Kanonføde Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 Syns det er merkelig når folk helst vil steke baconet på en slik måte at mest mulig fett renner vekk. I dag stekte jeg noe bacon i panna, og det rant veldig mye fett ut (av en eller annen grunn - hvor mye som smelter varierer veldig), ble nesten frityr... og resultatet var at baconet bare var halv-verdig ift. hva det skal være. Det beste er å ha det andre man skal tilberede sammen med baconet (etter at det er stekt), slik at ikke noe går til spille. Hva er vitsen med å kjøpe dyrebart bacon og så smelte vekk halvparten og kaste det? Ev. kan man spare på fettet og råsteke poteter i det... slettes ikke verst. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
slabbedask Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 27 minutter siden, Kanonføde skrev: Syns det er merkelig når folk helst vil steke baconet på en slik måte at mest mulig fett renner vekk. I dag stekte jeg noe bacon i panna, og det rant veldig mye fett ut (av en eller annen grunn - hvor mye som smelter varierer veldig), ble nesten frityr... og resultatet var at baconet bare var halv-verdig ift. hva det skal være. Det beste er å ha det andre man skal tilberede sammen med baconet (etter at det er stekt), slik at ikke noe går til spille. Hva er vitsen med å kjøpe dyrebart bacon og så smelte vekk halvparten og kaste det? Ev. kan man spare på fettet og råsteke poteter i det... slettes ikke verst. Det kan bli for mye fett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernestøv Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 29 minutter siden, Kanonføde skrev: Syns det er merkelig når folk helst vil steke baconet på en slik måte at mest mulig fett renner vekk. I dag stekte jeg noe bacon i panna, og det rant veldig mye fett ut (av en eller annen grunn - hvor mye som smelter varierer veldig), ble nesten frityr... og resultatet var at baconet bare var halv-verdig ift. hva det skal være. Det beste er å ha det andre man skal tilberede sammen med baconet (etter at det er stekt), slik at ikke noe går til spille. Hva er vitsen med å kjøpe dyrebart bacon og så smelte vekk halvparten og kaste det? Ev. kan man spare på fettet og råsteke poteter i det... slettes ikke verst. Er nok mye vann der også, i svensk bacon er det ikke så mye vann. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753691 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Worrisome Plenty Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 Bacon er godt uansett. men fetere er best. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753697 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ISW Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 Stek bacon i ovn på papir! Det er da du får det sprøeste baconet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753714 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 1 time siden, issomethingwrong skrev: Stek bacon i ovn på papir! Det er da du får det sprøeste baconet. Det gjør vi alltid etter at vi fant ut at det gikk an. Sabla enkelt og som du sier - sprøere blir det ikke! Nam! 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753729 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kanonføde Skrevet 16. februar 2017 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2017 12 hours ago, stjernestøv said: Er nok mye vann der også, i svensk bacon er det ikke så mye vann. Vannet damper jo vekk, så det er mye fett som smelter når det etterhvert bader i fett. Det kan en se om en bare lar panna stå noen timer, hvordan det blir en hvit smørje. Og i dette fettet ligger det mye smak. En kan spare på denne hvite smørjen og bruke til steking av andre ting, f.eks. biff. Det blir godt. * Det er de som mener fett (som f.eks. smør) ikke smaker noe. For noe tull. Solsikkeolje smaker ikke noe, men smør, olivenolje og baconfett smaker mye. I baconet er det fettet som smaker, ikke kjøttet. Fett tar til seg smak mye mer enn rent kjøtt. Selv om det renner mye unna så er det såklart fett igjen i baconet, og det er det som gir den gode smaken. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753738 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ISW Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 6 timer siden, Kanonføde skrev: Vannet damper jo vekk, så det er mye fett som smelter når det etterhvert bader i fett. Det kan en se om en bare lar panna stå noen timer, hvordan det blir en hvit smørje. Og i dette fettet ligger det mye smak. En kan spare på denne hvite smørjen og bruke til steking av andre ting, f.eks. biff. Det blir godt. * Det er de som mener fett (som f.eks. smør) ikke smaker noe. For noe tull. Solsikkeolje smaker ikke noe, men smør, olivenolje og baconfett smaker mye. I baconet er det fettet som smaker, ikke kjøttet. Fett tar til seg smak mye mer enn rent kjøtt. Selv om det renner mye unna så er det såklart fett igjen i baconet, og det er det som gir den gode smaken. Fett tar lett til seg smak, ja. Det skyldes at mange aromatiske substanser (for eksempel capsaicin) i hovedsak er fettløselige. Om du har kjøtt i fryseren i en ikke helt tett pose er det hovedsaklig fettet som tar til seg drittsmaken. Men det som gir baconet smak er væsken som det bearbeides i, samt røykingen (billige baconvarianter tilsettes bare røyksmak). Dette er vannløselige stoffer som egentlig fordeles bedre i kjøttet enn i fettet. Bacon i seg selv er egentlig bare ribbe uten bein. Om du hadde brukt annet svinekjøtt og behandlet det på samme måte hadde det stort sett smakt det samme. F.eks er "Smårettbacon" som selges til omeletter og salater ikke bacon i det hele tatt. Rent fett smaker egentlig ingenting, men tar til seg stekesmak og gir saftighet f.eks i en biff. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753814 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kanonføde Skrevet 16. februar 2017 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2017 16 minutes ago, issomethingwrong said: Fett tar lett til seg smak, ja. Det skyldes at mange aromatiske substanser (for eksempel capsaicin) i hovedsak er fettløselige. Om du har kjøtt i fryseren i en ikke helt tett pose er det hovedsaklig fettet som tar til seg drittsmaken. Men det som gir baconet smak er væsken som det bearbeides i, samt røykingen (billige baconvarianter tilsettes bare røyksmak). Dette er vannløselige stoffer som egentlig fordeles bedre i kjøttet enn i fettet. Bacon i seg selv er egentlig bare ribbe uten bein. Om du hadde brukt annet svinekjøtt og behandlet det på samme måte hadde det stort sett smakt det samme. F.eks er "Smårettbacon" som selges til omeletter og salater ikke bacon i det hele tatt. Rent fett smaker egentlig ingenting, men tar til seg stekesmak og gir saftighet f.eks i en biff. Det er fettet i baconet det smaker mest av. Ja, det er pga. bearbeidelsen, det er ikke kjøttstykket som smaker sånn fra før av. Men nei, jeg mener ikke rent fett i kjemisk forstand her nå, det smaker som du sier ingenting. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/416938-bacon/#findComment-3753823 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.