp med både å spise og like fisk ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Nei nei, altså jeg har en stor Kenwood kjøkkenmaskin! Med stålbolle og eltekrok. Den blander og elter fire brød om gangen. :0) Og så bare ruller jeg dem fint ut og putter i brødform etterpå. Ahaa, selvfølgelig! Jeg har Wilfa brødmaskin, tenkte litt feil.. Tror jeg må vurdere å skaffe en slik kjøkkenmaskin istedenfor da Hvilken modell er det? OG hva annet kan den brukes til? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317688 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Må nok bare innse at jeg har misslykkes med her-i-huset-liker-vi-grovbrød-intensjonen, og heller være superfornøyd med at begge endte opp med både å spise og like fisk ;-) Hehe:) Men dette med løs deig som helles over i formen, hvordan blir dette til forskjell fra vanlig deig? Altså enderesultatet 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
carmela Skrevet 18. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg synes helt klart at ferdig-posen Havrebrød (tror det er fra Møllerens) er best både i forhold til effektivitet og smak. Alt blandes i maskin og eltes i den i 5 min. Helles rett over i former. Deretter heving, og så rett i ovnen. Det blir to brød. Enkelt og greit og ikke noe søl. Lang holdbarhet og er "saftige", altså ikke tørre. De fleste ovner rommer mer enn to brød. Good luck! Dette hørtes ut som en smart løsning 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317691 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 18. mars 2012 Del Skrevet 18. mars 2012 Hehe:) Men dette med løs deig som helles over i formen, hvordan blir dette til forskjell fra vanlig deig? Altså enderesultatet Jeg syns helle-over-i-formen-brødene blir MYE saftigere enn bake-ut-brødene. Også jeg setter deigen i Kenwood kjøkkenmasin og lar dem heve i bollen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317696 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 19. mars 2012 Del Skrevet 19. mars 2012 Ahaa, selvfølgelig! Jeg har Wilfa brødmaskin, tenkte litt feil.. Tror jeg må vurdere å skaffe en slik kjøkkenmaskin istedenfor da Hvilken modell er det? OG hva annet kan den brukes til? Kenwood 600 Major står det på maskinen min. Den kom med sånn saftblander bak og kjøttkvern. Jeg bruker den til brød, kjøttkaker, kaker, vaffelrøre, og alt mulig man må bruke litt kraft på å rote ihop. :0) Deler kan skaffes utenom så maskinen er like god etter mange år. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/#findComment-3317758 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.