Gå til innhold

krystallsyken


sykkel

Anbefalte innlegg

hei! jeg har hørt at i sverige finnes en sykdom som de kaller krystallsyken. den utarter seg på den måten at en blir svimmel og ustø, noe som skyldes krystallopphoping i øregangen. har noen kjennskap til dette? kan den eventuelt lett la seg helbrede?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Lege Nina Lindstad

Til sykkel vedr. krystallsyken. Dette er bare en ny betegnelse på det vi i Norge lenge har kalt "virus på balansenerven". I Sverige har de forsket mye på svimmelhet, og man har kommet fram til at den typen svimmelhet som gir anfallsvis karusell-svimmelhet etter visse vridninger av hodet ikke skyldes virus, men at noen av nervekrystallene i ørets balanse-organ har kommet litt på avveie. Ved denne typen svimmelhet kan enkelte lett bli behandlet ved spesielle vridninger av hodet som tar ca. 4 minutter. Foreløpig er det kun enkelte øre-nese-halsleger som behersker denne metoden i Norge, men i løpet av året vil jeg tippe den blir ganske utbredt. Dessverre er det kun et fåtall av svimmelhetstyper som lar seg behandle på denne måten.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Nina Lindstad, spes. allmenmedisin og idrettslege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...