Gå til innhold

Hvor mye pinnekjøtt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøpte to pakker pinnekjøtt for sikkerhets skyld, men det er jo nesten fire kilo. En pakke er nesten to kilo. Hvor mye trenger jeg til fire voksne, holder det med en pakke?

Fortsetter under...

Skrevet
16 minutter siden, stjernestøv skrev:

Kjøpte to pakker pinnekjøtt for sikkerhets skyld, men det er jo nesten fire kilo. En pakke er nesten to kilo. Hvor mye trenger jeg til fire voksne, holder det med en pakke?

En regner vel 1/2 kilo per person, så det skulle akkurat holde.

Anonymkode: 58946...afb

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

En regner vel 1/2 kilo per person, så det skulle akkurat holde.

Anonymkode: 58946...afb

Å det er bra, så kan jeg spare den andre pakken til nyttårsaften. 

Skrevet (endret)
1 time siden, stjernestøv skrev:

Kjøpte to pakker pinnekjøtt for sikkerhets skyld, men det er jo nesten fire kilo. En pakke er nesten to kilo. Hvor mye trenger jeg til fire voksne, holder det med en pakke?

Til fire voksne behøver du 2 kilo. Et halvt kilo per person. :)

Endret av Mina1
Skrevet
50 minutter siden, Mina1 skrev:

Til fire voksne behøver du 2 kilo. Et halvt kilo per person. :)

Ok, det er nesten to kilo da :) Tror du det holder? 

Skrevet
19 minutter siden, stjernestøv skrev:

Ok, det er nesten to kilo da :) Tror du det holder? 

Ja, men jeg ville kjøpt 2-3 julepølser i tillegg, og laget en god rotmos :-) 

Anonymkode: 04ab7...298

Annonse

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ja, men jeg ville kjøpt 2-3 julepølser i tillegg, og laget en god rotmos :-) 

Anonymkode: 04ab7...298

Ok. Vi skal ha kålerabistappe og poteter til da. 

Skrevet
4 minutter siden, stjernestøv skrev:

Ok. Vi skal ha kålerabistappe og poteter til da. 

Det høres helt topp ut. Jeg beregner 1/2 kg per pers men bruker å hive på litt julepølse i tillegg siden det er litt bein og sånn på kjøttet men godt blir det sikkert uansett :-) 

Anonymkode: 04ab7...298

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det høres helt topp ut. Jeg beregner 1/2 kg per pers men bruker å hive på litt julepølse i tillegg siden det er litt bein og sånn på kjøttet men godt blir det sikkert uansett :-) 

Anonymkode: 04ab7...298

Ja får håpe det :) Før når vi var bare to hadde vi til middag senere også. 

Nicklusheletida
Skrevet

Du skal beregne en halv kilo pr persom som andre her skriver. Hvis den ene pakken er nesten 2 kilo, ville jeg spedd på med en pakke vossakorv, så er du sikker på at det holder :) Husk grov sennep til vossakorven :)

Skrevet
9 minutter siden, Nicklusheletida skrev:

Du skal beregne en halv kilo pr persom som andre her skriver. Hvis den ene pakken er nesten 2 kilo, ville jeg spedd på med en pakke vossakorv, så er du sikker på at det holder :) Husk grov sennep til vossakorven :)

Ja kan jo det, men de er ikke så glad i vossakorv mine gutter. Men jeg kan jo ta det :) Grov sennep? Det har jeg aldri hørt om. Så blir det jo moltekrem til dessert, og kaker til kaffen. 

Skrevet (endret)
4 timer siden, stjernestøv skrev:

Ok, det er nesten to kilo da :) Tror du det holder? 

Ja, med to kilo så har du til fire voksne. Det holder :).

Anbefaler deg å enten ha det stående i en bod på rundt 10 grader men ikke mer. Eller fryse det ned og ta det opp på fredag om du skal bruke det på søndag.

Det skal legges i vann ca 12 timer før du koker det. Du kan gjerne bytte vann underveis 1-2 ganger. Koketiden er ca 3 timer. :)

Endret av Mina1
Skrevet
3 minutter siden, Mina1 skrev:

Ja, med to kilo så har du til fire voksne. Det holder :). Anbefaler deg å enten ha det stående i en bod på rundt 10 grader men ikke mer. Eller fryse det ned og ta det opp på fredag om du skal bruke det på søndag. 

