AnonymBruker Skrevet 7. juni 2020 Del Skrevet 7. juni 2020 Det eneste jeg har rørt er kanel, pepper og salt. Ønsker å lære litt mer om krydder og hva som passer best til ulike retter. Anonymkode: c28e2...47d 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eva Sofie Skrevet 7. juni 2020 Del Skrevet 7. juni 2020 (endret) 1 time siden, AnonymBruker skrev: Det eneste jeg har rørt er kanel, pepper og salt. Ønsker å lære litt mer om krydder og hva som passer best til ulike retter. Anonymkode: c28e2...47d Veldig bra at du har lyst til å lære mer om matlaging og utvikle dine kunnskaper! Krydder inkluderer jo også gjerne friske og tørkede urter. Her er en kort oppsummering som jeg leste i boken "Helsekokeboken" av Ulrika Davidsson for noen år siden: Norske krydder består av gressløk, dill, persille og pepper Italienske krydder består av basilikum, hvitløk, salvie, oregano og laurbærblader Franske krydder består av estragon, oregano, rosmarin, timian og sennep Indiske krydder består av karri, spiskumin, paprika, bladpersille, mynte, allehånde, nellik, ingefær, kardemomme, safran, kanel og gurkemeie Persiske krydder består av mynte, paprika, safran, bladpersille og chili Asiatiske krydder består av chili, lime, koriander, sitrongress og ingefær Krydder er spennende og det er mulig å lage mat med en del krydder uten at dette er ensbetydende med at maten trenger å bli sterk av den grunn. Mat blir sterk om du pøser på med f.eks. chili, noe jeg synes at en del meksikanske retter kan ha tendens til å gjøre. Selv bruker jeg mye ulikt krydder i maten jeg lager, men jeg lager sjelden sterk mat. Bare mat med litt god smak på. Favoritten min er indisk og asiatisk mat og det er egentlig sjelden vi har tradisjonell norsk mat her i huset. Noen ganger har vi gode, gammeldagse kjøttkaker laget fra bunnen av, og da har jeg litt ingefær og muskatt i de samt litt hvitløk. De har blitt anerkjent både av samboer og mine foreldre Endret 7. juni 2020 av Eva Sofie 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980108 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 10 timer siden, Eva Sofie skrev: Veldig bra at du har lyst til å lære mer om matlaging og utvikle dine kunnskaper! Krydder inkluderer jo også gjerne friske og tørkede urter. Her er en kort oppsummering som jeg leste i boken "Helsekokeboken" av Ulrika Davidsson for noen år siden: Norske krydder består av gressløk, dill, persille og pepper Italienske krydder består av basilikum, hvitløk, salvie, oregano og laurbærblader Franske krydder består av estragon, oregano, rosmarin, timian og sennep Indiske krydder består av karri, spiskumin, paprika, bladpersille, mynte, allehånde, nellik, ingefær, kardemomme, safran, kanel og gurkemeie Persiske krydder består av mynte, paprika, safran, bladpersille og chili Asiatiske krydder består av chili, lime, koriander, sitrongress og ingefær Krydder er spennende og det er mulig å lage mat med en del krydder uten at dette er ensbetydende med at maten trenger å bli sterk av den grunn. Mat blir sterk om du pøser på med f.eks. chili, noe jeg synes at en del meksikanske retter kan ha tendens til å gjøre. Selv bruker jeg mye ulikt krydder i maten jeg lager, men jeg lager sjelden sterk mat. Bare mat med litt god smak på. Favoritten min er indisk og asiatisk mat og det er egentlig sjelden vi har tradisjonell norsk mat her i huset. Noen ganger har vi gode, gammeldagse kjøttkaker laget fra bunnen av, og da har jeg litt ingefær og muskatt i de samt litt hvitløk. De har blitt anerkjent både av samboer og mine foreldre Takk for en god forklaring! Anonymkode: c28e2...47d 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980239 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 Jeg er veldig glad i ingefær og koriander, dill og persille (helst fersk, men har det som pulver også). Bruker ellers jevnlig pepper, chili, kanel, kardemomme, paprika, oregano, basilikum. Bruker krydderblandingen Provence-krydder veldig mye. Bruker ikke så ofte muskat, timian, spisskummen, hvitløkspulver (bruker mye fersk hvitløk) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980260 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 (endret) Pepper og franske urter brukes omtrent på daglig basis; ferske urter i den grad jeg har (særlig basilikum, gressløk, dill og persille), ellers tørre. Andre krydder brukes i mellom ettersom det passer i maten jeg skal lage, evt. oppskriften jeg følger. Mat blir fattigere uten krydder. Har noen bekjente som bruker tid på mat, men omtrent ikke bruker krydder, til og med lite salt; maten smaker jo da ganske lite. Endret 8. juni 2020 av Ekstra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980266 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 40 minutter siden, Ekstra skrev: Pepper og franske urter brukes omtrent på daglig basis; ferske urter i den grad jeg har (særlig basilikum, gressløk, dill og persille), ellers tørre. Andre krydder brukes i mellom ettersom det passer i maten jeg skal lage, evt. oppskriften jeg følger. Mat blir fattigere uten krydder. Har noen bekjente som bruker tid på mat, men omtrent ikke bruker krydder, til og med lite salt; maten smaker jo da ganske lite. Jeg bruker veldig lite salt, men ganske mye krydder, så jeg tror maten vår som regel har mye smak 😊 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ekstra Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 1 minutt siden, påskelilje skrev: Jeg bruker veldig lite salt, men ganske mye krydder, så jeg tror maten vår som regel har mye smak 😊 Ja, det er bedre for helsa å salte mindre og heller ha salt på ferdig tilberedt mat. Da blir gjerne saltinntaket mye mindre. Men noen ting fordrer tilstrekkelig salt etter min mening, f.eks. hvit fisk. Har heldigvis lavt blodtrykk 😋 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980278 Del på andre sider Flere delingsvalg…
påskelilje Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 42 minutter siden, Ekstra skrev: Ja, det er bedre for helsa å salte mindre og heller ha salt på ferdig tilberedt mat. Da blir gjerne saltinntaket mye mindre. Men noen ting fordrer tilstrekkelig salt etter min mening, f.eks. hvit fisk. Har heldigvis lavt blodtrykk 😋 Ja, kokt torsk må ha mye salt i vannet. 3/4 dl per liter vann bruker jeg 😮 Men det er unntaket, og vi har det bare 3-4 ganger per år. Jeg har også lavt bt, og kunne ifølge fastlegen gjerne bruke mer salt i maten 😅 men mannen min har høyt bt, så jeg prøver å minimere salt i maten for hans skyld. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980287 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hodestups Skrevet 8. juni 2020 Del Skrevet 8. juni 2020 hvitløk, løk, salt og pepper passer til alt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/455287-hvilket-krydder-passer-til-hva/#findComment-3980288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.