Eva Sofie Skrevet 30. oktober 2019 Del Skrevet 30. oktober 2019 48 minutter siden, Hodestups skrev: ååå, minner fra bestemor/bestefar, ordentlig god og hjemmelaga lapskaus i gryte Den lukten sitter brent fast i minnet og gir meg en lun, varm og trygg følelse! Takk! Min mor har begynt å ty til ferdigposer med lapskausblanding fra frysedisken. Jeg ble overtalt til å prøve det en gang, men synes det var kleine saker, så jeg sitter og lager hele lapskausen fra bunnen av den dag i dag. Jeg har en Nizer Dizer til oppkutting. Den er rett og slett et fantastisk redskap på kjøkkenet når man skal kutte opp noe i enten halvstore eller små terninger, f.eks. til lapskaus, salater eller grønnsakssausen til hjemmelaget lasagne. Den er det desidert mest brukte redskapet på kjøkkenet mitt. Tvins selger mye skrap som er bortkastede penger etter min mening, men den var absolutt verdt pengene. Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934275 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thebutterfly Skrevet 30. oktober 2019 Del Skrevet 30. oktober 2019 Jeg klarer ikke bare å si en fordi jeg liker ikke å spise det samme hele tiden. Liker forskjellig . Og liker å variere 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934291 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. oktober 2019 Del Skrevet 30. oktober 2019 1 time siden, Eva Sofie skrev: Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der Jeg gidder ikke lage lasagne fra bunnen av så jeg spriter opp Toro sin med chilisaus og pizzakrydder. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934309 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayia Skrevet 30. oktober 2019 Del Skrevet 30. oktober 2019 8 minutter siden, Lillemus skrev: Jeg gidder ikke lage lasagne fra bunnen av så jeg spriter opp Toro sin med chilisaus og pizzakrydder. Kan love deg at lite innsats gir stor gevinst i smak når det kommer til lasagne altså! Jeg pleier å lage en større porsjon tomatsaus som jeg fryser ned i porsjonspakker, og bruker denne som utgangspunkt både til pizzasaus, lasagne og pasta bolognese. Denne tar det en drøy halvtime å lage, og det letter innsatsen når jeg "plutselig" skal lage en eller annen tomatsausbasert rett. Jeg gjør så her: Mengde beregnes ca etter følgende formel: For hver boks hermetiske tomater tilsettes følgende: 1 liten boks tomatpuré, 1 løk, 1-2 fedd hvitløk, 1 dl olje, 1 ts chiliketchup, 5-6 dråper tabasko, 1/2 ts sitronsaft, 1 teskje honning, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts kajennepepper, 2 dl kraft og en bunt av hhv finhakket urter (basilikum, timian og oregano). Jeg bruker tørkede urter i basissausene som skal fryses, og tilfører heller friske urter senere. Smak til med salt og pepper. Fres løken gylden i oljen på svak varme (skal ikke bli brun, bare myk), og tilsett hvitløken helt mot slutten (ellers blir den lett svidd og bitter). Tilsett hermetiske tomater (jeg bruker Mutti eller Coppola sine klasetomatbokser - de er litt dyrere, men det utgjør ikke mye pr porsjon) og tomatpuré (må ikke droppes - gir en veldig rik tomatsmak). Tilsett så kraften og resten av ingrediensene. La dette koke i 10-15 minutter før du tar kasserollen til side og moser det sammen vhja stavmixer. Til pizza bruker jeg sausen som den er, mens til pasta bolognese tilsetter jeg sjalottløk og stangselleri i biter, i tillegg til ferske urter om jeg har. Kan også finne på å tilsette ferske tomater for å få litt mer substans og tyggemotstand. Til lasagne tilsetter jeg vanlig løk, og lager i tillegg en blåmuggostsaus (melk, litt hvetemel, blåmuggost, spinat, litt sitronsaft og salt/pepper) som jeg legger oppå lasagneplatene. Først tomatsaus (med ekstra tilsatt løk), lasagneplater, blåmuggostsaus tomatsaus, nytt lag lasagneplater, båmuggostsaus etc.etc. Prøv en lørdag eller søndag du har tid, det blir bare en HELT annen rett enn posematen! 