Gå til innhold
AnonymBruker

Takykardi og anoreksi

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Var usikker på om jeg skulle poste dette under psykisk, men siden det er et somatisk spørsmål jeg har så velger jeg å poste det her. Jeg vet jo at det er vanlig å utvikle bradykardi (lav puls) når man har anoreksi. Men hvis man har supraventrikulær takykardi i utgangspunktet (før spiseforstyrrelsen kom) med en hvilepuls på 115-130, vil hjerterytmen fortsatt reduseres av anoreksien? Og vil det isåfall regnes som alvorlig hvis hvilepulsen kommer ned i 70-80 (som for andre er normalpuls)?

Anonymkode: bf9a4...6ef

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

kalens

Vet du om hvilken type supraventrikulær takykardi du har? Det er et ganske bredt begrep som kan bety både meningsløse og potensielt livstruende typer arytmi. Er den paroksysmal (får du akutte anfall)? Har du tatt 24-timers EKG?

Din situasjon er litt individuell, men jeg kan generelt si at folk pleier å utvilke sinus takykardi ved lav kroppsvekt på grunn av dårlig kosthold; mangel på jern kan føre til høy puls. Men supraventrikulær takykardi høres kardiologisk ut og man bør ikke begynne å filosofere om potensielle årsaker før man vet hva som er hva. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×