Gå til innhold

Urinveisinfeksjon


anelia

Anbefalte innlegg

Plages veldig mye med urinveisinfeksjoner. Har brukt å få medisinen Trimetoprim mot dette med god effekt. Har også i en periode gått på en engangsdose per uke av denne medisinen (300 mg) som forebygging. Ser nå fra vedlagte artikkel at medisinering mot urinveisinfeksjon fører til økt risiko for brystkreft. Stemmer dette?

http://www.doktoronline.no/pub/articles/digestive/31124273.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sigurd Kulseng-Hanssen, gynekolog

Opplysningen om antibiotika og brystkreft var ukjent for meg. Jeg har bedt dr Stig Bruset orientere om sine opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sigurd Kulseng-Hanssen, gynekolog

Stig Bruset skriver: Tarmflora og kreft

Den finske professor Herman Adlercreutz, som arbeider ved Folkhelsan Research Senter, har i mange år studert hvordan kostfaktorer kan forebygge kreft. Han har særlig konsentrert seg om lignaner og isoflavonoider, som finnes blant annet i soyabønner og ulike kornprodukter. Befolkningen i land der forekomsten av brystkreft og prostatakreft er svært lave, har høye blodverdier av disse biologisk aktive stoffene. Det er også de siste årene publisert flere studier som viser en sammenheng mellom tarmfloraen i øvre del av tykktarmen og forekomsten av ovennevnte kreftformer samt tykktarmkreft. Tarmfloraen har blant annet innvirkning på hvordan østrogen og testosteron brytes ned og hvordan stoffer med hormonaktivitet reabsorberes gjennom tarmveggen. En markør for en sunn tarmflora er enterolakton (Enl), som kan måles i serum. Antibiotikabehandling fører til nedsatt enterolakton nivå i lengre tid. I en svensk undersøkelse ble det funnet lavt nivå hos kvinner med brystkreft som har gjennomgått mange antibiotikakurer for urinveisplager (Knekt et al. Br J Cancer 2000) og i en nylig publisert svensk undersøkelse av Hultén og medarbeidere fant man at enterolakton kunne beskytte mot brystkreft. Disse opplysningene ble presentert ved et symposium ved Universitetet i Oslo 27.3.01 av professor Adlercreutz og referat fra foredraget kan fås fra [email protected]

Som du ser finnes det indisier på at det kan være slik, men det er vanlig å kreve flere undersøkelser som er utført på forskjellige måter før man kan si at slik er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...