Gå til innhold

Epleallergi -må en passe på?


pip

Anbefalte innlegg

Sønnen vær har en god del allergier. Han er to år, og tåler ikke melk, og ingen melsorter foruten ris, mais og hirse. (Han har ikke cøliaki)

En lang stund har vi lakt merke til at han får utseltt av paprika, og har vært forsiktige med dette. Nå får han utseltt av eple også. Det vi lurer på er om dette er noe vi må være mer obs på enn melkellaergien og melallergien. Med både melk og mel får han dårlig mage, men det er stort sett det hele, og vi har fått beskjed om at de tikke gjør noe om han får i seg litt av dette.

Men er det slik med eple og paprika at det blir "værre og værre" ettersom han får i seg mer? Og må vi være forsiktige med epledrikker og eplesyltetøy også? Så langt ser det ikke ut til at han har fått reaksjoner på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im

Kjære pip

Det er svært vanlig å få hudutslett/eksem av paprika og også av endel andre frukter og grønnsaker. Det kan dreie seg om en kryssallergi med pollen, men det kan også være en ren irritasjon i huden av stoffer som løses ut i kroppen av disse fruktene/grønnsakene. Det er ingenting som tyder på at disse reaksjonene blir værre med årene selv om han spiser litt av det, snarere tvert imot. Hvis han tåler litt melk og mel er det også store muligheter for at han kommer til å tåle disse matvarene etterhvert som han blir eldre. Det gjelder ikke for de som som har cøliaki. Epledrikker og syltetøy (eple i bearbeidet form) tåles som oftest av dem som reagerer på rått eple, men her må du prøve deg frem. Det er helt ufarlig.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...