Gå til innhold
Stacy

Astma..(?)

Anbefalte innlegg

Stacy

Jeg er 35 år, og har astma. Ikke alvorlig grad, har klart meg fint på Seretide og Bricanyl i alle år og aldri plagdes nevneverdig. Lite sjuk, vært i god form bestandig fordi jeg har hatt harde fysiske yrker.

Vel.. I vinter begynte helvetet.. Da ble jeg plaga ofte med at jeg var tett. De vanlige medisinene hjalp ikke, og jeg rant ned dørene på legevakta og var sykemeldt konstant hele vinteren og utover våren. Går full stilling på anlegg og kjører maskin. 
Dette ble helt håpløst etterhvert, og jobben måtte tilpasses.

Jeg var utmatta, klarte ikke store anstrengelser og begynte å merke en slags tungpust som jeg ikke har kjent før. Da var det ikke lengre det vanlige som astma gjerne medfører(litt tett, surkling, hoste etc), men rett og slett som å ha på seg et stramt korsett og det var kjempetungt å puste. Måtte virkelig gape for å få trekkt pusten skikkelig, en slags kortpust.

Så har jeg hangla sånn da, ingen astma-medisiner hjelper lengre, for nå er det ikke lengre astma-problemer. Nå er problemet mitt det samme. Jeg sliter en del med astma ja, men det virkelige problemet er denne kortpusten som aldri gir seg. Jeg tåler lite anstrengelser(så ja, arbeidsdagen er hard!), får mye vondt i brystet når jeg må drive å gape etter luft hele tida og jeg er generelt slapp og sliten og gjerne litt uggen. Har begynt å få en del blodtrykksfall, ikke så veldig store og varer bare noen sekunder i ny og ne(men aldri hatt det før).

I dag var det på'n igjen. Jeg skulle ut med renovasjonsbilen, som innebærer en hel dag ute i gatene og er veldig tøft fysisk. Det gikk ikke.. Sjåføren merka at jeg begynte å hangle, var svimmel og generelt veldig på skeiva. Han sendte meg til legen, og sistnevnte ga meg sterkere astma-medisin. Dette hjalp selvfølgelig ikke, og dagen ble temmelig tøff..

Nå sitter jeg her da, har hodepine og er veldig i ulage. Slett ikke tett, men veldig kort i pusten og veldig slapp.

Hva gjør jeg egentlig nå da??
Ingen leger finner ut noenting, jeg får utskrevet masse astma-medisiner uansett hvor mye jeg sier at de hjelper ikke mot det problemet.. Jeg har vært hos lunge-spesialist, men han fant ingenting å sette fingeren på. Blodprosenten har vært lav, men har gått på jern nå helt siden i vår, så dette burde være stabilt nå. 
Er dette et vanlig problem hos astmatikere?? Jeg har aldri vært borti dette her før, jeg skjønner ingenting..
Skal til legen igjen på onsdag, men ser for meg enda et legebesøk uten noe fornuftig..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her