Gå til innhold

Bukplastikk - sånn gikk operasjonen!


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

I mange år har jeg tenkt på å korrigere arrene etter keisersnittene jeg tok med to av barna. Snittene delte magen i to fra navlen og ned, arret var grodd fast i muskulaturen under slik at det ble to pukler, og magen så ut som ei rompe :-(. I sommer bestemte jeg meg, og for snart tre uker siden tok jeg operasjonen.

 

Operasjonen gikk greit, og jeg kom hjem samme dag. Var fullstendig avhengig av hjelp til alt de første dagene. Kunne ikke holde mer enn en kopp, og måtte ha hjelp opp og ned av senga, opp og ned av stol, opp og ned på do. Fascinerende hvor mye en egentlig bruker magen til helt vanlige bevegelser, som en ikke legger merke til vanligvis! Ettersom dagene har gått, klarer jeg mer og mer av vanlige bevegelser, men det er nok et godt stykke igjen til jeg er helt som før mht bevegelse og styrke i magen.

 

Såret går fra hofte til hofte, og ser kjempefint ut! Veldig tynt snitt, uten betennelse eller irritasjon. Ny navle er det blitt, og en mage uten det stygge vertikale arret! Jeg går med stram body døgnet rundt, og det er virkelig ubehagelig når jeg må dusje og vente et par timer på at den skal tørke etter vask.

 

Rart å være hjemme, jeg som er vant til å være på jobb om dagene, men jeg koser meg faktisk også, og klarer å la være å ha dårlig samvittighet for husarbeid som ikke er gjort. Jeg kan jo faktisk ikke gjøre noe mer enn å rydde av bordet og sette inn i oppvaskmaskinen før jeg må hvile meg ;-) Jeg leser, ser på TV, får litt besøk, er hjemme når ungene kommer fra skolen, får pratet mer med dem enn jeg gjør til vanlig.

 

Om to-tre uker er jeg trolig tilbake på jobb som vanlig. Det vil ta flere måneder før jeg ser hvordan magen vil bli seende ut til slutt. Er veldig glad for at jeg klarte å ta avgjørelsen, og gjennomførte operasjonen :-)Anonymous poster hash: e23a8...f2d
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

Sikkert ikke så mange som er interessert i dette, men jeg skriver litt oppdatering likevel.

Operasjonen var mye større enn jeg hadde trodd, og en mye større påkjenning på kroppen enn jeg hadde blitt forespeilet. Selv om jeg har kontorarbeid, måtte jeg ha tre uker med full sykemelding, fire uker med 50%, og to uker med 40%. Først etter 6-7 uker var jeg smertefri i magemusklene og begynte å sove hele natta. Jeg er fremdeles mye sliten og trøtt.

Selve såret grodde fort og var ikke vondt lenge. Magen er blitt kjempefin! Oh jeg gleder meg hver dag over at det stygge arret er borte! Jeg går fremdeles med bodyen, og tenker at jeg bruker den frem til jul.

Angrer ingenting, men synes det var rart at jeg ble fortalt at jeg trolig ville kunne jobbe som normalt etter to-tre uker. Fastlegen min syntes dette var veldig merkelig, og syntes drt var helt naturlig at jeg måtte ha sykemelding i ca to måneder etter en såpass stor operasjon.

Anonymous poster hash: e23a8...f2d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Dette siste opplevde jeg også. Operasjonen er en mye større greie enn kirurgen ga inntrykk av. Jeg var ganske så puslete i flere måneder etterpå, selv om alt så fint ut og grodde bra uten problemer. 

Anonymkode: 1eb26...82c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...