Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hvordan effektiviserer du brødbakingen?

Bruker du maskin? Jeg har prøvd to typer brødmaskin, men ingen av dem blir stekt på toppen dessuten bruker de lang tid og støyer...

Bruker du ferdig brødmix, eller lager du det selv? I tilfelle, har du en bra oppskrift?

Også, hvor mange brød lager du om gangen? Er det plass til tre i en vanlig ovn?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/377293-dere-som-baker-br%C3%B8d-selv/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest bakemester harepus

Jeg synes helt klart at ferdig-posen Havrebrød (tror det er fra Møllerens) er best både i forhold til effektivitet og smak.

Alt blandes i maskin og eltes i den i 5 min. Helles rett over i former. Deretter heving, og så rett i ovnen. Det blir to brød. Enkelt og greit og ikke noe søl.

Lang holdbarhet og er "saftige", altså ikke tørre.

De fleste ovner rommer mer enn to brød.

Good luck!

Gjest Kayia

Jeg baker selv uten brødmaskin og syns brødet blir kjempegodt (selv om jr og mannen har begynt å kjøpe selv hvilket er et sikkert tegn på at jeg bør erstatte en del av grovbaksten med hvetemel hehe).

Jeg heller 1,5 liter lunken veske (enten kun vann eller 7,5 dl syrnet kefir og 7,5 dl vann), 1 pose tørrgjær, 2 ts salt, 2 ts honning, en liten neve solsikkefrø/ linfrø/ sesamfrø/ gresskarkjerner + en real neve bjørns lettkokte havregryn. Deretter heller jeg i en dæsj fiberbakst og en dæsj grovbakst før jeg jevner deigen med hvetemel til den blir passe fast. Min deig er løs, så jeg baker ikke ut brødene men "heller" deigen over i tre former og fukter deigen med vann på toppen (gir sprø skorpe). Deretter hever jeg brødene i 30-45 min før jeg steker dem på 190 grader midt i ovnen :)

tzatziki1365380058

Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv

Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel.

Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne.

Oppskrift:

Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann.

50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre)

4 ss olivenolje

4 ts salt

360 gr hvetekli (kruskakli)

1440 gram hvetemel

Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min)

Stek 1 time ved 180 grader

Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams".

Gjest luftslott

Jeg baker rundstykker fordi vi sjelden spiser opp et brød før det er tørt, men oppskriften kan helt fint brukes til brød.

1 boks yoghurt naturell

5 dl vann

1 spiseskje sirup løst i vann

1/2 pk fersk gjær

1 dl havregryn og havrekli

1 dl rugmel(blandet grovt)

1 dl byggmel(kan byttes ut med mer havremel)

1 dl havremel

1 dl blandet grovt hvetemel

siktet hvetemel til deigen er passe

Ellers har jeg helt dilla på no-knead bread for tiden, det blir så godt! Og det er enkelt å variere:-)

http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html

Annonse

Gjest Elextra

Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv

Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel.

Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne.

Oppskrift:

Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann.

50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre)

4 ss olivenolje

4 ts salt

360 gr hvetekli (kruskakli)

1440 gram hvetemel

Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min)

Stek 1 time ved 180 grader

Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams".

Her i huset er de heller ikke særlig begeistret for veldig grove og kornete brød, så takk for oppskrift! Baker ikke, men har stadig ambisjoner...

Bruker ikke brømaskin og blander melet selv. Jeg baker 4 brød om gangen og steker dem i en langpanne. Så fryses 3 av dem. Brødene er like gode når de har blitt tint, i motsetning til mange kjøpebrød som jeg syns taper seg etter frysing.

Kan du gi meg oppskrift og instruksjon? 4 brød om gangen hørtes veldig effektivt ut :D

Maskin type stor kenwood, ferdig blanding havrebrød, fire om gangen, baker tolv i en vending. Og har tre i ovnen samtidig.

Kenwood brødbakemaskin? Har en sånn selv, tror den heter BMA 25S, men kan ikke se for meg at den kan romme 4 brød? Hvordan gjør du det eksakt?

12 i en vending, dette må jeg også prøve!

Jeg baker rundstykker fordi vi sjelden spiser opp et brød før det er tørt, men oppskriften kan helt fint brukes til brød.

1 boks yoghurt naturell

5 dl vann

1 spiseskje sirup løst i vann

1/2 pk fersk gjær

1 dl havregryn og havrekli

1 dl rugmel(blandet grovt)

1 dl byggmel(kan byttes ut med mer havremel)

1 dl havremel

1 dl blandet grovt hvetemel

siktet hvetemel til deigen er passe

Ellers har jeg helt dilla på no-knead bread for tiden, det blir så godt! Og det er enkelt å variere:-)

http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html

Dette hørtes spennende ut!

