Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har flere pakker med knekkebrød liggende, Wasa Sport. Den ene pakken gikk ut på holdbarhet 31.05.2015. De to andre, 31.08.2016 og 30.09.2016. Ifølge en artikkel jeg fant på nettet her: http://blogg.nmbu.no/mat/2014/06/nar-ma-vi-kaste-maten/ kan tørre varer som flatbrød og knekkebrød spises så lenge de smaker greit og ikke har blitt fuktige. Knekkebrødene mine er ikke fuktige. Ville du spist dem, smakt på dem eller kastet noen eller alle pakkene? Jeg har hørt at det kan bli dyr inni gammel mat, men det er kanskje en myte. Kjempefint hvis jeg får svar fra noen som har litt faglig tyngde på dette området. Kokker sier jo at man skal smake på maten, lukter den greit og smaker den greit og ser den greit ut, kan man spise den. Er det så enkelt? Er det trygt å smake på de eldste?

Anonymkode: 5390d...306

Fortsetter under...

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Har flere pakker med knekkebrød liggende, Wasa Sport. Den ene pakken gikk ut på holdbarhet 31.05.2015. De to andre, 31.08.2016 og 30.09.2016. Ifølge en artikkel jeg fant på nettet her: http://blogg.nmbu.no/mat/2014/06/nar-ma-vi-kaste-maten/ kan tørre varer som flatbrød og knekkebrød spises så lenge de smaker greit og ikke har blitt fuktige. Knekkebrødene mine er ikke fuktige. Ville du spist dem, smakt på dem eller kastet noen eller alle pakkene? Jeg har hørt at det kan bli dyr inni gammel mat, men det er kanskje en myte. Kjempefint hvis jeg får svar fra noen som har litt faglig tyngde på dette området. Kokker sier jo at man skal smake på maten, lukter den greit og smaker den greit og ser den greit ut, kan man spise den. Er det så enkelt? Er det trygt å smake på de eldste?

Anonymkode: 5390d...306

Jeg sier som jeg sa i tråden Kaiya lenker til - så lenge de ikke er blitt myke så er det bare å spise. :) Jeg har spist knekkebrød gått ut på dato ett år i forveien (når skal jeg lære at ikke alt egner seg til å lagre på hytta!?) og det har gått helt fint. Næringsinnholdet er antagelig noe redusert, men så lenge de lukter og smaker greit er det ingen fare.

Jeg har spist mye gammelt knekkebrød og kjeks på hytta. Og da snakker jeg SKIKKELIG gammelt, sånn at innpakningen har retro-look. Det smaker ikke noe særlig, ikke vondt, men smaken blir liksom borte. Farlig eller usunt tror jeg ikke det er.

Annonse

På ‎04‎.‎12‎.‎2016 den 18.18, Kayia skrev:

Gammel dol-diskusjon om samme tema: http://forum.doktoronline.no/topic/327248-holdbarhet-på-knekkebrød/ Kanskje de selv kan bekrefte/avkrefte om de mener det samme sju år senere :) 

Hehehe, ja jeg mener det samme da som nå,

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...