Gå til innhold

Cytomegala virus - til legen(e)


Gjest snø

Anbefalte innlegg

Hei!

Kan noen fortelle meg om Cytomegala-viruset. Har fått vite at jeg har det. Har vært syk i over 3 uker med lett feber, hoste og generell slakkhet + litt mageproblemer. Smitter dette lett, hvordan smitter det, og hvordan skal jeg ungå å smitte vår 4 måneder gamle datter...? Hvor lang tid må en regne med å være syk av dette viruset. Har forsøkt å finne svar på nettet, men fant lite og ingenting :-(

Takknemlig for svar :-)

Beste hilsen fra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Pål Sand, almenlege

Kjære snø.

Cytomegaloviruset(CMV)tilhører herpesfamilien.De fleste smittes som barn.Infeksjonen er vanlig.Bare en mindre del av de infiserte får symptomer.Symptomene kan da evnt.minne om Mononucleose el."kyssesyken".Pasienten kan føle seg slapp,ha feber og vondt i halsen.Hos pasienter med redusert immunapparat kan infeksjonen være alvorlig.Infeksjonen smitter altså lett.Smitte veien er dråpesmitte dvs.først og fremst gjennom spytt.Jeg synes ikke du bør ta spesielle forholdregler for ikke å smitte din datter.Hvis hun ikke allerede er smittet,vil hun etter all sannsynlighet bli smittet på et el.annet tidspunkt.Infeksjonen hos barn forløper altså som regel uten symptomer.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Paal Sand,lege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...