Jeg baker brød selv. Har eksperimentert med en rekke oppskrifter, men har kommet frem til at en veldig enkel uten frø osv, er best for oss. Ungene er ikke overbegeistret for frø osv

Jeg bruker 20 % hvetekli i brødene, og 80 % hvetemel (ca). Da tilsvarer det fullgrovt brød, altså slik det ville vært om alt brødet ble bakt med kun sammalt mel. Men det hever bedre med kli/hvetemel-kombinasjonen enne det gjør med 100% sammalt mel.

Baker 4 brød om gangen, og steker i langpanne.

Oppskrift:

Ca 1,4 liter væske (kanskje litt mindre). Jeg bruker 1 liter melk, resten vann.

50- 75 gram gjær (Jeg bruker fersk hvis jeg har - synes det funker bedre)

4 ss olivenolje

4 ts salt

360 gr hvetekli (kruskakli)

1440 gram hvetemel

Lag vanlig gjærdeig, hev, form til 4 brød, legg i langpanne med olje mellom brødene, hev igjen (45- 60 min)

Stek 1 time ved 180 grader

Blir gode, grove matpakkebrød uten "krimskrams".

Takk! Må testes :)

Jeg baker selv uten brødmaskin og syns brødet blir kjempegodt (selv om jr og mannen har begynt å kjøpe selv hvilket er et sikkert tegn på at jeg bør erstatte en del av grovbaksten med hvetemel hehe).

Jeg heller 1,5 liter lunken veske (enten kun vann eller 7,5 dl syrnet kefir og 7,5 dl vann), 1 pose tørrgjær, 2 ts salt, 2 ts honning, en liten neve solsikkefrø/ linfrø/ sesamfrø/ gresskarkjerner + en real neve bjørns lettkokte havregryn. Deretter heller jeg i en dæsj fiberbakst og en dæsj grovbakst før jeg jevner deigen med hvetemel til den blir passe fast. Min deig er løs, så jeg baker ikke ut brødene men "heller" deigen over i tre former og fukter deigen med vann på toppen (gir sprø skorpe). Deretter hever jeg brødene i 30-45 min før jeg steker dem på 190 grader midt i ovnen :)

Hørtes lurt ut, takk!

Annonse

Kenwood brødbakemaskin? Har en sånn selv, tror den heter BMA 25S, men kan ikke se for meg at den kan romme 4 brød? Hvordan gjør du det eksakt?

12 i en vending, dette må jeg også prøve!

Nei nei, altså jeg har en stor Kenwood kjøkkenmaskin! Med stålbolle og eltekrok. Den blander og elter fire brød om gangen. :0) Og så bare ruller jeg dem fint ut og putter i brødform etterpå.

Nei nei, altså jeg har en stor Kenwood kjøkkenmaskin! Med stålbolle og eltekrok. Den blander og elter fire brød om gangen. :0) Og så bare ruller jeg dem fint ut og putter i brødform etterpå.

Ahaa, selvfølgelig! Jeg har Wilfa brødmaskin, tenkte litt feil.. :P

Tror jeg må vurdere å skaffe en slik kjøkkenmaskin istedenfor da ;) Hvilken modell er det? OG hva annet kan den brukes til?

Må nok bare innse at jeg har misslykkes med her-i-huset-liker-vi-grovbrød-intensjonen, og heller være superfornøyd med at begge endte opp med både å spise og like fisk ;-)

Hehe:)

Men dette med løs deig som helles over i formen, hvordan blir dette til forskjell fra vanlig deig? Altså enderesultatet

Jeg synes helt klart at ferdig-posen Havrebrød (tror det er fra Møllerens) er best både i forhold til effektivitet og smak.

Alt blandes i maskin og eltes i den i 5 min. Helles rett over i former. Deretter heving, og så rett i ovnen. Det blir to brød. Enkelt og greit og ikke noe søl.

Lang holdbarhet og er "saftige", altså ikke tørre.

De fleste ovner rommer mer enn to brød.

Good luck!

Dette hørtes ut som en smart løsning :)

Gjest Kayia

Hehe:)

Men dette med løs deig som helles over i formen, hvordan blir dette til forskjell fra vanlig deig? Altså enderesultatet

Jeg syns helle-over-i-formen-brødene blir MYE saftigere enn bake-ut-brødene. Også jeg setter deigen i Kenwood kjøkkenmasin og lar dem heve i bollen :)

Ahaa, selvfølgelig! Jeg har Wilfa brødmaskin, tenkte litt feil.. :P

Tror jeg må vurdere å skaffe en slik kjøkkenmaskin istedenfor da ;) Hvilken modell er det? OG hva annet kan den brukes til?

Kenwood 600 Major står det på maskinen min. Den kom med sånn saftblander bak og kjøttkvern.

Jeg bruker den til brød, kjøttkaker, kaker, vaffelrøre, og alt mulig man må bruke litt kraft på å rote ihop. :0)

Deler kan skaffes utenom så maskinen er like god etter mange år.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...