Har det på et kaldt rom jeg, er ikke plass i kjøleskapet. Legger det i vann på lørdags ettermiddag :) 

Annonse

Skrevet (endret)
6 minutter siden, stjernestøv skrev:

Har det på et kaldt rom jeg, er ikke plass i kjøleskapet. Legger det i vann på lørdags ettermiddag :) 

Ja det er lurt å ha det på kaldt rom som ikke er mer enn 10 grader. Kald kjeller / bod. Kan ligges i vann 12-15 timer før koking. :).

Nam... pinnekjøtt er godt!!!!! :). Og veldig godt med kålrotstappe til, poteter og raspeboller /erterstuing :). Jeg pleier å bruke fettet fra kokingen til saus over potetene. Og til dessert er multekrem / gele med vaniljesaus å anbefale;) 

Endret av Mina1
Skrevet
7 minutter siden, Mina1 skrev:

Ja det er lurt å ha det på kaldt rom som ikke er mer enn 10 grader. Kald kjeller / bod. Kan ligges i vann 12-15 timer før koking. :).

Nam... pinnekjøtt er godt!!!!! :). Og veldig godt med kålrotstappe til, poteter og raspeboller /erterstuing :). Jeg pleier å bruke fettet fra kokingen til saus over potetene. Og til dessert er multekrem / gele med vaniljesaus å anbefale;) 

Bare tenker på noe, det ligger jo ute i butikken og der er det jo varmt? Men dette er røykt og da. 

Ja det er veldig godt :) Bruker du komler og til på julaften? Det er ikke jeg vant til, bare kålerabistappe og poteter. Moltekrem her og :) Fettet kaster jeg,men sikkert godt over potetene da :) 

Skrevet
29 minutter siden, Mina1 skrev:

Ja, med to kilo så har du til fire voksne. Det holder :).

Anbefaler deg å enten ha det stående i en bod på rundt 10 grader men ikke mer. Eller fryse det ned og ta det opp på fredag om du skal bruke det på søndag.

Det skal legges i vann ca 12 timer før du koker det. Du kan gjerne bytte vann underveis 1-2 ganger. Koketiden er ca 3 timer. :)

Jøss, vanner du det helt ut? Hehe. Legger det i vann noen timer fra morgenen jeg, det holder lenge :-) Anbefaler å smake litt på kjøttet for å finne ut hvor lenge det skal ligge i vann.

Anonymkode: 04ab7...298

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jøss, vanner du det helt ut? Hehe. Legger det i vann noen timer fra morgenen jeg, det holder lenge :-) Anbefaler å smake litt på kjøttet for å finne ut hvor lenge det skal ligge i vann.

Anonymkode: 04ab7...298

Jeg lar det ligge i vann et halvt døgn ja :) 

Nicklusheletida
Skrevet
På 20.12.2017 den 19.25, AnonymBruker skrev:

Jøss, vanner du det helt ut? Hehe. Legger det i vann noen timer fra morgenen jeg, det holder lenge :-) Anbefaler å smake litt på kjøttet for å finne ut hvor lenge det skal ligge i vann.

Anonymkode: 04ab7...298

Blir det ikke veldig salt da ? Jeg legger det i vann kvelden før. 

Skrevet
På 20.12.2017 den 19.02, Mina1 skrev:

Ja det er lurt å ha det på kaldt rom som ikke er mer enn 10 grader. Kald kjeller / bod. Kan ligges i vann 12-15 timer før koking. :).

Nam... pinnekjøtt er godt!!!!! :). Og veldig godt med kålrotstappe til, poteter og raspeboller /erterstuing :). Jeg pleier å bruke fettet fra kokingen til saus over potetene. Og til dessert er multekrem / gele med vaniljesaus å anbefale;) 

Pinnekjøtt som er godt tørket kan uten problemer ligge i romtemperatur. Trenger ikke ligge kjølig, men bør oppbevares i originalemballasje. 

Skrevet
1 time siden, issomethingwrong skrev:

Pinnekjøtt som er godt tørket kan uten problemer ligge i romtemperatur. Trenger ikke ligge kjølig, men bør oppbevares i originalemballasje. 

Det bør ligge i en temp som ikke er høyere enn 10 grader. 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...