Jump to content
Sign in to follow this  
Eva Sofie

Midazolam som alternativ til narkose

Recommended Posts

Eva Sofie
Posted (edited)

Har noen flere her erfaring med Midazolam som medisin gitt som sedativa med bevissthet under somatiske undersøkelser som er mentalt krevende å få gjennomført? Jeg fikk Midazolam fordi det hadde tatt svært lang tid å få gjennomført gastroskopi i narkose. Det ble bestilt gastroskopi med svært god sedering og jeg beskrev grundig mitt behov og min redsel og årsakene til dette som i hovedsak bunnet i overgrepserfaringer som fra før av er svært aktivert i meg for tiden.

Jeg fikk denne medisinen intravenøst. Det ble en positiv opplevelse for min del. Jeg ble sedert og jeg kan ikke huske et eneste minutt av undersøkelsen, men i journalen står det at jeg samarbeidet godt etter at jeg fikk medisinen. Rart å lese slikt om seg selv når jeg selv oppfattet at jeg sov. Slik jeg fikk det forklart, svekker denne medisinen hukommelsen fra undersøkelsen og i Felleskatalogen kan jeg lese under Forsiktighetsregler at "Risiko for forlenget amnesi (direkte relatert til dose)." Jeg har med vilje ikke lest om bivirkninger på denne medisinen og tenker å ikke gjøre det.

Jeg har tenkt å høre med urologen min om denne medisinen kan benyttes når jeg får Botox-injeksjoner i urinblæren hver 3. måned istedenfor at jeg må legges i narkose hver gang. Det krever jo et mindre mannskap, selv om man må ha hjerte- og lungeredningsutstyr tilgjengelig. Jeg slipper vel også en preoperativ dag slik jeg må igjennom når jeg skal igjennom narkose på dagkirurgisk, selv om et slikt inngrep med sedering også blir på dagkirurgisk. Jeg ble i fin form og normaltfungerende og oppegående etter ca. 2 timer, men kunne nok ha tatt meg sammen til å fungere tidligere dersom jeg absolutt ble tvunget til det. Nå ble jeg jo trillet i en sykehusseng tilbake på avdelingen og benyttet meg av å kunne ha det så bekvemt.

Kjenner @Kupton til Midazolam og noe om denne situasjonen jeg beskriver?

Edited by Eva Sofie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...