Gå til innhold

Den beste middagen


Anbefalte innlegg

48 minutter siden, Hodestups skrev:

ååå, minner fra bestemor/bestefar, ordentlig god og hjemmelaga lapskaus i gryte :) Den lukten sitter brent fast i minnet og gir meg en lun, varm og trygg følelse! Takk!

 

Min mor har begynt å ty til ferdigposer med lapskausblanding fra frysedisken. Jeg ble overtalt til å prøve det en gang, men synes det var kleine saker, så jeg sitter og lager hele lapskausen fra bunnen av den dag i dag. Jeg har en Nizer Dizer til oppkutting. Den er rett og slett et fantastisk redskap på kjøkkenet når man skal kutte opp noe i enten halvstore eller små terninger, f.eks. til lapskaus, salater eller grønnsakssausen til hjemmelaget lasagne. Den er det desidert mest brukte redskapet på kjøkkenet mitt. Tvins selger mye skrap som er bortkastede penger etter min mening, men den var absolutt verdt pengene.

Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der :)

Fortsetter under...

1 time siden, Eva Sofie skrev:

Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der :)

Jeg gidder ikke lage lasagne fra bunnen av så jeg spriter opp Toro sin med chilisaus og pizzakrydder. :) 

8 minutter siden, Lillemus skrev:

Jeg gidder ikke lage lasagne fra bunnen av så jeg spriter opp Toro sin med chilisaus og pizzakrydder. :) 

Kan love deg at lite innsats gir stor gevinst i smak når det kommer til lasagne altså!

Jeg pleier å lage en større porsjon tomatsaus som jeg fryser ned i porsjonspakker, og bruker denne som utgangspunkt både til pizzasaus, lasagne og pasta bolognese. Denne tar det en drøy halvtime å lage, og det letter innsatsen når jeg "plutselig" skal lage en eller annen tomatsausbasert rett. 

Jeg gjør så her: Mengde beregnes ca etter følgende formel:

For hver boks hermetiske tomater tilsettes følgende: 1 liten boks tomatpuré, 1 løk, 1-2 fedd hvitløk, 1 dl olje, 1 ts chiliketchup, 5-6 dråper tabasko, 1/2 ts sitronsaft, 1 teskje honning, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts kajennepepper, 2 dl kraft og en bunt av hhv finhakket urter (basilikum, timian og oregano). Jeg bruker tørkede urter i basissausene som skal fryses, og tilfører heller friske urter senere. Smak til med salt og pepper.

Fres løken gylden i oljen på svak varme (skal ikke bli brun, bare myk), og tilsett hvitløken helt mot slutten (ellers blir den lett svidd og bitter). Tilsett hermetiske tomater (jeg bruker Mutti eller Coppola sine klasetomatbokser - de er litt dyrere, men det utgjør ikke mye pr porsjon) og tomatpuré (må ikke droppes - gir en veldig rik tomatsmak). Tilsett så kraften og resten av ingrediensene. La dette koke i 10-15 minutter før du tar kasserollen til side og moser det sammen vhja stavmixer. 

Til pizza bruker jeg sausen som den er, mens til pasta bolognese tilsetter jeg sjalottløk og stangselleri i biter, i tillegg til ferske urter om jeg har. Kan også finne på å tilsette ferske tomater for å få litt mer substans og tyggemotstand.

Til lasagne tilsetter jeg vanlig løk, og lager i tillegg en blåmuggostsaus (melk, litt hvetemel, blåmuggost, spinat, litt sitronsaft og salt/pepper) som jeg legger oppå lasagneplatene. Først tomatsaus (med ekstra tilsatt løk), lasagneplater, blåmuggostsaus tomatsaus, nytt lag lasagneplater, båmuggostsaus etc.etc. 

Prøv en lørdag eller søndag du har tid, det blir bare en HELT annen rett enn posematen! :)

57 minutter siden, Kayia skrev:

Kan love deg at lite innsats gir stor gevinst i smak når det kommer til lasagne altså!

Jeg pleier å lage en større porsjon tomatsaus som jeg fryser ned i porsjonspakker, og bruker denne som utgangspunkt både til pizzasaus, lasagne og pasta bolognese. Denne tar det en drøy halvtime å lage, og det letter innsatsen når jeg "plutselig" skal lage en eller annen tomatsausbasert rett. 

Jeg gjør så her: Mengde beregnes ca etter følgende formel:

For hver boks hermetiske tomater tilsettes følgende: 1 liten boks tomatpuré, 1 løk, 1-2 fedd hvitløk, 1 dl olje, 1 ts chiliketchup, 5-6 dråper tabasko, 1/2 ts sitronsaft, 1 teskje honning, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts kajennepepper, 2 dl kraft og en bunt av hhv finhakket urter (basilikum, timian og oregano). Jeg bruker tørkede urter i basissausene som skal fryses, og tilfører heller friske urter senere. Smak til med salt og pepper.

Fres løken gylden i oljen på svak varme (skal ikke bli brun, bare myk), og tilsett hvitløken helt mot slutten (ellers blir den lett svidd og bitter). Tilsett hermetiske tomater (jeg bruker Mutti eller Coppola sine klasetomatbokser - de er litt dyrere, men det utgjør ikke mye pr porsjon) og tomatpuré (må ikke droppes - gir en veldig rik tomatsmak). Tilsett så kraften og resten av ingrediensene. La dette koke i 10-15 minutter før du tar kasserollen til side og moser det sammen vhja stavmixer. 

Til pizza bruker jeg sausen som den er, mens til pasta bolognese tilsetter jeg sjalottløk og stangselleri i biter, i tillegg til ferske urter om jeg har. Kan også finne på å tilsette ferske tomater for å få litt mer substans og tyggemotstand.

Til lasagne tilsetter jeg vanlig løk, og lager i tillegg en blåmuggostsaus (melk, litt hvetemel, blåmuggost, spinat, litt sitronsaft og salt/pepper) som jeg legger oppå lasagneplatene. Først tomatsaus (med ekstra tilsatt løk), lasagneplater, blåmuggostsaus tomatsaus, nytt lag lasagneplater, båmuggostsaus etc.etc. 

Prøv en lørdag eller søndag du har tid, det blir bare en HELT annen rett enn posematen! :)

Takk, skal prøves :) . Ørlite mer avansert enn min egen lasagneoppskrift. Bruker Toro til nød, barna (ungdommene) liker den (dessverre like godt som hjemmelaget), men jeg synes smaken er nokså kjedelig. Jeg pleier ikke å bruke stavmikser, bruker hakkede tomater og liker at konsistensen på sausen er litt ujevn.

7 timer siden, Eva Sofie skrev:

 

Min mor har begynt å ty til ferdigposer med lapskausblanding fra frysedisken. Jeg ble overtalt til å prøve det en gang, men synes det var kleine saker, så jeg sitter og lager hele lapskausen fra bunnen av den dag i dag. Jeg har en Nizer Dizer til oppkutting. Den er rett og slett et fantastisk redskap på kjøkkenet når man skal kutte opp noe i enten halvstore eller små terninger, f.eks. til lapskaus, salater eller grønnsakssausen til hjemmelaget lasagne. Den er det desidert mest brukte redskapet på kjøkkenet mitt. Tvins selger mye skrap som er bortkastede penger etter min mening, men den var absolutt verdt pengene.

Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der :)

Ja, hjemmelaga er ofte best. Ferskt og godt. Med godt kjøtt i! 

Jeg lager også en heidundranes god lasagne :) endel jobb, men det blir så godt! Dessverre er jeg allergisk mot tomat, så.. Men god - det er den!

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...