Gå til innhold

Bekymret


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei!

Jeg er ei kvinne på 37 som de siste to årene har hatt mange plager av ulik art.

Hodepine- som er undersøkt MR røntken for ca 6 mnd siden

Klump følelse i hals/svelg - undersøkt ved hjelp av ultralyd og CT røntken. Funn: knuter 2 stk skjoldbukkjertelen, utført biopsi. Normalt vev.

Brystbrann/ halsbrann - er henvist til gastropi. Hjertet er undersøkt ved hjelp av r- test, og belastnings EKG- ingen funn.

Ubehag under ribbena og vondt midt i brystet - lungerøntken utført- ingen funn.

Press i nedre deler av magen/ eggleder området med sterk stråling nedover begge lår. Føles som jeg har konstant gangsperre uten å ha vært fysisk aktiv - undersøkt eggledere hos gynekolog ved hjelp av ultralyd. Ingen funn.

Jeg føler meg slapp, og bruker mye av min tid bekymre meg over disse strålingene i bena. Er begynt føle meg som en hypokonder, og gruer meg oppsøke lege. Hva kan disse plagene være? Smertene i lårene er nesten borte på morgenen, men kommer snikende iløpet av dagen, og er verst på kvelden.

Mvh

Redd kvinne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Allmennlege Kjell Vaage

Hei bekymret pasient.

Dine mange plager forstår jeg godt kan gi grunnlag for bekymring og din fastlege har tatt deg på alvor og utredet etter beste evne.

I etterkant av alle utredninger er det kanskje lettere å sette ord på situasjonen din. Etter mange år i faget så kjenner jeg igjen flere av dine plager som kan opptre samtidig som hodepine, klump i halsen, brystbrann, brystsmerter og press, trykk i magen.

Hodepine er i en slik sammenheng ofte spenningshodepine. Klumpfølelse i halsen er det vi kaller globusfornemmelse og har sammenheng med økt spenning fra halsen uten kjent årsak. Tilsvarende med hele vårt fordøyelses system fra svelg, spiserør, mage til endetarm. Denne økte spenning kaller vi ofte irritabel tarm syndrom, selv om hele mage-tarm systemet er involvert. Det er ingen sykdom, men en økt aktivitet, spenning av ukjent årsak. Plagene dine er høyst reelle og oppfølgende samtaler med fastlegen er viktig for å avklare og eventuelt gi behandling over tid. Det er selvfølgelig flott at alle undersøkelser er bra, men det viktigste er at du får det bra og det kan du kun klare med et trygt samarbeid med din fastlege. God bedring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...