Gå til innhold

Rotmiks- hva lage?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg elsker rotmos. Damper dem møre og moser med litt hvitløkssmør og melk. 

Beter synes jeg blir veldig gode ovnsbakte med litt krydder på :) 

Rotfruktgrateng går også an. Skjær tynne skiver hvor de legge slagvis i en form med litt ost på toppen. 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118612
Del på andre sider

hattifnattus skrev (9 minutter siden):

Jeg elsker rotmos. Damper dem møre og moser med litt hvitløkssmør og melk. 

Beter synes jeg blir veldig gode ovnsbakte med litt krydder på :) 

Rotfruktgrateng går også an. Skjær tynne skiver hvor de legge slagvis i en form med litt ost på toppen. 

Bare legge de i form også ost øverst, uten noe fløte etc. i? 

Hva har man som tilbehør til det? 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118619
Del på andre sider

Glitter skrev (Akkurat nå):

Bare legge de i form også ost øverst, uten noe fløte etc. i? 

Hva har man som tilbehør til det? 

Men må nok ha noe fløte eller en slags hvit saus over. Det er så lenge siden jeg har laget det at jeg husker ikke helt hva jeg brukte, men tror jeg brukt matfløte.

Man kan vel ha det meste, men jeg synes viltkjøtt, pølser, biffkjøtt er veldig godt til det. Gjerne med litt dampet brokkoli ved siden av.

https://trinesmatblogg.no/recipe/reinsdyrstek-med-portvinsaus-og-rotfruktgrateng/

Hvis jeg husker riktig så var det  denne fremgangsmåte for gratengen jeg brukte. Jeg har også laget den med plantefløte siden moren min ikke tåler meieriprodukter, og det funket det også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118621
Del på andre sider

Vhanja skrev (1 minutt siden):

Passer veldig godt til lam. :) 

Jeg er ikke glad i lam. Bortsett fra pinnekjøtt. Men det er vel kanskje sau det? Samme det. Men jeg liker kjøttpølser. Det passer jo til all stappe i hvert fall. 

hattifnattus skrev (Akkurat nå):

Men må nok ha noe fløte eller en slags hvit saus over. Det er så lenge siden jeg har laget det at jeg husker ikke helt hva jeg brukte, men tror jeg brukt matfløte.

Man kan vel ha det meste, men jeg synes viltkjøtt, pølser, biffkjøtt er veldig godt til det. Gjerne med litt dampet brokkoli ved siden av.

https://trinesmatblogg.no/recipe/reinsdyrstek-med-portvinsaus-og-rotfruktgrateng/

Hvis jeg husker riktig så var det  denne fremgangsmåte for gratengen jeg brukte. Jeg har også laget den med plantefløte siden moren min ikke tåler meieriprodukter, og det funket det også.

Okei! Kanskje jeg går for det der i morgen da. Eller så blir det rotmos det er jo så lett. 😛

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118622
Del på andre sider

Annonse

Glitter skrev (1 minutt siden):

Jeg er ikke glad i lam. Bortsett fra pinnekjøtt. Men det er vel kanskje sau det? Samme det. Men jeg liker kjøttpølser. Det passer jo til all stappe i hvert fall. 

Okei! Kanskje jeg går for det der i morgen da. Eller så blir det rotmos det er jo så lett. 😛

Rotmos er alltid innertier :) 

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118623
Del på andre sider

Glitter skrev (20 minutter siden):

Det passer jo til all stappe i hvert fall. 

Enig i at stappe er godt til pølser, men kanskje litt waste å bruke gode og veldig smaksulike rotgrønnsaker til mos? Jeg syns iallefall det er bedre å bake dem, slik at man beholder den rene smaken fra hver enkelt. Syns også at sellerirot og pastinakk har en tendens til å "ta over" hele smaksbildet om de moses sammen :)

Støtter forslaget om suppe, men syns ellers som resten at rotgrønnsakene er supergode i en høstgryte med poteter, rødløk/sjalottløk, tomater (evt tomatpurre/ hermetiske tomater), løk og godt langtidskokt kjøtt i. Om du ikke er glad i lam egner både hjort, rein eller storfe seg. Syns også bakte rotgrønnsaker er digg til hvit fisk.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/469162-rotmiks-hva-lage/#findComment-4118629
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...