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Xtra Skrevet 30. oktober 2019 Del Skrevet 30. oktober 2019 57 minutter siden, Kayia skrev: Kan love deg at lite innsats gir stor gevinst i smak når det kommer til lasagne altså! Jeg pleier å lage en større porsjon tomatsaus som jeg fryser ned i porsjonspakker, og bruker denne som utgangspunkt både til pizzasaus, lasagne og pasta bolognese. Denne tar det en drøy halvtime å lage, og det letter innsatsen når jeg "plutselig" skal lage en eller annen tomatsausbasert rett. Jeg gjør så her: Mengde beregnes ca etter følgende formel: For hver boks hermetiske tomater tilsettes følgende: 1 liten boks tomatpuré, 1 løk, 1-2 fedd hvitløk, 1 dl olje, 1 ts chiliketchup, 5-6 dråper tabasko, 1/2 ts sitronsaft, 1 teskje honning, 1 ts paprikapulver, 1/2 ts kajennepepper, 2 dl kraft og en bunt av hhv finhakket urter (basilikum, timian og oregano). Jeg bruker tørkede urter i basissausene som skal fryses, og tilfører heller friske urter senere. Smak til med salt og pepper. Fres løken gylden i oljen på svak varme (skal ikke bli brun, bare myk), og tilsett hvitløken helt mot slutten (ellers blir den lett svidd og bitter). Tilsett hermetiske tomater (jeg bruker Mutti eller Coppola sine klasetomatbokser - de er litt dyrere, men det utgjør ikke mye pr porsjon) og tomatpuré (må ikke droppes - gir en veldig rik tomatsmak). Tilsett så kraften og resten av ingrediensene. La dette koke i 10-15 minutter før du tar kasserollen til side og moser det sammen vhja stavmixer. Til pizza bruker jeg sausen som den er, mens til pasta bolognese tilsetter jeg sjalottløk og stangselleri i biter, i tillegg til ferske urter om jeg har. Kan også finne på å tilsette ferske tomater for å få litt mer substans og tyggemotstand. Til lasagne tilsetter jeg vanlig løk, og lager i tillegg en blåmuggostsaus (melk, litt hvetemel, blåmuggost, spinat, litt sitronsaft og salt/pepper) som jeg legger oppå lasagneplatene. Først tomatsaus (med ekstra tilsatt løk), lasagneplater, blåmuggostsaus tomatsaus, nytt lag lasagneplater, båmuggostsaus etc.etc. Prøv en lørdag eller søndag du har tid, det blir bare en HELT annen rett enn posematen! Takk, skal prøves . Ørlite mer avansert enn min egen lasagneoppskrift. Bruker Toro til nød, barna (ungdommene) liker den (dessverre like godt som hjemmelaget), men jeg synes smaken er nokså kjedelig. Jeg pleier ikke å bruke stavmikser, bruker hakkede tomater og liker at konsistensen på sausen er litt ujevn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hodestups Skrevet 30. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2019 7 timer siden, Eva Sofie skrev: Min mor har begynt å ty til ferdigposer med lapskausblanding fra frysedisken. Jeg ble overtalt til å prøve det en gang, men synes det var kleine saker, så jeg sitter og lager hele lapskausen fra bunnen av den dag i dag. Jeg har en Nizer Dizer til oppkutting. Den er rett og slett et fantastisk redskap på kjøkkenet når man skal kutte opp noe i enten halvstore eller små terninger, f.eks. til lapskaus, salater eller grønnsakssausen til hjemmelaget lasagne. Den er det desidert mest brukte redskapet på kjøkkenet mitt. Tvins selger mye skrap som er bortkastede penger etter min mening, men den var absolutt verdt pengene. Ja, hjemmelaget lasagne, der jeg lager en god og tykk saus av squash, paprika og gulrøtter og lar det koke i en time før jeg moser den med stavmikser, er også utrolig godt. Toro smaker bare vann utblandet med pulver når jeg har skjemt meg bort med den der Ja, hjemmelaga er ofte best. Ferskt og godt. Med godt kjøtt i! Jeg lager også en heidundranes god lasagne endel jobb, men det blir så godt! Dessverre er jeg allergisk mot tomat, så.. Men god - det er den! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2019 Del Skrevet 31. oktober 2019 Indisk.pizza . Fritert sushi. Kina mat. Elsker sånn mat😋 Anonymkode: cf421...71b 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934523 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hodestups Skrevet 31. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Indisk.pizza . Fritert sushi. Kina mat. Elsker sånn mat😋 Anonymkode: cf421...71b Kinamat, digg!!! Sushi har jeg aldri smakt.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/451382-den-beste-middagen/page/2/#findComment-3934526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.