Gå til innhold

Vepsestikk og allergi


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Min sønn på 28 år tok for en del år siden en allergitest inkl. veps.Jeg fant papirene nå ved rydding og resultatet er H 0,62 og referanseverdi er under 0,35, klassifisert som RAST klasse 1 .Fastlegen ga ingen ytterligere informasjon og min sønn tror nå faren er over fordi han hadde så lite utslag på testen. Så vidt jeg vet har han ikke fått mer enn ett vepsestikk i sitt liv og da var han ca 7 år.og stikket ga en kraftig reaksjon den gangen. Er det ikke sånn at dette kan bli verre for hvert stikk han får og at han fortsatt bør være litt på vakt ? Jeg har sagt må oppsøke andre hvis han blir stukket og ikke være alene. Mor har fortsatt en liten bekymring. Hva er korrekt / hva mener du ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Allmennlege Kjell Vaage

Jeg forstår at man kan være bekymret for vepsestikk ettersom vi alle har hørt om personer som har fått alvorlige allergiske reaksjoner. Når det gjelder testing så gjelder det kun for dem som har hatt alvorlige og generelle reaksjoner som bør få det. Testsvar kan endre seg over tid og kan ofte gi falske positive svar. Derfor blir det galt å forholde seg til dette testresultatet for din sønn. Jeg ville derfor foreslå for ham og for de som har hatt kraftige eller alvorlige reaksjoner på insektstikk tidligere å ha med seg en \"nødhjelpspakke\" til selvbehandling. Den kan bestå av et antihistamin, f.eks. cetirizintabletter 2 stk. á 10 mg og kortikosteroidtabletter 2 stk. á 25 mg. Han bør ta kontakt med fastlegen for å få foreskrevet en resept på nevnte pakke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...