Jump to content
AnonymBruker

Merkelig mageoppførsel

Recommended Posts

AnonymBruker

Er egentlig ikke tilhenger av noe med forum i navnet når det kommer til lege-greier, men greit nok. Tviler sterkt på at dette er noe alvorlig (eller noe galt i det hele tatt), men synes bare det hadde vært interessant å høre om andre ser noen sammenheng, eller om dette bare er tilfeldig.

Hadde forstoppelse i tre (ish) år på grunn av en spiseforstyrrelse. Hadde en infeksjon som trengte en penicillin-kur for noen måneder siden. Da jeg var nesten ferdig med tablett-kuren (skulle ta i ti dager), fikk jeg litt løs mage. Ikke noe diaré-opplegg, bare løst da jeg gjorde nummer to. Tenkte ikke noe over det siden det er vanlig ved penicillin-kurer, men det har fortsatt. Er ikke noe heftige greier heller. 1-2 ganger i uka - myk klump, og så ferdig fram til neste gang kroppen bestemmer seg for en ny runde tømming. Har ikke vondt i magen (heller ikke det noen klassifiserer som "ubehagelig smertefølelse" - det som er på grensa til vondt), er ikke kvalm eller uvel, ikke noe blod og magen rumler kun når den skal rumle, og lager sunne rumlelyder. Standard jeg-er-litt-sulten rumling eller jeg-har-nettopp-spist rumling. 

Aner ikke om jeg har noen intoleranser eller allergier ovenfor mat. Hadde visstnok laktoseintoleranse fra jeg var 12 til 16. Ble aldri påvist gjennom prøver, men i følge en ernæringsfysiolog og noen leger var symptomene så standard at de mente jeg hadde det. Spiste laktosefri kost i noen år før jeg opplevde en glipp da jeg skulle spise julegrøt (mormor ga meg visst feil tallerken) men plutselig ikke reagerte lengre. Tidligere reagerte jeg både på glipper og dersom noen ga meg mat med mye laktose for å se om jeg fremdeles reagerte, uten at jeg mistenkte eller visste noe om dette lureri-forsøket som foregikk. Ble fortalt at jeg skulle prøve vanlig kost en stund, og dersom jeg fremdeles ikke reagerte så hadde jeg vokst det av meg. 

Anonymkode: eadbd...842

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Det er ikke sikkert det har sammenheng med pencilin-kuren. Når avføringsmønster endrer seg såpass (og ikke normaliseres av seg selv) anbefales det alltid å oppsøke lege. 

Jeg kan ikke si hva den løse magen din skyldes, men et par ting du kan tenke på: 

1. Har du endret kostholdet noe i det siste? Feks begynt å spise mer grønnsaker eller annen fibertett mat?

2. Har du vært utsatt for mer stress enn normalt? Følt deg engstelig/nervøs eller vært deprimert? Byttet jobb, flyttet, nære dødsfall eller samlivsbrudd? Slike stressfaktorer kan manifestere seg som plager fra mage/tarmsystemet.

3. Andre symptomer fra kroppen? Frysninger/varmetokter, nattesvette, hårtap, synsforstyrrelser, kløe, vekttap, økt tørste og tissetrang? Alt kan være relevant! 

4. Har du vært mer/mindre fysisk aktiv enn vanlig?

5. Mulighet for graviditet?

6. Spiser du mye lakris?

Anonymkode: 8b59e...ce1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knut1980

Kan det være psykiske ting som gjør at magen din oppfører seg "ustabilt"? lider du av angst, stress, depresjoner e.l.? har du noen gang fått påvist noe sånt?

Psyken kan også slå inn på hvordan magen oppfører seg. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...